שלום

jen10

New member
שלום

האם ישנו ספר שיכול להכיל חומר מהתנך ולעניין באותה העת? תודה מראש

jen10

New member
כן, אבל כמובן שלא חייב שיהיה כול

הפרקים של התנך

squishi

New member
אני לא בטוחה...

אם לזה התכוונת, אבל למשל - "אלוהים יודע" - זהו ספר שנכתב מנקודת מבטו של דוד, בצורה הומוריסטית כזאת. אחפש לך קצת מידע עליו תכף... - "האוהל האדום" - הדמויות בו הן מהתנ"ך, והאירועים המרכזיים גם כן, אך הסיפור עצמו הוא דמיוני. ספר מקסים שנכתב מנקודת מבטה של אישה (דינה - בת יעקב). מתחיל ממהלך חייהן של נשות יעקב, משם למהלך חייה של דינה.

squishi

New member
על הספר

אלוהים יודע / ג'וזף הלר על הספר - דוד, מלכנו התנ"כי, מוטל על ערש דווי, מגולל את סיפור חייו מנקודת-מבט מפתיעה ובא חשבון עם ההיסטוריה היהודית והכללית שלפניו ואחריו. דוד הגחמני והסרקסטי של הלר יודע יידיש, מאשים את שייקספיר בגניבה ספרותית ומביע דעה נחרצת על פסלו הנודע של מיכלאנג`לו. לשווא תתאמץ אבישג הקטנה לחמם את איבריו, אך היצר הרע אינו מרפה ממנו, והוא מספר לנו פרטי פרטים על אהבותיו וניאופיו מן העבר. כל גלריית הדמויות הססגוניות של ספרי שמואל ומלכים מתייצבת כאן מול ראי עקום ומככבת בקומדיה מטורפת.

jen10

New member
ואת לדעתך הספר יפה?

אני לא ממש אוהבת לקרוא מהזווית של האדם, אלא שיהיה כתוב כסיפורי היסטוריה, טוב אבל אם לא קיים אז אני יחפש אותו תודה לך

יוסי ר1

Active member
סיפורי תנ"ך

שמשון של זאב ז'בוטינסקי. מספר בהרחבה את סיפורו של שמשון, מנקודת מבט חילונית. מלך ביהודה של משה שמיר. מספר בכמה כרכים את סיפורי המלכים הראשונים במלכות יהודה. ספר נוער מעולה, אם כי קשה לי להאמין שניתן להשיג אותו עדיין.

squishi

New member
הספר, לדעתי...

הוא מקסים.. קסום שכזה... הוא מכניס אותך לאוירה התנ"כית, לתקופה, לדמויות ולאופיין דברים נוספים שלא מפורטים בתנ"ך. אך למרות זאת את מרגישה שהדברים שנכתבים הם דברים שכמו פספסו אותם בכתובים... גם אם אין זה מה שאת מחפשת, אני ממליצה... במיוחד לחובבי סיפורי התנ"ך מקווה שסופו של דבר תמצאי את אשר את מחפשת!

למעלה