לייקה
מצלמות לייקה- מצלמות מכאניות מסדרה M נחשבו לשיא האיכות בשנות ה 70-80 צלמי עיתונות רבים בעולם הנחשבים לטובים ביותר עד היום, היו נושאים מצלמות ועדשות מסוג לייקה בשל האיכות המקסימלית שניתן היה להשיג בזמן השימוש בהם, מתוכם אפשר למצוא גם מס' רב של צלמי נשיונל גאוגרפיק אשר תמונותיהם עד היום מפורסמות בכל מגזין נחשב בעולם. לייקה אינה רק מצלמה, אלא הייתה נחשבת לסטטוס חברתי גבוה מאוד בין הצלמים, בדיוק כמו נושאי סינאר וליינהוף. מחיר עדשת לייקה יכול להגיע לשחקים, הרבה בזכות הליטוש העדין והמדוייק הנבדק מאות פעמים לפני שיווקם לחנויות. בזכות טיב המצלמות, ניתן עד היום למצוא צלמים אשר עדיין נוטים להשתמש בלייקה מסדרה M כבר מעל ל 10 שנים ללא דאגה מירידה באיכות או ברמת התוצאה הסופית, דבר שקורה היום בכל מצלמה מחברה אחרת, כגון ניקון, קנון וכד'.. בשנות ה 90 הוציאה חברת לייקה את סדרת R השינוי המשמעותי הוא בעיצוב החדשני הדומה יותר לסדרת מצלמות הרפלקס הנוחות לשימוש, אך גם כאן, האוטופוקוס אינו מתאפשר, וכל תמונה נדרש להעביר ידני את הסרט, למי שרגיל לעבוד עם מצלמות מכאניות, השימוש בלייקה הוא חוויה בפני עצמה. אני זוכר משפט שכתב נהג מרוצים מפורסם לפני מס' שנים כשנשאל מה ההבדל בין הפרארי לבין המרצדס, הפרארי הוא אומר, כולה אוטו' וקל היה לבחון את הגבולות שלה המרצדס לעומת זאת, גרמה לי לבחון את הגבולות שלי ועזרה לי להתעלות עליהן. אפשר להגיד שזה ההבדל בין מצלמות הלייקה לבין הניקון. אני אישית כחובב מצלמות מכאניות, וצלם אשר גדל על תמונות מנשיונל גאוגרפיק, מאוד מעריך ומעריץ את לייקה שלמרות הטכנולוגיה המתפתחת עדיין נשארת נאמנה לאיכות המקסימלית ופחות משקיעה בפשטות ובנוחות, במילים אחרות, פחות משחקים ויותר רצינות. בשנת 2005 הוציאו חברת לייקה גב דיגיטלי של 8 מגה פיקסל אשר ניתן היה להרכיבו על מצלמות R8 R9 ההמצאה הייתה גאונית מכיוון שאותם מצלמות שימשו גם כמצלמות פילמ וגם כמצלמות דיגיטליות, אך מכיוון שהעלויות של הגב הדיגיטלי היו גבוהות מדי לשוק הדיגיטלי (5000 דולר לגב) חברת לייקה לא הצליחה להתעלות על השוק הדיגיטלי, וצלמים אשר מצלמים עם לייקה במשך שנים העדיפו להשאר עם הפילמ הישן והטוב. לסיום, לכל מי שמעוניין לרכוש מצלמות לייקה, כדאי לחשוב מס' פעמים על הצרכים שלשם כך נדרשת המצלמה איכות העדשות היא מקסימלית מבין מצלמות ה 35 ממ' אך אופן השימוש במצלמה הוא מסורבל ונדרש המון סבלנות כדי לתפעל אותה ולשלוט בה באופן מקצועי, מה גם שעניין הכסף הוא קריטי כאשר כל עדשה יכולה להגיע בקלות ל 2000 דולר אותו הדבר נכון לגבי מצלמות פורמט רחב, ביינוני ומצלמות פורמט טכני גדול למקצוענים בלבד, לא לחובבנים!!