שלום...

• פותח הנושא snork
  • פורסם בתאריך

snork

New member
שלום...

אני בדרך כלל לא זוכרת את החלומות שלי, ואם אני כבר זוכרת אז אני זוכרת חלקים והם לגמרי לא קשורים אחד לשני, אבל אתמול הלכתי לישון ב3 ואני זוכרת את החלום רק מהקטע שאני יוצאת מהחדר שלי ורואה את אחי ואחותי הגדולים רואים טלויזיה בסלון. אחותי עכשיו בטיול בדרום אמריקה כבר כמעט 4חודשים, אז אני לגמרי נידהמת כשאני רואה אותה ואני זוכרת שקראתי בשמה והסתכלתי עליה והיא חייכה. שאלתי אותה מה היא עושה פה, ולמה לא הודיעו לי שהיא חזרה (בחלום זה נראה לי די הגיוני) ואז היא אמרה שהיא חזרה לחודש וחצי לארץ. חזרתי בשאלה על ה"חודש וחצי" שלה ופתאום הבנתי שאני חולמת, סתם ככה וזה אף פעם לא קרה לי! נילחצתי לגמרי הלכתי צעד אחורה ואז נראה לי שאיכשהו "הדפתי" את עצמי מחוץ לחלום (אין לי מושג אם זה אפשרי) ואני זוכרת שלא הצלחתי לפקוח את העיניים, אבל זה כבר קרה לי פעם שלא יכלתי לזוז לפני שהתעוררתי. אז ניסיתי בכוח לפתוח את העיניים והצלחתי וראיתי כל מני צללים של יצורים מפחידים שנעו כל הזמן ונכנסו יצאו מדלתות. נכנסתי למן היסטריה כזאת ולא יודעת אם זה יאמר לכם משהו אבל כאילו שלחתי פקודות למוח שלי להתעורר וממש הרגשתי כאב ראש ושהעיניים שלי מתגלגלות לאחור. אז התעוררתי וכאב לי בבית החזה מרוב שהלב שלי פעם... זאת חוויה שאני באמת לא רוצה לחזור עליה, אני עד עכשיו מפחדת מהיצורים האלה ופוחדת להירדם היום...
חלום צלול זה לדעת שחולמים? ואם כן, יש משמעות מיוחדת לחלום שחלמתי הלילה? לזה שהבנתי שאני חולמת? זהבית.

snork

New member
שכחתי...

לאחותי בחלום היה שיער לבן קצר ומתולתל. לא יודעת למה אבל אחרי שהתעוררתי הפרט הזה היה נראה מאוד חשוב לי...

Dazed&Confused

New member
תגובה.

היי, ברוכה הבאה! אולי נראה לך עכשיו שחלום כזה יכול להיות רק מפחיד, אבל הוא יכול להיות גם מאוד מהנה. לך יש בצורה טבעית כישרון להבחין בזה שאת חולמת לא כל אחד היה שם לב לפרט כזה ומבין שהוא חולם, ולך יש מתנה. ברגע שתתרגלי את החלומתו האלה די מהר תוכלי לשלוט בהם ולהתעורר מתי שאת רוצה ולא לראות יצורים ובכלל לא לפחד מכלום. זה רק בראש הדברים המפחידים. תחשבי על האפשרויות שתוכלי לעשות בחלום, תוכלי לעוף, ליצור דברים, לפגוש אנשים מפורסמים וכו´. וגם מעבר לזה תוכלי להתגבר על פחדים,לגלות דברים על עצמך מהתת מודע, לרפא את הנפש ואפילו גם את הגוף. אז אני מציע לך להיכנס לאתר בקישור למטה, לקרוא את השיטות הם לא מסובכות בכלל, ואם יהיו לך שאלות תמיד תוכלי לשאול כאן ויענו לך. בהצלחה, boaz

