שלום

D2T2S

New member
שלום

נכנסתי לפורום "לקויות למידה" והם נתנו לי קישור לפה. השאלה שלי היא: האם יש מקום שיכול לעזור לאנשים מבוגרים (אני בת 21) לשפר את יכולות הקריאה שלהם. בעיקרון אני יודעת לקרא ולכתוב בלי בעיה אבל הקריאה שלי מאוד מאוד איטית והבנת הנקרא שלי ממש נמוכה. ממש הייתי רוצה לשפר את יכולת הקריאה שלי. בפורום הנ"ל אמרו לי שאני צריכה הוראת אסטרטגיות למידה ואני שאלתי אם יש אפשרות למצא ברשת (משיקולים כלכליים) את הוראת אסטרטגיות הלמידה או שחייב ללכת למכון מיוחד... בכל מקרה, אני מראשל"צ (אקטואלי לגבי מיקום מכון כזה)... בתודה מראש... דנה =)

FOR THE LD

New member
כמובן שיש קשר בין קריאה איטית

לקשיים בהבנת הנקרא. כשהקריאה אינה אוטמטית, מושקעות בה כל-כך הרבה אנרגיות, על חשבון השקעת משאבי קשב בהבנת הנקרא. נשאלת השאלה מה את עושה כשהטקסט שעלייך לקרוא מונח לפנייך - האם את ניגשת מייד למלאכת הקריאה? האם את עושה פעולות כלשהן במהלך הקריאה או לאחריה? האם את משנה את צורת הקריאה בהתאם למטרת הקריאה? האם את מגדירה עצמך כקוראת פאסיבית (קוראת וזהו) או כקוראת פעילה? האסטרטגיות (לקריאה יעילה) מסתתרות בשאלות...

D2T2S

New member
היי...

קודם כל, תודה על העזרה... דבר שני, מאוד מאוד קשה לי לענות על השאלות שנתת לי. כי אין לי ממש תשובות. אבל אני אנסה. אני מניחה שאני נגשת ישר למלאכת הקריאה כשיש טקסט מולי (כתבה, ספר, כל דבר). לגבי השאלה הנ"ל האם את עושה פעולות כלשהן במהלך הקריאה או לאחריה? אין לי מושג על מה את מדברת אז כנראה שהתשובה היא שלילית. גבי לגבי השאלה האם את משנה את צורת הקריאה בהתאם למטרת הקריאה? אני מניחה שהתשובה היא שלילית. ולמעשה גם לשאלה האחרונה האם את מגדירה עצמך כקוראת פאסיבית (קוראת וזהו) או כקוראת פעילה? אין לי כל כל מושג על מה את מדברת... מקווה שתוכלו לעזור לי... שבוע טוב יום טוב וצום קל! דנה =)

FOR THE LD

New member
ובכן, עבודה רבה לפנינו...

כנראה שקריאתך אינה יעילה. כרגע אני קצת עסוקה. אשתדל להתייחס לתגובתך בצורה קצת יותר מעמיקה, בשעות הערב או הלילה. שיהיה לך המשך יום נעים!

אסטרטגיות קריאה

יש אסטרטגיות שונות לקריאה.
יש אפשרות של למידת "קריאה מהירה" המיועדת לאנשים שאין להם בעיות בקריאה, אלא קריאתם איטית. ניסיתי את השיטה הזו, לפי ספר "קריאה מהירה" עם תלמידים מתקשים, וקריאתם השתפרה. הקריאה הזו עובדת על הרחבת שדה הראיה ומיקוד באמצע הדף. אפשר לנסות, אולי זה יכול לעזור.
יש אפשרות לבדוק איך הקריאה שלך, שמישהו מומחה בודק, מסתכל, צופה בך בקריאה, ומכוון כמה דברים כדי לראות את סוגי הקריאה השונה שלך, בקריאה קולית, בדמומה, מה הבנת הנקרא שלך - האם קשורה לקריאה או שיש בכלל עניין אחר של קשב וריכוז ?.?
הכי נכון, שמישהו יבדוק מה הקושי בקריאה, אחרי זה ניתן להתאים את האסטרטגיות. הלוואי והיה כל כך פשוט להגיד, קושי בקריאה אסטרטגיה אלף... מצטערת, זה לא עובד כך. אסטרטגיות הקריאה מרובות, קצת יותר מהליקויים שמוצאים. אולי תוכלי קצת יותר לספר איך בדיוק את קוראת, מה זה אומר - לשפר את יכולת הקריאה, איפה את נתקלת בקושי, אם תספרי יותר, אולי תני קטע מסוים שקראת ומה נתקלת בקושי, אולי קצת קצת נוכל לעזור.

