שלום :)

DeathWing

New member
עשית משהו. יש רעיון מאחוריו?

או שזה ... סתם? פשוט מתעניין.

174M4R

New member
מה הבעיה?

לא הבנתי, מאחורי כל ציור שמציירים, תמונה שמצלמים או תמונה שעורכים חייב להיות רעיון או משמעות מאחוריו? אני מצייר ציור, המורה שואלת אותי מה המשמעות שלו? מה הרעיון שמאחוריו? למה בחרתי דווקא את הצבע הזה? כי אני חושב שזה! רבאק! (סתם אני שואל, בלי כוונה להעליב או לפגוע באף אחד כמובן!) תודה מראש. איתמר.

DeathWing

New member
אולי אני מושפע יותר מדי מצילום

אבל לדעתי מאחורי כל יצירה, ולא משנה מאיזה תחום היא (מוזיקה, צילום, ציור, דיגיטלי, פיסול... וכו') צריכה להיות מחשבה. זה שהכי קל להעביר את זה בציור, לא פוסל אותך מלחשוב, לעצב רעיון.... אם היית מוסיקאי, ונניח היה אפשר לעלות לפה קובץ של יצירה שלך, היית מעלה מעלה גם "מנגינה", שבה סתם לחצת על כמה קלידים?

izackv

New member
כשמשרבטים סתם ובמיקרה יוצא יפה, זה

נחמד. כשמשרבטים סתם אבל בהתאם לאיזשהו שהוא רעיון/אמירה זה אומנות. נכון שאפשר היה לשאול את השאלה בצורה אחרת. למשל: "האם זה סתם שרבוט/קשקוש/סקיצה או שזאת עבודה אומנותית?" ברגע שאין רעיון/אמירה מאחורי עבודה היא יכולה להיות ביצוע טכני מדהים, אבל לא בהכרח אומנות. (ומצד שני זה שלעבודה יש רעיון, עדיין לא הופך אותה לאומנות _איכותית_) השאלה הייתה לגיטימית מאוד. וגם לעשות עבודות גרפיות בלי רעיון שעומד מאחוריהן זה לגיטמי מאוד. לא צריך להיות כל כך רגישים לכל שאלה. ובטח שלא צריך להפוך שאלה ל"בעיה" בעיקר כשאין כזאת.

למעלה