ליטן א

New member
היי סנורק/זהבית

חלום צלול זה חלום שאת יודעת שאת חולמת, בזמן החלום. פשוט ככה. לא יותר מזה (כמובן שיש את כל ההנאה בזה שאת חולמת, אבל זה בהמשך התשובה) החלום הצלול שחווית, נקרא "התעוררות כוזבת", שבו את חולמת חלום צלול, ומנסה להעיר את עצמך - ובמקום זה את נכנסת לחלום נוסף, שאת מתחילה אותו מהתעוררות... לא נוכל לפרט לך לגבי פתרונות על החלק שחלמת עד לרגע שהבנת שאת חולמת (בשביל זה יש את פורום "חלומות", שאני משתמש בו לפירוש חלומות שאינם צלולים אצלי). מהרגע שגילית שאת חולמת, פשוט נלחצת! אפשר לדעת למה נלחצת?? להפך, כל הרעיון של הידיעה שזה חלום, צריכה להפוך את החלום למקום יותר נוח... כי אם תראי מפלצות ושדים רודפים אחריך, ופתאום תגלי שאת חולמת - תדעי שהם לא יכולים לעשות לך כלום!! חלום צלול זה הדבר הכי נחמד שיכול להיות לך בזמן שאת ישנה.. כי ברגע שאת יודעת שאת חולמת - את יכולה בעצם לעשות מה שאת רוצה (הרי זה הכל בתוך הראש שלך, בתוך העולם המדהים של הדימיון והמחשבות!), ואת יכולה לעוף, לקפוץ מבניין, ללכת על המים (variety כתב על התחושה של זה בהודעה שנקראת "חלום צלול"), לצלול במעמקים, ואפילו לנסות לדקור את עצמך למוות (אנשים מוסרים שזאת אחת החוויות הכי מרשימות שהם נתקלו בהם במהלך החלימה הצלולה).. אגב, יש לי רעיון חדש לכל מי שרוצה לנסות - לנסות להכנס לתוך אש... נשמה מעניין, לא? ואגב, סתם לשאלה - כשראית את הצללים של היצורים המפחידים, ידעת אז שאת חולמת או שכבר חלמת משהו אחר? כי אם ידעת, אז למה פחדת??? זה רק חלום!!! לזה שהבנת שאת חולמת - אין שום משמעות. סתם ה"מודע" שלך התעורר בזמן החלום, וכאילו היית "ערה" בזמן החלום (למרות שהגוף עדיין ישן). לחלום שחלמת הלילה - אולי יש משמעות, ואולי אין.... על הקטע הזה, תשאלי בפורום "חלומות".... הרגעתי אותך?? ליטן

