שלום...

שלום...

אני בת 18 ו"עלו עליי" כבר מזמן ,אני בולמית, אני פוגעת בעצמי ויש לי הפרעות אובססיביות. לפני שלוש שנים זה נודע איכשהו ליועצת ביה"ס ומשם לאמא. אחרי תקופה קצת סוערת של חיפושים אחר טיפול מתאים הכל נרגע ושכנעתי אותה שאני לא צריכה טיפול. לא מזמן הנושא שוב עלה על פני השטח אבל הכחשתי שאני מקיאה ואמא שלי לא יודעת כלום מזה. אבל אחרי שסיפרו לה שניסיתי להתאבד היא נכנסה להסטריה ובמיוחד כעסה עליי שלא סיפרתי לה. עכשיו אני בדילמה גדולה מאד, אני לא רוצה לספר לה על ההקאות כי היא גם ככה במצב נוראי, היא כל היום בוכה ופוחדת להשאיר אותי לבד ואם היא תדע על זה היא פשוט תשבר. מצד שני אם זה יוודע לה אח"כ היא כל כך תתאכז ממני,ותגעל ממני ותשנא אותי... אני פונה אליכם בתור הורים ומבקשת עצה!!!

sunny lady

New member
שלום מיתר יקרה!

קראתי את ההודעה שלך ולאורך כל ההודעה שמתי לב שהמחלה עבורך היא כמו אוצר נחבא ויקר שאת מאד מאד אוהבת, אפילו מתייחסת אליו בתור חלק ברור מאליו בחיים שלך, שאת לא מוכנה שאף אחד "ייקח" לך. לעומת זאת, את מאד מודעת למצבך (הפגיעה העצמית, האובססיות) ולחומרתו והקשיים שלך הם גדולים (אם ניסית להתאבד). אז עכשיו השאלה היא בעצם: האם את לא רוצה עזרה? את לא רוצה שיעזרו לך לצאת מזה, להרגיש טוב יותר, להבריא? מה העצה שאת מבקשת בעצם? אמא שלך תעדיף שתודי במה שקורה ותתני לה לעזור לך מאשר שתשקרי לה. שקר מתגלה בסופו של דבר, ובייחוד כשממשיכים ללא טיפול וההפרעות רק מדרדרות. את סובלת מהמון קשיים ואני אישית ממליצה לך לקבל עזרה. אין סיבה שלא יעזרו לך. בולמיה היא לא תחביב, היא לא עיסוק לשעות הפנאי, והיא לא חברה טובה. היא אויב, היא מחלה והיא קטלנית. ואם את מוצאת בזה נחמה כי את רוצה למות - אז אני ממליצה לך לקבל עזרה, כי אין סיבה שתמשיכי לחיות בפחד ובאובססיות ובדיכאון, ואין סיבה שתוותרי על החיים בגלל זה. אני סבלתי מOCD (אובססיה קומפולסיבית), מחרדות קשות ומדיכאון מגיל 6, מפגיעה עצמית (חתכים), מאנורקסיה מגיל 13 עד גיל 22, והאובדנות שלי החלה כבר בגיל 9. אני לא חשבתי שאפשר להבריא, חשבתי שאצטרך לחיות כל הזמן בצל הזוועה הזאת ובגלל זה לא רציתי לחיות. אני היום בריאה לגמרי, ללא כל צל של אף אחת מהמחלות הללו, ללא טיפול פסיכולוגי, ללא ליווי דיאטני וללא תרופות. נעזרתי בדברים הללו למשך שנים, אבל היום אני בריאה וחיה חיים מאושרים. אפשר לנצח, אפשר להבריא. אל תוותרי - ותני לאחרים לעזור לך. לנו - לתמוך בך. לרופאים - לטפל בך. ולהורים - לאהוב אותך.
תמיד כאן בשבילך.

