שלום...

mayagur2

New member
שלום...

שלום...אני חדשה בפורום הזה..(ובפורום של תפוז בכלל...) אני יצאתי למסע לפולין באוגוסט השנה, ואני עכשיו בכיתה יא'... המסע היה לי די קשה (מן הסתם...). אמנם ההכנה מטעם הבית ספר לא הייתה כל כך טובה, אבל שמעתי המון סיפורים בבית (סבא וסבתא שלי ניצולי שואה...) והיה לי יחסית הרבה ידע "יבש"...ככה שכן באתי למסע מוכנה. עד כמה שאפשר... אבל מאז המסע יש לי בעיה ענקית... יש לי סיוטים בלילה, אני מתקשה להירדם, יש לי התקפי בכי פתאום ככה, יש לי פלאשבקים מטורפים מהמראות שראינו שם...ומפרצופים של בני משפחה שנספו וראיתי אותם בתמונות... אני לא יודעת מה לעשות...דיברתי על זה עם כמה חברים אבל לאף אחד זה לא ככה ואין להם ממש מה להגיד עם כל הרצון שלהם לעזור... רציתי לשאול אם לעוד מישהו זה קרה...? והאם זה נורמלי? ומה לדעתכם לעשות? תודה מראש...

נטלי 100

New member
היי...

אין לי מה להגיד.. באמת שאין לי אני עוד לא יצאתי למסע..(7.11 אני יוצאת..) אני לא יודעת אם זה קשור לנורמלי או לא נורמלי כי כל מה שהיה שם זה לא היה נורמלי..ובגלל זה, זה כ"כ קשה להבין למה נכנסים.. אני חושבת שהבצפר שלכם טיפה אשם שלא הכין אותכם כמו שצריך.. אני חושבת שרצוי שתלכי ליועצת בצפר שלכם..היא אמורה לעזור.. יומטוב ושבת שלום! ~נטלי~

lihi r

New member
ברוכה הבאה

אני יצאתי למסע לפני שנה אחרי שחזרתי לא הפסקתי לדבר על המסע במשך זמן ארוך עד שהרגשתי שהוצאתי את הכל מהמערכת אם יש לך עם מי לדבר במשפחה תדברי איתו ואם לא אז כמו שאמרו תפני ליועצת לנו הייתה יועצת שהכינה אותנו עוד לפני המסע ואליה יכולנו לפנות כי היא התמחתה בנושא השואה

Pukipsey007

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif../images/Emo9.gif

מאיה
, נשמע לי שאת [כמו רובנו בפורום,אני חושבת] אדם רגיש מאוד. לקחת את המסע קצת קשה, זה כן קרה פה לעוד כמה אנשים. בקשר למה לעשות אם קשה לך להתמודד לבד
כאן המקום לציין שזו בכלל לא בושה לפנות לייעוץ מקצועי כשקשה להתמודד עם משברים
המסע לפולין הוא חוויה קשה מאוד מבחינה רגשית לכל מי שעובר אותו, כל אחד מתמודד אח"כ בדרכים שונות [אני הקמתי פורום..
] דרך קופת החולים אליה את שייכת אפשר לקבל הפניה למטפל שאולי יוכל לתת לך את הכלים להתמודד עם המסע.
(חשוב לי גם לציין שלא היתה לי שום כוונה לפגוע בך בכל דרך שהיא, אם פגעתי אני מתנצלת
אצלינו בבית תמיד אומרים שאין מי שלא צריך טיפול וחשוב "לתחזק" את הנפש ולא רק את הגוף)

Noya18

New member
כל אחד מקבל את זה בצורה אחרת...

גם לי היה מאוד קשה בהתחלה, אבל כמעט ולא הצלחתי להוציא את זה (מבחינת בכי וכו'). חשבתי על זה המון, והיה לי קשה להירדם בלילה, ונכנסתי למין אובססיה כזו... זה לא בדיוק עבר, אבל חצי שנה אחרי, זה הרבה פחות מורגש וקיצוני. מה שעזר לי זה בעיקר לדבר על זה, המון. עם כולם (כל מי שלא ברח מספיק מהר, בכל אופן
). אני חושבת שאת צריכה לעשות את זה. החברים שלך רוצים לעזור, ולדבר איתם זה הפתרון האידיאלי, לדעתי...

mayagur2

New member
קודם כל תודה לכולם...!

אתם ממש נחמדים...:) המממ חשוב לי לציין שאין לי שומדבר נגד יועצים או פסיכולוגים... ויכול להיות שזה באמת הפתרון... עם החברים אני כל הזמן מדברת ואנחנו גם צוחקים על זה לפעמים כשזה מתאים, אבל אף אחד לא באמת ממש מבין אותי...והם גם מרגישים את זה...:/ ולדבר על זה עם בני משפחה זה קצת קשה...כאילו יש לנו משפחה ממש פתוחה ואני מדברת עם ההורים שלי ועם האחים על הכל, אבל אני היחידה מהמשפחה שנסעה לפולין, ואצלנו כל הנושא הזה של השואה הוא ממש רגיש כי סבא וסבתא ניצולי שואה ואמא שלי היא דור שני...והיא ממש חיה בצל השואה ואני ממש מפחדת שאם אני אסביר לה בדיוק את המצב שלי היא תאשים את עצמה שהיא נתנה לי לנסוע והכל...היא כזו...:/ וכאילו ניסיתי פעם לדבר איתה אבל זה קשה מדי אני פשוט מפחדת, אני לא יודעת מה לומר לה ככה שהיא לא תרגיש עם זה רע מדי...

למעלה