לא הייתי מנסה את זה ..... ../images/Emo5.gif

לקחת בזמן חלום צלול סכין וליתקוע אותה לעצמך לתוך הלב ?!! אני מקבל צמרמורת רק מלחשוב על זה ! בחלום צלול ( מנסיון אישי ) הכל נראה ומרגיש כל כך כל כך מציאותי ואמיתי שבחיים אני לא חושב שאהיה מסוגל לעשות לעצמי דבר כזה בזמן חלום צלול ... ( המאקסימום שאני מוכן זה לחתוך לעצמי את האצבע
) לך תדע גם אילו תגובות פיסיות עלולות להיות לגוף שלך בעיקבות חוויה בעלת עוצמה חזקה שכזאת וחשוב גם על הכאב הפיסי החד והחזק שאתה עלול להרגיש בזמן שהסכין חודרת לך ללב !! ( שוב - ממש יש לי צמרמורת רק מלכתוב את זה ...
) ומה אם תחטוף התקף לב כתוצאה מכך ? מישהו כאן חושב שזה אפשרי לחטוף התקף לב אמיתי כתוצאה מאירוע מאד טראומתי ומצמרר בזמן חלום צלול ? הרי שמענו לא מעט סיפורים על אנשים שהתעוררו כשהלב שלהם דופק ממש בחוזקה ובקצב מאד מהיר בעיקבות אירועים מפחידים בחלום ... נראה לכם שזה אפשרי ? ואם מישהו מת מהתקף לב תוך כדי שינה אפשר להוכיח שזה קרה בגלל חלום או חלום צלול ? אני לא חושב שמה שהיא תארה זו התעוררות כוזבת משום שזה לא היה מצב שהיא "חולמת שהיא מתעוררת", היא פשוט באמת התעוררה כמו שקורה להרבה אנשים שמבינים שהם חולמים ומיד מתעוררים לתוך שיתוק שינה וכמו שקורה הרבה פעמים במצב כזה היא ניכנסה למצב של שיתוק שינה כי המודעות המוחית שלה התעוררה אך גופה הפיסי עדיין לא ממש התעורר, היא ניכנסה למצב שדומה מאד לזה שמתרחש בשיטת ה -WILD שבה הגוף משותק וחלק מהמוח במצב של מודעות מלאה וחלק אחר מהמוח נמצא במצב שדומה מאד לחלימה, ואם פותחים את העיניים בכוח בשלב הזה אז יכולים בהחלט לראות אנשים, שדים, מכשפות, דמויות וצללים ודברים מוזרים אחרים מפחידים על הרקע האמיתי של החדר במציאות, גם לי זה קרה הרבה פעמים כשבזמן שיתוק שינה פתחתי בכוח את העיניים והיום כשזה קורה לי זה הרבה פחות מפחיד ואני מנסה להנות מהמצב הזה למרות שגם היום זה דיי מצמרר לפעמים בעיקר ביגלל שאי אפשר לזוז ומרגישים דיי חסרי אונים. מישהו כאן העיר לגבי זה שהוא עונה על שאלות שאני או ווראטי עוד לא הספקנו לענות עליהן, אז רק רציתי להגיד שאני משתתף כאן בפורום כמו כל אחד אחר ואני לא מרגיש שאני איזו סמכות עליונה כאן בנושא הזה, סך הכל יש כאן כבר הרבה אנשים שצברו יותר נסיון מעשי ממני בנושא הזה וקראו לא פחות ממני חומר על חלומות צלולים ככה שאני לא מרגיש שאני יודע כאן יותר מאנשים אחרים, פשוט כשאני רואה שאלה שאני יודע לענות עליה אז אני עונה, כמו כולם פה. חלומות צלולים אלון

Variety

New member
תגובה

היי, ההדפה שזאת מתארת כנראה מהתרגשות, או יתר עייפות. אחרי שיצאת מהחלום, והמוח שלך כבר היה ער, אבל הגוף לא, את היית עדיין בשיתוק שינה הטבעי של הגוף (כדי שלא נעשה מה שאנחנו עושים בחלומות שלנו). שלב שיתוק השינה הוא שלב שאנחנו בין ערנות לחלום. אם אנחנו חושבים על משהו, יש סיכוי גדול מאוד שנראה אותו באמת בחדר למרות שזה באמת משהו חלומי שמתלבש על התמונה של החדר שרואים. אם היית מבוהלת מהשיתוק שינה כי לא הצלחת לזוז, זה יכול להפעיל כל מיני פחדים שגורמים לכך שתראי את הצללים האלה בחדר הם הצורה הויזואלית של הפחד שלך. לי קרה משהו דומה שהרגשתי שמישהו מניח לי יד קפואה על הפנים ומזיז אותה. אין מה להבהל - זה רק דמיון! ועוד דבר, אם השיתוק שינה קורה לך כל הזמן (שזה תוצאה שהגוף עוד לא התעורר), את יכולה לנצל את זה להכנס לחלום צלול. פשוט תעצמי עיניים ותדמייני את המקום הרצוי ותגידי כמה פעמים בלב "אני צלולה". ואז תחזרי לחלום. יש גם שטוענים שזה שלב מאוד טוב לצאת מהגוף לחוויה חוץ גופנית אם את מאמינה. החוויה המפחידה לא תקרה שוב את את תתרגלי למצב הזה של שיתוק שינה, ותדעי להרגע ולנצל אותו לחלימה צלולה שבה את יכולה להנות מאוד מאוד. ד"א - קראת את האתר של אלון ברמן על חלומות צלולים? אם לא, יש קישור בתחתית העמוד. אני חושב שאת יכולה ללמוד משם המון. כתוב על אפשקט המכשפה - זה מאוד דומה לצללים שראית. אם את פוחדת - את תראי משהו מפחיד. לכן זה אימון טוב לשלוט על הפחד! אם... סליחה... כשאת מצליחה להתגבר על הפחד, יש לך את היתרון של שיתוק שינה טבעי ולהכנס לחלומות צלולים בקלות ובכיף! חלומות פז, Variety-

BladeRaider

New member
יש לי שאלה לגבי WILD

הדמויות יכולות גם להראות כמו משהו דו מימדי שעשוי מהצבעים האלה שרואים שעוצמים עיניים?

