יותר מחמישה, זה בסדר? ../images/Emo13.gif
כמה דברים שכדאי לקחת לפולין: 1. מצלמה- אם דיגיטלית, לקחת הרבה כרטיסי זיכרון. אם לא דיגיטלית- הרבה סרטי צילום. חבל להתחיל לעשות חשבונות באמצע של "אם אני אצלם עכשיו לא יישאר לי למחר". עדיף להביא הרבה ומקסימום לחזור עם זה לארץ. 2. מוזיקה או ספר קליל- לנסיעות הארוכות באוטובוס... 3. סוללות- לדיסקמן, למצלמה, וסתם "ליתר ביטחון". אני קניתי 12 בדיוטי-פרי, וזה היה
מאוד שימושי. 4. אוכל- אם את שייכת לקבוצת "אניני הטעם", אני ממליצה להביא גם קצת אוכל מהבית... לא לארוז סירים, וגם מנות חמות זה לא פרקטי (מנסיוני, בכל אופן). אבל אני הבאתי קרקרים וכאלו, וזה מאוד עזר לי... אני גם צמחונית, אז בכלל הייתי אמורה להתקיים 8 ימים על צ'יפס וסנדוויץ' עם שוקולד כל יום
. 5. אמצעי תקשורת- אם את לוקחת מכשיר סלולרי, לא לשכוח מטען. ולא לשכוח להשאיר לאמאבא את רשימת בתי המלון, עם מספרי הטלפון והפקס. 6. מחברת וכלי כתיבה- כדי לכתוב, אפילו קצת, כל ערב. וכדי להכניס דפים שמקבלים מהמדריך/ה. וסתם, אם מרגישים צורך להתפרק... 7. היגיינה, קוסמטיקה, עזרה שנייה-שלישית וכו'- אני לא יודעת כמה זה רלוונטי לגבי התקופה הנוכחית, אבל אחד מהדברים שהכי נזקקתי להם במסע הזה היה קרם לחות. ושפתון לחות (בליסטקט). וקרם לידיים. היה שם יובש מטורף, ורוח, וזה יכול לגרום ממש נזקים לעור רגיש. חוצמזה, כדאי לקחת ערכת תרופות קטנה (ליתר ביטחון, ולמרות שיש את רופא המשלחת), דברים שאת משתמשת בהם ביומום, תחבושות, מסרק... דברים פרקטיים שכאלו. 8. נרות נשמה- אמנם קונים בד"כ גם בשם המשלחת, אבל הרבה פעמים עולה הצורך לעשות משהו אישי ולהדליק נר בשם עצמך... חוצמזה, הדברים הברורים- בגדים חמים, כסף, נעליים טובות וכו'. שיהיה לך מסע מוצלח!