שלום

שלום

אני דניאל, חדש פה, בן 16 גר בדולב, `בוגר` הפינוי בחומש, ואני רוצה שמי שבעד ההתנתקות יסביר לי למה הוא בעד... סתם כי אני רוצה להבין תהיגיון שלכם...

bios

New member
לדניאל שלום

צר לי שהיית צריך להתפנות מהבית שלך. ההתנתקות טובה לישראל, כי אנחנו חייבים להיפרד מהפלסטינים. כבר עכשיו היהודים הם מיעוט בארץ ישראל, ולא רחוק היום בו הפלסטינים לא יצטרכו לדרוש מדינה משלהם, אלא פשוט לדרוש לקיים בחירות דמוקרטיות בין כל תושבי הארץ, שבהן יוכלו לזכות ברוב ולבטל את האופי היהודי של המדינה. אופציה אחרת היא שננסה בתור מיעוט לשלוט על הרוב הערבי, אבל זה לא יכול להחזיק הרבה זמן ולעבור בעולם, ובטח שגירוש הערבים מהארץ לא יעבור. לכן הפתרון הוא לחלק את הארץ לשתי מדינות, כאשר בגבולות מדינת ישראל יהיה רוב יהודי מוצק שיאפשר את שמירת האופי היהודי (למשל חוק השבות). ההתנחלויות המבודדות אינן מאפשרות לקבוע גבולות כאלה, שכן הן תקועות עמוק בתוך השטחים. לכן, אם אנחנו רוצים לשמור על מדינה יהודית ודמוקרטית, אנחנו צריכים לפנות אותן. ההתנתקות היא הצעד הראשון בכיוון.

TOMASS The Best

New member
תגידו את האמת סוציאליסטים, התלוננתם

שזה עולה הרבה מאוד כסף, שלא שווה לבזבז כ"כ הרבה משאבים וחיילים בשביל לשמור על קומץ משיחיים, תגידו את האמת

bios

New member
זה רק תוספת

לא רק שהאינטרס שלנו הוא לא להיות במקומות האלה, זה גם עולה לנו המון כסף שאפשר לעשות איתו דברים הרבה יותר חשובים. ועוד יותר מכך, זה לא שווה חיי אדם של חיילים או תושבים רק בשביל לחכות שהערבים יהיו מוכנים לקבל את המקומות האלה בהסכם. ומה הקשר לסוציאליזם בכלל???

TOMASS The Best

New member
הקשר הוא שפתחתי מילון וראיתי ששמאל

זה אנשים סוציאליסטים, והימניים הם שמרניים, מה הקשר בדיוק?

bios

New member
מדינת ישראל לא פועלת לפי מילון

למשל: טומי לפיד תומך בהתנתקות אבל הוא הכי ימני שאפשר מבחינה כלכלית. ביבי יום אחד מתנגד להתנתקות ויום שני תומך בהתנתקות, והוא גם ימני מבחינה כלכלית. דוד לוי מתנגד להתנתקות והוא נחשב יחסית חברתי וסוציאליסטי. ובכל מקרה, לא הימין ולא השמאל תומכים בלשפוך כסף סתם, הם רק חלוקים מה זה "סתם".

OMER G17

New member
אחלה הסבר..ואגב אני לא בטוח שהוא

תושב חומש...אתה תושב או מסתנן?

bios

New member
תודה

ולא נראה לי שזה משנה כל כך אם הוא תושב או מסתנן. זה שהוא מעוניין בדו-שיח זה כבר חיובי, והפינוי הרי כבר הסתיים...

OMER G17

New member
בסדר באמת טוב שהוא מעוניין בדו-שיח.

סתם עניין אותי אןם הוא תושב או לא...

אני `מסתנן` או

איך שלא תקראו לזה, אבל לפי מה שמדברים הישוב שלי הוא `בתוכנית הבאה`...

הארץ הזאת היא

הארץ שלנו. נתחיל בזה. גם כשאומרים ש`כבשנו` אותה, אנחנו חזרנו אליה... זה לא כיבוש ושליטה, זה חזרה לארץ שלנו. ובקשר למה שאמרת, היהודים הם רוב במדינה והם ישארו רוב במדינה. תבדוק טוב ותגלה שהערבים הם במגמה מערבית ורובם מביאים פחות ילדים ממה שהיה פעם. החרדים והדתיים מביאים הרבה ילדים בלי עין הרע, ולכן מה שאמרת שהערבים יהיו רוב זה טעות... וגם אם הם היו רוב, זאת המדינה שלנו! לא שלהם!

bios

New member
אני לא מדבר על העתיד הרחוק

הערבים יהפכו לרוב בארץ ישראל המערבית כבר בשנים הקרובות. כבר עכשיו היהודים הם מיעוט, אם מכניסים לחישוב כלא יהודים את העובדים הזרים והעולים הלא-יהודים (ראה קישור מצורף). מה שאמרת נכון אולי לגבי הערבים אזרחי ישראל, אבל יש כאן עוד כמה מיליונים של פלסטינים שאינם אזרחים, והמגמה המערבית לא ממש מגיעה אליהם. לא טענתי שהארץ לא שלנו, אבל עובדה שאנחנו עושים לפעמים פשרות לגביה כדי להתמודד עם המציאות. הרי גם ירדן היא חלק מארץ ישראל, ואפילו הימין הקיצוני לא דורש לכבוש אותה. אנחנו יכולים להגיד כמה שאנחנו רוצים שהמדינה שלנו, אבל ברגע שנהיה כאן מיעוט לא נוכל לשלוט ברוב נטול זכות הצבעה לאורך זמן. תראה מה קרה בדרום אפריקה. עדיף לנו שהם יהיו בטריטוריה נפרדת. כל עוד הם נוקטים בטרור, גם עדיף שהם יהיו מעבר לגדר. ככל שההקמה שלה מתקדמת, יש פחות פיגועי התאבדות.

eretzisroel

New member
נכון. הם יהיו הרוב בעוד כמה שנים.

אז למה אתה רוצה להקים להם מדינת טרור עם מטוסים, טנקים, טילים, ספינות קרב, ושליטה גיאוגרפית על רוב האוכלוסיה בישראל? גם לא חסרים מדינות שינדבו כוחות למנוע מישראל להגן על עצמו.

bios

New member
אנחנו עדיין יכולים לפקח על הגבולות

ועל הים והאוויר, ולמנוע הכנסת מטוסים, טנקים, טילים וכו'. ולגבי הכוחות - מדינות ערב לא ממש נקפו אצבע לטובת הפלסטינים באינתפאדה. בסופו של דבר הפלסטינים לא עד כדי כך חשובים להן.

למעלה