לדעתי זה תלוי באיזה שלב זה מתרחש

המצב הזה של שיתוק שינה מתרחש בדרך כלל בשני מצבים - מצב ראשון - כשקשה לך להרדם כתוצאה מהרבה מחשבות שמתרוצצות לך בראש ( כמו ב - WILD ) או בגלל סרט מפחיד שראית או בגלל שישנת כבר כמה שעות לפני זה ולכן אתה לא עייף ומאד קשה לך להרדם עכשיו, ואז מה שקורה זה שאתה עובר בצורה מאד איטית את תהליך ההרדמות ומתרחש מצב שבו הגוף שלך מתחיל כבר להרדם וניכנס לשיתוק שינה אבל המוח שלך עדיין מודע ועירני. מצב שני - בדיוק הפוך, אתה מתעורר משינה אבל המוח שלך מתעורר לפני הגוף שלך ( מן חוסר תאום כזה בין הגוף למוח ) ואז אתה כבר מודע וער וחושב אבל הגוף שלך עוד בשיתוק שינה ואתה לא יכול להזיז אותו. זה קורה הרבה פעמים כשמתעוררים בצורה פתאומית מחלום צלול ( או חלום רגיל ) לדוגמה בגלל משהו מפחיד בחלום שגרם לך להתעורר אבל הגוף שלך עדיין לא הספיק להתעורר והוא משותק. מהנסיון האישי שלי בכל הפעמים שהייתי בשיתוק שינה ופתחתי בכוח את העיניים ראיתי מאד מאד מציאותיות וברורות שעומדות ליד המיטה שלי על הרקע של החדר האמיתי והן אפילו זזו והלכו, גם כשהייתי עם עיניים עצומות והייתי ממש לפני כניסה לחלום צלול התחלתי לראות דברים מאד מאד מציאותיים מול העיניים אבל עדיין הרגשתי את השיתוק שינה ולא יכולתי להשתתף ולהיות פעיל בתוך הנוף הזה. לדעתי בשני המצבים שתארתי בהתחלה ככל שתהיה קרוב יותר למצב של שינה וחלום אז תיראה דמויות ודברים יותר מציאותיים ויותר "מוגדרים" ולעומת זאת ככל שיותר תהיה קרוב להתעוררות ( כלומר תלך ותתרחק מהחלום ) או למצב של עירנות אז הדמויות ילכו ויהיו יותר מטושטשות ותיראה כבר דברים פחות מוגדרים לדוגמה כל מיני משחקים של צבעים ושל אור וצל מול העיניים. אני לא בטוח לגבי מה שאמרו כאן על כך שהדמויות נוצרות רק מתוך הפחד של זה שרואה אותן ושאם הוא לא יפחד הן יעלמו, לדעתי הן נוצרות פשוט מאד ע"י המוח כחלק מהתחלה של תהליך החלימה והן נוצרות ע"י המוח בלי קשר לאם כן או לא פוחדים מהן. אבל אולי אני טועה בעניין הזה. בכל מקרה הפעמים שראיתי את הדברים המפחידים האלה זה התרחש כשבזמן שיתוק שינה פתחתי בכוח את העיניים כדי לראות מה רואים בחדר, למי שמאד מפחד אני פשוט מציע לא לפתוח עיניים ולהישאר עם עיניים סגורות. אלון

snork

New member
אני חושבת שהסיבה שפחדתי

היא כנראה בגלל שלפני שנה בערך קראתי ספר שהיה בו מעט על חלומות והזהירו שם,שהגבול בין חלום למציאות הוא דק מאוד ואם הגבול הזה נשבר אז אפשר להתקע בתוך החלום. יכול להיות שזה מה שהפחיד אותי, למרות שלהדוף את עצמי מתוך החלום היה דבר אינסטנקטיבי. זה נראה לי לא בסדר שאני יודעת שאני חולמת, כאילו זה משהו שאני לא אמורה לחוות... ובקשר למה שרשמת על שיתוק השינה, אני חושבת שאת צודקת בזה שהפחד שלי הוא זה שיצר את הצללים. אין לי שום מושג בחלומות צלולים וכאלה אבל יכול להיות שאולי יצרתי לעצמי את הפחד הזה כדי שיהיה לי יותר קל להתעורר? זרבובית.

