שלום

B E T E N

New member
שלום

בעקבות קשר קרוב לילד שאובחן כאוטיסט (אח לאחות בכורה "רגילה"), וקריאת חומר רב בנושא, הייתי שמחה לשמוע דווקא מכם ומכן, אלו שחווים את העניין בפועל ולא רק מהחוקרים וכותבי המאמרים , מה לדעתכם נראה כגורם סביר להופעת האוטיזם אצל ילדכם (חיסון? תזונת האם? טיפולי שיניים בהריון? גנטיקה בלבד?) כמובן שאין כאן כל מטרה מחקרית, רק התעניינות כנה ואמיתית בתופעה. תודה

nissan41

New member
שאלה לא ברורה, אם מתעלמים מהמחקרים

ומכל הכלים המדעיים (פסיכולוגים ופסיכיאטרים ממילא אינם בתחום המדעי - היו רוצים) - אזי לשאלתך אין משמעות. התשובות לסיבות האוטיזם יהיו בגדר: מיסטיקה, משאלות לב, ינבעו מהכאב והתסכול האישי - ואז יכנסו למשוואה הפסיכולוגים הפסיכיאטרים (שמקומם לא בין אלו שיכולים לתת תשובות לסיבות האוטיזם)

B E T E N

New member
לא מתעלמת

פשוט מנסה להבין עד כמה תחושות ההורים תואמות את המחקרים

Bambily

New member
גורמי האוטיזם

איני מתימרת להיות חוקרת אני בסה"כ אמא לילד בספקטרום. לעניות דעתי חייב אבל חייב להיות גורם גנטי, לנו במשפחה יש שני אחים ולשניהם ילדים בנים עם PDD מעבר לכך יש גם גורמים סביבתיים, כמו שכתבת יכול להיות תזונה בהריון אני אכלתי המון טונה וסרדינים בידיעה שזה מאוד בריא, בנוסף בתחילת ההריון כשעוד לא ידעתי שאני בהריון עברתי טיפול שיניים אחד, מעבר לכך לימדתי בביה"ס שהיה ידוע שיש בו גז ראדון ולקח הרבה זמן עד שפינו אותנו משם. בנוסף קיבלתי התערבות רפואית של כדורים על בסיס יומיומי בשל קרישיות יתר בדם, עשיתי אינספור אולטראסאונדים בשל לחץ של הפלות רבות קודמות, קיבלתי פעמיים ANTI D ז"א יש קשר להיבטים סביבתיים, אך כמו שהסבירו לי הרבה מאוד נוירולוגים של PDD שכל מה שעברתי, (מבחינת היבטים סביבתיים) אם לא היה גן רגיש לאוטיזם במשפחה של בעלי לא היה יוצא לי ילד אוטיסט. ומדוע לא מאתרים את הגן כי מדובר באוסף גדול מאוד של גנים ככה הסבירו לי והדבר לא פשוט. מקווה שהצלחתי מעט לשפוך אור על שאלתך.

למעלה