תודה לך

את לא יודעת כמה זה מחזק לדעת שאפשר לצאת מזה ושאתה לא לבד...בעצם את בטח יודעת אבל באמת תודה. אבל אני לא חושבת שטיפול יכול לעזור אם אני לא מוכנה לזה אז כנראה אני פשוט אמשיך ומתישהו אני אבין שלא ככה אני רוצה לחיות את שארית חיי. בינתיים אני כנראה חייבת לחוות את הכל על בשרי עד שאני אגיע לקצה. תודה תודה תודה.

sunny lady

New member
../images/Emo24.gif

מיתר יקרה, אני מאד מבינה אותך. אני מבינה את הכאב ומצד שני את ההיאחזות במחלה. המודעות שלך לעצמך מאד יפה בעיניי, אפילו שזה אומר שכרגע את לא רואה את עצמך מוכנה לטיפול, כי המודעות היא מה שגם יעזור לך בסופו של דבר. כי כמו שאמרת, כפי שעכשיו את מודעת לכך שאת לא רוצה לצאת מזה מספיק, יגיע היום שבו תדעי שאת כן רוצה לצאת מזה - והרצון הוא מה שמשנה את הכל. כשרוצים - מצליחים. כשלא רוצים - לא מצליחים. בינתיים אני ממליצה לך בכל מקרה לקבל תמיכה, כי מה שאת עוברת הוא לא קל, ולא חייבים לנסות להחלים בשביל להיתמך ולקבל ליווי ואהבה לאורך הדרך. לפעמים אפילו תוספת האהבה הזאת לחיים עוזרת לזרז את השלב של המאיסה במחלה והנכונות להבריא ממנה. ועוד משהו, כשאת מגיעה למצב שאת לא יכולה יותר, במקום לנסות להתאבד או לפגוע בעצמך עוד יותר - בקשי עזרה. תמיד יהיה מישהו שם שיחכה שתבקשי את עזרתו והוא ישמח להגיש לך אותה. גם אנחנו.

אופירA

New member
מנהל
אני רוצה לנסות לתת לך כמה כלים

אין פה כמעט הורים לבנות חולות. (רק רולן, שבכלל נעלמה! לאן? חזרי!) אני אמא של בחור בן 22, ואת הבולמיה חוויתי על בשרי במשך שנים ארוכות. נפרדתי ממנה לפני 15 שנה, וההתמודדות עם עצמי לא מפסיקה עד היום. שמתי לב שכבר הבנת בעצמך שתמיכה לא תוכלי לקבל מאמך, וויתרת על כך כבר בנפשך. זה מתבטא בכך שאת נאחזת מאד במחלה ורוצה לשמור אותה לעצמך ומאד מסתירה מהתערבויות זרות. אמך זרה לך, והתערבותה אינה רצויה. אם משתפים אותה - היא מתמוטטת וכועסת. אם מסתירים ממנה - היא מתאכזבת ושונאת. אי אפשר לרצות אותה משום כיוון. המחלה מגנה עליך מפני מודעות קשה של כאב פנימי. אבל יש לה מחיר יקר של כאב פנימי חזק יותר, והגנתה אינה כדאית, למרות שהיא נחוצה כל כך. התחילי במסע הארוך של למצוא אמון בעצמך, ללמוד לקבל את עצמך ולאהוב את עצמך כמות שאת, עם חסרונותיך (מה שאמא לא מסוגלת). עלייך לפתח מאד את עצמאותך, ולראות בזאת מטרה עליונה. השיגי עצמאות כלכלית וחברתית והיפרדי רגשית וטכנית ככל שתוכלי מבית אמא. אל תשקיעי אנרגיה בלרצות אותה ולשנות את התנהגותה, השקיעי אנרגיות בלקבל את עצמך ולקבל גם אותה על נתוניה, ולהשיג שלום עם עצמך. חפשי מה את אוהבת לעשות. מה מעניין אותך. מי את ובמה את חיובית במיוחד. אני מבטיחה לך בלי להכיר אותך, תהיי מי שתהיי, שאינך ראויה לשנאה מצד איש - גם לא מעצמך. דעי שאיש לא ייקח עלייך אחריות ויטפל בך, שמרי את כוחותייך לעצמך ואל תתני למחלה לגמור אותם. את זקוקה לעצמך. מטרת הטיפול הפסיכולוגי שעוברות הבולמיות, הוא ללמוד לתפקד כאמא של עצמך, ולהרשות לעצמך להיות הילדה שבך (גם עד זקנה ושיבה, אם את רוצה), כשהשכל משמש בתפקיד אמא המכילה, מאזנת ומכוונת מתוך אהבה. האהבה שתלמדי להעניק לעצמך תעזור לך למצוא את אהבת בן זוגך, ובעקבותיו תבוא אהבת ילדיך, שהיא האהבה המבריאה ביותר - אהבה שאינה תלויה בדבר.