FOR THE LD

New member
יונה, שינית לי קצת את התוכניות...

האמת היא שהתכוונתי ללמד את D' (לא זוכרת את ה"שם") כמה אסטרטגיות לקריאה יעילה, בשרשור ממושך, אבל בעקבות מה שכתבת, החלטתי להמתין להמשך הדיון בין שתיכן. בכל זאת, את המומחית כאן! המשך ערב נעים!

כל תכנית היא בסיס לשינויים...

את יכולה לכתוב גם, ובסוף נאסוף ונעשה קובץ משותף.

D2T2S

New member
טוב

אז קודם כל, תודה על היחס והתגובה מהפורטת, גם לך FOR THE LD. לגבי מה ששאלת- אני בת 21. עשו לי איבחון בבית הספר היסודי. אני לא יודעת בדיוק כרגע את התוצאות האיבחון, רק זוכרת רק משהו כמו... שלא ידעתי איך ללמוד נכון. הלכתי למישהי שעזרה לי וזה באמת נתן לי כיוון. בעקבות האבחון היה לי הארכת זמן במבחנים לאורך החטיבה והתיכון. אני יודעת שגם היתה לי אופציה למבחנים בעפ"י אבל היועצת ואמא שלי החליטו שלא לעשות זאת, לא יודעת למה. בכל מקרה, הייתי תלמידה טובה והוצאתי ציונים טובים בבגרויות. אממ... כמו שאת רואה אין לי ממש משגיאות כתיב. אממ... אני קוראת דיי הרבה טקסטים קצרים, כמו הפורום הנ"ל, כי אני הרבה באינטרנט. הבעיה היא יותר כאשר אני צריכה להתמודד עם טקסטים ארוכים כמו כתבות בעיתון, לא לדבר על ספרים ששם בכלל אני לא מוצאת את הידיים והרגליים. אממ.. תמיד רציתי לקרא ספרים אבל זאת היתה מלאכה קשה מידיי בשבילי, פשוט לא הייתי יכולה להתמודד עם זה וזה היה מתסכל. על פנים אף אחד לא יכול לראות שיש לי את הבעיה הזאת אך כאשר אני נתקלת בטקסט שאני צריכה לקרוא אנשים נדהמים מכמות הזמן שלוקח לי לקרא את הטקסט וגם אחרי שסיימתי לקרא, לא בטוח שהבנתי את מה שקראתי אלא פשוט עברתי על המילים כדי לסיים את הטקסט. וזה לא עניין של תירגול או משהו. זה לא שלא קראתי אף מילה 15 שנה או משהו כזה ולכן קשה לי עכשיו לקרא. זה פשוט היה ככה מאז ומתמיד. קשה לי לנתח את עצמי. מקווה שנתתי מספיק נתונים. אולי עם מספר שאלות מנחות אני אדע לענות תשובות יותר יעילות בכל מקרה, תודה תודה תודה רבה לך... בחיים לא חשבתי שזה ישתנה אצלי ועכשיו אני רואה סיכוי לשינוי... =)

ממליצה על הספר

קריאה מהירה להתחיל את התרגול אפילו בלי לעשות את המבחן הראשוני שהוא ארוך ומייגע. תתחילי בתרגיל א' למשך כמה ימים. אחר כך תעברי לתרגיל ב' וכך הלאה. מבטיחה לך שחלק מהקריאה יהיה יותר מהר.

