שלום

שלום

אני יוצאת למסע בקרוב. רציתי לשאול- מהם חמשת הדברים הכי שימושיים וחשובים שכדאי לקחת למסע?

ganitav1

New member
מוסיפה משהו אחד - ../images/Emo85.gif-

סוללות - גם למצלמה וגם לדיסקמן

Noya18

New member
יותר מחמישה, זה בסדר? ../images/Emo13.gif

כמה דברים שכדאי לקחת לפולין: 1. מצלמה- אם דיגיטלית, לקחת הרבה כרטיסי זיכרון. אם לא דיגיטלית- הרבה סרטי צילום. חבל להתחיל לעשות חשבונות באמצע של "אם אני אצלם עכשיו לא יישאר לי למחר". עדיף להביא הרבה ומקסימום לחזור עם זה לארץ. 2. מוזיקה או ספר קליל- לנסיעות הארוכות באוטובוס... 3. סוללות- לדיסקמן, למצלמה, וסתם "ליתר ביטחון". אני קניתי 12 בדיוטי-פרי, וזה היה מאוד שימושי. 4. אוכל- אם את שייכת לקבוצת "אניני הטעם", אני ממליצה להביא גם קצת אוכל מהבית... לא לארוז סירים, וגם מנות חמות זה לא פרקטי (מנסיוני, בכל אופן). אבל אני הבאתי קרקרים וכאלו, וזה מאוד עזר לי... אני גם צמחונית, אז בכלל הייתי אמורה להתקיים 8 ימים על צ'יפס וסנדוויץ' עם שוקולד כל יום
. 5. אמצעי תקשורת- אם את לוקחת מכשיר סלולרי, לא לשכוח מטען. ולא לשכוח להשאיר לאמאבא את רשימת בתי המלון, עם מספרי הטלפון והפקס. 6. מחברת וכלי כתיבה- כדי לכתוב, אפילו קצת, כל ערב. וכדי להכניס דפים שמקבלים מהמדריך/ה. וסתם, אם מרגישים צורך להתפרק... 7. היגיינה, קוסמטיקה, עזרה שנייה-שלישית וכו'- אני לא יודעת כמה זה רלוונטי לגבי התקופה הנוכחית, אבל אחד מהדברים שהכי נזקקתי להם במסע הזה היה קרם לחות. ושפתון לחות (בליסטקט). וקרם לידיים. היה שם יובש מטורף, ורוח, וזה יכול לגרום ממש נזקים לעור רגיש. חוצמזה, כדאי לקחת ערכת תרופות קטנה (ליתר ביטחון, ולמרות שיש את רופא המשלחת), דברים שאת משתמשת בהם ביומום, תחבושות, מסרק... דברים פרקטיים שכאלו. 8. נרות נשמה- אמנם קונים בד"כ גם בשם המשלחת, אבל הרבה פעמים עולה הצורך לעשות משהו אישי ולהדליק נר בשם עצמך... חוצמזה, הדברים הברורים- בגדים חמים, כסף, נעליים טובות וכו'. שיהיה לך מסע מוצלח!

shunsine

New member
לגבי המנה חמה

אני דווקא לא מסכימה איתך יש אוטובוסים יש מעין תרמוס מים כזה, שמתחממים כשהמנוע פועל לכן, כשעושים עצירה, אפשר לבקש מהנהג שימלא לך מים במנה חמה. זה ממלא, ולמי שאוהב את זה זה ממש אחלה לארוחה. אני חייבת להודות שבמקרה שלי לא היה לי צורך להביא משלי כי בית הספר שלנו סיפק סטוק פריטי מאץ' אינסופי של מנות חמות... אבל זה כמובן תלוי בבית הספר. וכן. חשוב מאוד. מאוד. מאוד. קרם לשפתיים יבשות. משהו טוב, כמו בליסטקס, באמת. לובלו לא יעשה את העבודה כמו שצריך.

Noya18

New member
אז במקרה הזה, זה טוב ../images/Emo13.gif

לנו אמרו שאם אנחנו רוצים מנה חמה, אפשר לשים מים חמים בתרמוס בארוחת בוקר... אבל הם אפעם לא היו רותחים לגמרי, ועד ארוחת צהריים הם כבר קצת התקררו, וגם אם הם עדיין היו חמים מאוד- זה לא היה חם מספיק, ונשארו גושים ופיכסה
.

irashady

New member
בקשר לפילים... (1)

באמת כדאי לקחת הרבה... כי לי הייתה בעיה עם זה... באתי עם 4 פילים וכל הזמן דאגתי כי התחלתי לראו תשאני מצלמת מלא וזה לא יספיק לי עד הסוף... למזלי מצאתי איפה לקנות וקניתי עוד 2 בקרקוב ועוד 1 בכניסה לאושוויץ

Lp Fairy

New member
המממפ

חחחחח 5?!?!? וואו.. 1. מחברת ועט... 2. מצלמה 3. דיסקמן עם שירים טובים 4. אוכל ישראלי...(יענו ממש קופסאות שימורים של זיתים וחומוס זה הכייי כיף..) 5. נרות נשמה...אני מצטערת שלא הבאתי..

shunsine

New member
ועוד משהו מדהים

שקיות חימום! כשהייתי במיידאנק היה מינוס 2 מעלות (!!) ומה שהציל אותי זה תרמוס עם מרק (או לחילופין תה) טוב, והשקיות חימום המדהימות האלה!! את יכולה לקנות אותן בחנויות כמו "ריקושט", "למטייל".. הן לא יקרות, ויסבירו לך כבר בחנות איך משתמשים בהן.

maayanku

New member
הממ ...רשמו כבר..אבל כל זאת

1.יומן מסע ועט. 2.שקיות חימום. 3.נרות נשמה 4.מצתים. 5.מצלמה.

Noya18

New member
נכון!

ואת השקיות הטובות! יש עוד סוג, שהוא יותר זול אבל ממש ממש גרוע... אפשר לשפשף את זה חצי שעה וזה עדיין יישאר קר...

אוקיי

נעליים נוחות
מצלמה
מעיל (כי קר כ"כ)
מחממי אוזניים, אני זוכרת שחצי משלחת קיבלו דלקות אוזניים, אני במקרה לא, אבל זה נורא בלי.
מוזיקה, דיסקמן,mp3 מה שבא, אבל מוזיקה. זהו בעיקרון, צריך עוד מלא דברים,אבל זה באמת העיקרי.

למעלה