sunny lady

New member
אופירA יקרה!

השרשור הוא אמנם של מיתר, ולהודעה הזאת יש חשיבות גם עבורה, אבל ההודעה הזאת נכתבת בשבילך. אני קוראת בהודעות שלך המון כאב על הקשר שלך עם אמך. אני לדוגמא קראתי את ההודעה של מיתר דווקא בדרך שונה. לא ראיתי באמא שלה אויב נוראי שאי אפשר לקבל ממנו אהבה וקבלה, אלא ראיתי בזה מערכת יחסים די אופיינית שיש למופרעי אכילה עם ההורים שלהם בזמן המחלה, כי המחלה רואה בכל אחד שרוצה למגר אותה כאויב. גם אני הרגשתי שאמא שלי הייתה האויב הכי גדול שלי בתקופת המחלה, ואמא שלי - עם כל האנושיות שבה, שיש לכולם - אוהבת אותי הכי בעולם והכי רוצה לעזור לי יותר מכל. היום אני יודעת את זה. היום אני יודעת לקבל גם שלאמא שלי בעצמה יש לב, רגשות, פחדים והיא לא כל-יכולה ואני ציפיתי ממנה אז שתתמודד עםהשנאה העצמית האדירה שלי בשבילי, וכמובן שהיא לא יכלה לעשות את זה. היום אני רואה אותה אחרת לגמרי מאשר איך שראיתי אותה כשהייתי חולה. כך שאני יודעת שהדרך שבה מופרעי אכילה רבים רואים את ההורים שלה היא מעוותת. כמובן שיש הורים יוצאים מהכלל שבאמת לא יודעים לתפקד עם הילדים שלהם ושחלילה מזיקים להם, ואלה הם לא ההורים שאני מדברת עליהם. אבל גם מההודעה שלך על השאלה מדוע אין פה הרבה הורים וגם מהתגובה שלך עכשיו למיתר אני רואה שיש בך המון כאב כלפי אמך. אני לא מכירה את הסיפור שלך, כך שאין לי מושג מדוע, וכמובן שאני מבינה אותך על הכאב. את רוצה לדבר על זה?? אנחנו כאן.

...

במקרה שלי אמא שלי היא בכלל לא האויב. אני יותר האויב שלה. אני פשוט לא רוצה לפגוע בה. היא תומכת מאד והיא יודעת שהבעיות שלי הן לא באשמתי היא מאשימה כמובן את עצמה. אבל לספר לה על זה זה יגמור את שתינו.