BladeRaider

New member
בכך אופן

למיטב ידעתי לא ניתן להתקע בחלום, המוח לא ידפוק את עצמו ככה. לגבי הצללים שראית זה בגלל הפחד, זה נכון, אך אני מניח שכל דבר שתיראי כשאת משותקת ללא התראה יפחיד אותך.. בכל אופן, לא נראה לי שניתן להתקע בחלום, זה מצב של המוח

Variety

New member
תגובה

היי snork, ראשית, אני רוצה להתנצל על המילה "שזאת" שכתבתי בתוגבה למכתבך, התכוונתי לכתוב "שאת". ולעניינו: עכשיו שאת יודעת שחלומות צלולים אינם מסוכנים, את מעוניינית ללמוד יותר? חלומות פז, Variety-

snork

New member
אני תמיד מוכנה ללמוד דברים חדשים ../images/Emo66.gif

אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל... היום לדוגמא זכרתי חלום, ואני אף פעם לא זוכרת ככה ששתי חלומות בשבוע אחד, זה ממש מוזר לי. למרות שהיום לא היה לי חלום "צלול" אלא חלום רגיל ופתרתי בו תרגיל במתמטיקה (???) ויותר מזה אני לא זוכרת כלום...
snork

Variety

New member
תגובה

היי, מה נשמע? אני מציע שאם את לא זוכרת טוב את החלומות שלך (ולזכור טוב זה כמה חלומות לילה), שתנהלי יומן חלומות. זה מאוד בסיסי. אם תרשמי מעכשיו את החלומות שלך על נייר, או מחשב (רק תזהרי שלא ימחק), אז תתחילי לזכור עוד ועוד. בחלום הצלול, אני מציע (זה משהו שאני עובד עליו עכשיו), תעמדי בשקט, בלי לעשות כלום. פשוט להסתכל לצדדים, ולהעריך את מה שאת רואה, ללכת קצת, לבדוק, לדבר עם דמויות בחלום. הדמויות בחלום בסה"כ מייצגות את התת-מודע. תשאלי אותן שאלות על עצמך, על בעיות, על רעיונות... תדבקי מה הם אומרים... אם יש לך איזה קושי במשהו, את יכולה לנסות כמה פתרונות בחלום ולנסות לדמיין כמה תגובות אפשריות. את מקבלת את היכולת להתאמן. אם את רוצה להגיד למישהו משהו, את יכולה בחלום להתאמן ולראות איך אנשים יכולים להגיב וללמוד מזה איך להגיב. יש עוד ממש המון! את מאמינה בחלומות משותפים, חוויות חוץ גופניות? חלומות פז, Variety-

snork

New member
אני אנסה

אבל יש לי הרגשה שאני אלחץ שוב אם יהיה לי חלום צלול. האם תמיד אחרי שמתעוררים מחלום צלול יש שיתוק שינה? פעם לפני שהתעוררתי הרגשתי שאני נופלת בחזרה לגוף שלי זה היה... מעניין אני כן מאמינה בחלומות משותפים וחוויות חוץ גופניות. אני גם מאמינה בטלפתיה, ואני לא יודעת אם זה קשור, אבל אני וחברה שלי פיתחנו את הטלפתיה שלנו וכשישנתי אצלה פעם חלמנו שתינו שאנחנו בים ושילד בחולצה אדומה טבע...
snork

Tiger 2

New member
זה בסדר גמור

זה בסדר גמור שאת יודעת שאתה חולמת, אין שום סיבה שלא. ואין כזה דבר משהו שאת לא אמור לחוות, כל אחד חווה מה שיוצא לו, מישהו אמר שהיינו בכלל צריכים להתפתח לרמה כזאת?, ושיהיו מחשבים ומטוסים וטלפונים?

למעלה