D2T2S

New member
של

של מי הספר? אפשר למצוא אותו בכל חנות ספרים?

D2T2S

New member
וואלה...

תודה רבה... אני רואה שאי אפשר להזמין אותו דרך האתר =/ אני אנסה במחנויות רגילות. תודה בכל מקרה =)

אחרי שתקני את הספר

מה שעושים : מצלמים את התרגילים א-ו בערך... מדביקים כל תרגיל לחוד על בריסטול, כך שנוח להחזיק אותו. לפעמים לא מוכרחים להתמיד עד סוף הספר בבת אחת, אלא לעשות הפסקה אחרי מספר שמחליטים. בהצלחה.

ל D... שלום

לאחר קריאת כל הדיון, ראיתי שאת קוראת טקסטים קצרים ואין לך בעיה איתם. אז אולי העצות הבאות יוכלו לעזור לך: תחשבי על כל קטע ארוך כמורכב מקטעים קצרים (וזה באמת כך, הן נקראות פסקאות). בסוף כל פסקה עצרי וחישבי מה קראת, תרשמי לעצמך בכמה מילים - משפט. רצוי גם שתנסי לנחש - לשער על מה יהיה כתוב בהמשך. (זה גם יגרום למוח שלך להיות יותר ערני כי את עסוקה בלבדוק אם צדקת. וגם עשוי לעורר אותך להעלות ידע ומושגים שקשורים לתחום, ואז כשאת נתקלת במושג כזה סביר להניח שתקראי אותו יותר מהר כי ציפית לו) אח"כ תמשיכי לקטע הבא. ותעשי את אותה הפעילות. אם זה מאוד ארוך, אל תעשי הכל בפעם אחת. תתחילי מקטעים בנושאים שמעניינים אותך, ואז אחרי שתתרגלי לצורת העבודה הזו תוכלי לעבור לקטעים אחרים. בהצלחה!

ל D... שלום

לאחר קריאת כל הדיון, ראיתי שאת קוראת טקסטים קצרים ואין לך בעיה איתם. אז אולי העצות הבאות יוכלו לעזור לך: תחשבי על כל קטע ארוך כמורכב מקטעים קצרים (וזה באמת כך, הן נקראות פסקאות). בסוף כל פסקה עצרי וחישבי מה קראת, תרשמי לעצמך בכמה מילים - משפט. רצוי גם שתנסי לנחש - לשער על מה יהיה כתוב בהמשך. (זה גם יגרום למוח שלך להיות יותר ערני כי את עסוקה בלבדוק אם צדקת. וגם עשוי לעורר אותך להעלות ידע ומושגים שקשורים לתחום, ואז כשאת נתקלת במושג כזה סביר להניח שתקראי אותו יותר מהר כי ציפית לו) אח"כ תמשיכי לקטע הבא. ותעשי את אותה הפעילות. אם זה מאוד ארוך, אל תעשי הכל בפעם אחת. תתחילי מקטעים בנושאים שמעניינים אותך, ואז אחרי שתתרגלי לצורת העבודה הזו תוכלי לעבור לקטעים אחרים. בהצלחה!

D2T2S

New member
שלום...

היי... לצערי לא הצלחתי להשיג את הספר. בסטימצקי יבשו אותי עד עכשיו בטענה שהספר מהזמנה והשבוע המוכר אמר לי שאולי כדאי לי לחפש במקומות אחרים. לא מצאתי את זה ברשת או בכל מקום אחר. יש המלצות איפה כדאי לחפש או המלצות על ספר אחר? תודה מראש דנה =)

אם תרצי

אסרוק חלקים ממנו - את אלו שקשורים לתרגול (בלי הסברים רבים לפני כן) ואסביר לך מה לעשות. רוצה ?

D2T2S

New member
ובלי שום קשר...

האם יש דרך כלשהי לשפר מראה של כתב יד ואם כן אז איך?

למעלה