אופירA

New member
מנהל
לי חשוב שהבנות יתמקדו בהורדת ציפיות

הורדת ציפיות מההורים, והתמקדות ביכולת העזרה העצמית שלהן. ואני אמשיך למסור את הרעיון הזה בדבקות, בכל פורום שלא יעיפו אותי ממנו... גם אני לא ראיתי בהודעה של מיתר מסר שאמא שלה הוא אויב נוראי. וגם לא העברתי בהודעה שלי מסר כזה. את זו שראית את המסר הזה בהודעה שלי... מן הסתם, רוב הבנות שסובלות מהפרעת אכילה שאת מכירה, פגשת בהן במרכזים להפרעות אכילה. שם, אחוז הבנות שהוריהן משתפים פעולה גבוה יותר. אני לא זכיתי להציב רגליי במרכזים להפרעות אכילה. כל הבנות כולן שאני מכירה סבלו מהורים תוקפניים ביותר (הורים טובים מלאי כוונות טובות). אני בהחלט פתוחה להאמין שיש הורים כמו רולן והורים כמו אלו שאת מכירה, אך ההיגיון הסטטיסטי אומר שהרוב הן ההורים שאני מכירה. אבל מהות ההורים זו לא הבעיה. הדבר החשוב הוא מה הקשר עם ההורה (ויהיה הנפלא ביותר) עושה לבת, ובאיזה אופן הוא מזין את הפרעת האכילה שלה. ואם זה עושה לה את זה, היא חייבת להתרחק מההורים. גם מהטובים שבהם. ואני מודיעה לך, כאם לבחור בן גילך, שאם הייתי מבינה שבני סובל מאיזו הפרעה, שהקשר איתי מזיק לו בגללה (אפילו שאני אם נפלאה), הייתי מעוניינת שהוא יתרחק ממני, ומסכימה לעקוב מרחוק איך הוא מחלים בזכות שאין לו קשר איתי!!! אני יודעת מה שאני אומרת, כי ויתרתי על הרבה בגידולו של בני בגלל הסיכון לבריאות נפשו, ושילמתי מחירים כבדים מאד. אבל קיבלתי בן בריא בנפשו! הבהרתי למיתר שאמה לא תוכל לעזור לה (מה ששקוף עפ"י תגובותיה למצב), ושהיא תצטרך ללמוד עצמאות לגבי רגשותיה ולפתח את כוח האם המרפא שבתוכה מתוך עצמה, בלי ציפיות לתמיכה מאמה. התפיסה של מופרעי האכילה כלפי הוריהם אכן מעוותת כליל. אבל עלייך לזכור שכל מקרה לגופו!!! לפעמים העיוות הוא בכך שהבת לא מסוגלת לראות את העזרה שהאם יכולה להושיט לה, ולפעמים העיוות הוא בגלל שהבת מאמינה שהעזרה תבוא מהוריה, לאחר שהיא תבטא את סבלה בהרס עצמי גלוי לעין, ותזעזע את הוריה. וכאן צריך לפקוח לה את העיניים ולהראות לה שאין משם תשובה לבעייתה! דובר בבחורה בת 18 (שזה אומר שהיא כבר גדולה), שכבר מבינה שעליה להסתיר מאמה את מצבה, כי התנהגותה של אמה לימדה שהיא אינה מתמודדת נכון עם הבעיה. מה עוד יש להוסיף במקרה זה? אני סבלתי מאנורקסיה מגיל 16 (נפשית סבלתי כבר מגיל 3...). בולמיה התפתחה מיד אח"כ, ועשתה מדי פעם הפסקות, כשהחיים הראו תקווה. שום פניה לעזרה לא הועילה לי, כילדה. פניתי ליועצת ביה"ס שניסתה לעניין את הוריי, וכך למדתי שליועצת אין כלים לעזור, ולערב את אמי זה להוסיף לי בעיות, ויש לי מספיק. פנייה שלי בגיל 17 לעזרה נפשית לנוער לא הניבה