שלום

da1boy

New member
שלום

רציתי לדעת עם יש איזה בוקס סט או איזה דיסק עם שירים נדירים/הקלטות נדירות של בוב דילן שניתן להשיג בארץ/דרך האינטרנט, למישהו שאוהב את המוזיקה של דילן. תודה,

depon

New member
אתה אולי מתכוון לבוטלגים למינהם?

ממה שיצא לי לראות- יש דיסקים מסדרת הבוטלגס בארץ. וכמובן שדרך אתרי הקניות למינהם(אמאזון) אני מניח שתמצא...

לדילן יש לא מעט דברים מיוחדים.

אם קצת סבלנות ובמובן מסויים גם עקשנות, תוכל למצוא אותם ב-eBay. אני זוכר שבזמנו ראיתי שם את הקופסא שנקראת Ten of Swords שהיא ממש מתנה מהשמיים עבור מי שאוהב את מה שדילן עשה במיוחד בתחילת דרכו. למרות שאני באופן אישי לא אוהב בוטלגים (אלא אם אושרו באופן חוקי ע"י דילן) אני זוכר שחשבתי לרכוש אותה רק בגלל שאני אוהב את הביצועים שלו לשירי פולק ישנים. לצערי רוב השירים הללו שביצע בתחילת דרכו עוד לא יצאו באופן רשמי, למרות שהוא חזר לבצע אותם בתקליטי הסולו האקוסטי שלו באמצע שנות ה-90, אבל זה כבר עניין אחר (הוא ביצע אותם פחות טוב). אני מקווה שהצלחתי לעזור לך, שיהיה לך בהצלחה !!

Chocoholic

New member
כפי שכבר ציינו

חלק לא קטן מהחומר הנדיר יצא על גבי ה Bootleg Series, סדרה שמונה נכון להיום 7 אלבומים; למעט האלבום הראשון (שהוא למעשה גם השני והשלישי), ארבעת האחרים מתרכזים בהופעה או בתקופה מסויימת, לכן אמליץ על The Bootleg Series Vol.1-3 שזה כאמור אוסף אחד,משולש, שמכסה פחות או יותר את כל התקופות (שזה עד 1991, השנה בה יצא האוסף). אוסף אחר דומה לזה הוא Biograph שיצא כמה שנים לפני כן. הוא דומה בתוכן לקודם אך החולשה שלו היא באי סדר הכרונולוגי של השירים. שניהם קיימים בארץ ובטח שאפשר דרך האינטרנט.

da1boy

New member
תודה לכולכם!!! ../images/Emo13.gif

אבל חוץ מהדברים שהזכרתם, יש עוד דברים ואם אתם יכולים בבקשה להגיד לי ספציפית , פשוט גם אם אני אחפש אני לא אדע מה נדיר ומה לא כי אני לא ממש מכיר את בוב דילן ...

Chocoholic

New member
מלבד מה שהזכרתי

יש גם את ה Bootleg Series Vol.7 שמכסה את השנים 1959-1966, זה יצא לפני פחות מחודשיים כפס קול של הסרט של מרטין סקורסזה על דילן, 'No Direction Home'. מעבר לזה אין ממש אוספים רשמיים שמכילים חומרים נדירים וכאלה שלא ראו אור מעולם. יש כמובן רשימה עצומה של בוטלגים, אבל זה לא משהו שתוכל למצוא בחנות בארץ. אם תאמר לי מה המטרה (מתנה לחובב דילן שכבר יש לו את כל האלבומים?) אוכל לכוון אותך.

depon

New member
אתה יכול טיפה להרחיב על הפס-קול?

יש בו הקלטות אולפן בלבד?גם הופעות חיות?דברים נדירים למינהם? תודה...

Chocoholic

New member
זה לא בדיוק פס קול

כי חלק מהשירים לא מופיעים בסרט, וההפך. אבל הרוב כן נמצא בגירסה זו או אחרת. יש גם הופעות חיות (בעיקר בחלק הראשון), גם גרסאות שונות לשירים (בעיקר בחלק השני) וגם קטעים נדירים (כמעט הכל שם נחשב לנדיר כיוון שלא אור לפני כן), הנה כמה מהאהובים עלי:
השיר הראשון הוא 'When I Got Troubles' מ 1959, שהוקלט ע"י חבר של בוב מהתיכון, כשהיו בבית...
'Maggie's Farm' הוא מתוך פסטיבל ניופורט 65', זה בדיוק הרגע שבו הוא הדהים את כולם עם להקת רוק וביצע שיר שאז נראה כניגוד גמור לכל מה שעשה לפני כן.
'Stuck Inside Of Mobile With The Memphis Blues Again' הוא ביצוע שונה מזה שבאלבום. זו גירסה יותר איטית,בוב מדקלם את המילים ולקראת הסוף מתבלבל ושוכח אותם...
לפני 'Like A Rolling Stone' ישנה מהומה גדולה באולם, וכל ה"סנובים" שכועסים על ההתמסחרות של בוב יוצאים מגדרם; אחד מהם מנצל כמה שניות של שקט וצועק לעבר בוב "Judas"; בוב לא נשאר אדיש וקורא לו שקרן... (למעשה הקטע הזה יצא כבר במלואו ב Bootleg Series Vol.4).

למעלה