שום עזרה. נקודה. אז עזרתי לעצמי - התרחקתי מהוריי ככל שאפשר, פיתחתי עצמאות כלכלית, התחתנתי בגיל 19, ילדתי את בני המקסים ופניתי לטיפול פסיכולוגי הראשון בגיל 20. זה התחיל לעזור לי קצת להבין מאיפה הבעיה שלי מתחילה. מאז הייתי בטיפולים פסיכולוגיים כל השנים (22 שנה, עד היום!!!). לא היו שום מרכזי הפרעות אכילה בזמני, וכשכבר הגעתי לאחד מהם סבלתי מכל כך הרבה הפרעות נפשיות נוספות, שלא הסכימו לקבל אותי, כי לא מקבלים שם מקרים פסיכיאטריים מלבד הפרעות אכילה... כמובן שהפסיכולוגים שאינם מתמחים בהפרעות אכילה לא יכלו לעזור לי נגד ההפרעה, והצלחתי להיפטר ממנה רק בקבוצות לתמיכה עצמית (כל האנונימיים הללו), אלא ששילמתי מחיר כבד, כי אין בקבוצות הללו השגחה פסיכולוגית מקצועית, ובגלל המון רגשי אשמה שמתעוררים שם, קיבלתי כמה התקפים פסיכוטיים, שתייגו אותי כחולת נפש למהדרין! מה שהצחיק אותי בכל הפארסה הזו, שהפסיכולוג שטיפל בי באותה תקופה לקח את הקרדיט של הפסקת ההפרעה לעצמו... זה היה הפסיכולוג שבלבל אותי הכי הרבה והזיק לי מאד! אני מאמינה שהעובדה שלא טופלתי נכון, למרות כל מאמציי, הזיקה לי ואני מושכת בעיות נפשיות עד היום, שמתבטאות בדיכאונות קשים ובתקלות חמורות בחיבור לעצמי. המודעות העצמית בטיפולים הפסיכולוגיים הביאה להרבה תובנות, ולכן שחררה מהרבה הפרעות כפייתיות (וגם מהמצבים הפסיכוטיים של חוסר קשר עם המציאות). עם זאת, כיוון שהבעיה הבסיסית לא נפתרה, אבל נלקחה ה"הגנה" של ההפרעות הכפייתיות, המודעות הזו במידה מסויימת בעוכריי, כי הסבל המהותי גדול מנשוא, והכוחות אזלו וכבר אינם מזמן. אנחנו עוד נשחרר את אמא מתוכי בטיפולים הפסיכולוגיים. גם אם זה יקרה כשאהיה בת 55 וגם אם כשאהיה בת 78... אבל כל עוד זה לא קרה, עלי להישמר מכל מגע איתה, שגורם לי לאבד קשר עם עצמי. לא בגלל שמשהו אצלה לא בסדר, אלא בגלל שזה גורם לי לרגרסיה קשה, בגלל הבעיה הפרטית שלי. אמא שלי לא אשמה בכלום. מה שעוללה כבר עוללה בעבר (וגם זה לא באשמתה, כי הוריה עוללו לה וכו'), והיום זו המציאות. קראתי פעם על משפחה יהודית בדורות קודמים, שאחד מבניה חלה בשחפת בגיל 7. הילד הועבר למרכז רפואי כנסייתי בשוויצריה, והוחזק שם שנים רבות. תחבורה לא היתה אז, והקשר איתו התקיים במכתבים בודדים. כשחזר הביתה בגיל 18, הוא היה רחוק מיהדות בכל צורה, וכל הווייתו היתה זרה למשפחה. בנוסף הוא גם סבל מבעיות נפשיות קשות (אולי עקב בדידותו והנתק מהמשפחה). כל ימיו הוא לא התחתן והיה לנטל על קרובי משפחתו בהתנהגותו המוזרה. אז מי אשם? אף אחד. מה היה צריך לעשות? למנוע ממנו את הטיפול הרפואי? לא, זה מה שהיה צריך לעשות. והתוצאה - טרגדיה, וצריך לחיות איתה.

פה בדיוק הבעיה

העצה של כולם זה לנסות ללמוד לאהוב את עצמך אבל מפה הכל נובע, זה לא מתג שאפשר לכבות ולהדליק לפי רצונך, זה מה שנורא כל כך שזה לא בשליטתך. כל המחשבות וההתקפים, המבט על עצמך- למרות מה שאחרים חושבים עלייך. הכל סובב סביב זה וכדי להגיע לשם צריך לחפור מאד עמוק ולעבור תהליך מאד קשה שבו אני בעצם יאבד את מה שאני עכשיו, שזה אולי רק עטיפה דמיונית שלי. אבל מאד קשה להחליט שזהו, עכשיו אני הולכת להפרד מזה, זה גוזל כוחות נפשיים מאד גדולים ואני לא מוכנה לזה עכשיו. את כל הטיפולים שהתחלתי הפסקתי מיד ברגע שזה נהיה קשה. אולי אני בכלל לא רוצה לקבל ולאהוב את עצמי. בשבילי זה הכי אמיתי בעולם וזה נותן לי תירוץ מצויין לכל מה שקורה לי. הלוואי שזה היה הרבה יותר קל.

sunny lady

New member
אהבה עצמית

אהבה עצמית זה הדבר הכי חשוב ויחד עם זאת, נכון - הוא משום מה הדבר שהכי קשה לנו להגיע אליו. זה הדבר הכי ברור מאליו ובו זמנית הדבר שכל כך קשה לאנשים להאמין שמגיע להם. אני פעם תיעבתי את עצמי, שנאתי את עצמי ורציתי למות. היום אני מאד מאד אוהבת את עצמי. לא האמנתי אף פעם שאגיע למצב שבו באמת אוהב את עצמי. זה אפשרי. פשוט צריך לשנות את כל התבניות חשיבה שהוטבעו בנו מאז שנולדנו שאמרו לנו שאסור לנו לאהוב את עצמנו ויש בנו המון מגרעות. ובקשר ללהשתנות ממה שאת עכשיו - את לא באמת תשתני, אני פשוט תתני למי שאת ביטוי ואהבה. אני למדתי שלאהוב את עצמי אומר לקבל את עצמי כמו שאני ולהבין שבדיוק ככה זה מושלם. כל ההתנהגויות ה"שליליות" וההרסניות שלי לא נבעו ממי שאני אלא מהשנאה העצמית שלי ומהפחד שלי מעצמי. להתחיל לאהוב את עצמך אומר להוציא את כל הטוב. זה לא להשתנות, זה פשוט להשתמש בכל מה שיש בך בצורה חיובית במקום שלילית, בונה במקום הרסנית. ואיך עושים את זה? כמו כל מיומנות אחרת - מתחילים לאט לאט. בכל פעם שאת כועסת על עצמך או חושבת על עצמך דברים שליליים, תתנהגי אל עצמך באמת כאילו את אמא של עצמך. אם ילד קטן היה בא אליך ואומר לך שמישהו מתעלל בו, מדבר אליו לא יפה, שונא אותו - הייתי קודם כל מחבקת אותו ומראה לו אהבה ואחר כך מגרשת את מי שהתעלל בו. כך תתנהגי אל עצמך - חבקי את עצמך באהבה וגרשי את המחשבות השליליות. זה דורש תרגול, אבל זה עובד. אני ההוכחה החיה.

rolan

New member
מיתר

אני אמנם מגיעה באיחור, אך מקווה מאוד שתקראי גם את דבריי. המקום שלי הוא המקום של אמא. גם אני פגשתי במחלה כאשר בתי חלתה בה. גם היא, כמוך, בתחילה ניסתה להסתיר, להתכחש ולא הסכימה לשתף פעולה. למרות זאת לא וויתרתי והמשכתי להציק ולנדנד, עד שנפתחה. כך גם את, כדאי שתשתפי את אמך, עד כמה שזה קשה ונוגד את הצורך שלך ב"לחבק את המחלה היקרה והאהובה שלך", זה גם וויתור על משהו שיש לך עליו שליטה מלאה והוא בעצם רק שלך. אך זה רק תעתוע ולא ממש נכון! המחלה הזו נותנת לכאורה תחושת כח ועוצמה, אך רק לכאורה, לבסוף כשהיא אוספת אותך לתוכה, משתלטת עלייך - על גופך ועל נפשך, את מאבדת את הכח, את העוצמה וכל דבר אחר... תני לאמא להיות חלק מזה, היא תעזור לך להשתחרר, תהיה שם כדי לתמוך בך. בהצלחה חמודה

למעלה