קודם כל.
אני מסכים עם כל מה שנכתב כאן לגבי הונג קונג, ורק אוסיף קצת מהנסיון שלי. אני יכול לומר שאני חי כאן טוב מאוד. המחיה אומנם יקרה (בעיקר השכירות, למרות שנראה לי שבהשוואה לניו יורק זה לא כל כך הרבה...), אבל התמורה הולמת. החל מהתחבורה הציבורית המעולה (אני בלי אוטו, וממש לא חסר לי, ואני גר ליד שדה התעופה, שזה דיי רחוק מהמרכז), וכלה בכל השירותים שהבניין שלי מציע לי (בריכה, חד"כ, מסאז'ים, ברביקיו ועוד כמה ששכחתי). קצת לגבי שאלותייך : שפה - אין בעיה להסתדר עם אנגלית, אם כי לרוב הם לא מכירים את שמות הבניינים באנגלית, רק בסינית, ואז אפשר להסתבך קצת בדרך. מסעדות יש מכל הסוגים והמינים (אפילו יש שתיים יהודיות), וארוחה נעה (אצל הסינים זה תרתי משמע...) בין 20HKD (השער הוא 7.8HKD ל1USD), במסעדה מקומית, ל700HKD במסעדת פאר (למשל בפנינסולה). האוכל הסיני המקומי קצת קשה לעיכול (יעני לא טעים...), אבל יש כאן מגוון עצום של מסעדות, ואפשר למצוא כאן כמעט הכל. ביטוח רפואי - אני עשיתי דיוויד שילד, לא כל כך מבין במה מציעים החברות המקומיות. חינוך - יש המון בתי ספר פרטיים, מכל מיני מדינות, וגם בית ספר יהודי. השכר לימוד בערך 10000USD לילד לשנה. בתי ספר ציבוריים, לא מומלץ. עלות מחיה - אינדבידואלי.תלוי איפה תגורו ובאיזה דירה ועוד. האוכל לא יקר. מוצרי גבינה כן, ובעיקרון כל מה שמיובא במיוחד בשביל הזרים. מגורים - הונג קונג מלאה בפרוייקטים למינהם, ובניינים גבוהים. הפרוייקטים מציעים רמת נוחות גבוהה, והכל בבית. מאידך אפשר למצוא גם בניה נמוכה. באי הונג קונג, בדרום האי, אך זה יקר למדי (איזור שבו גרים המליונרים ומעלה), ובעוד מקומות, למשל באי למה, שנמצא ליד הונג קונג. האי כולו בנוי בצורה שמזכירה יותר אי ים תיכוני, וגם המחירים ממש לא יקרים. החיסרון - אין גישה, אלא באמצעות מעבורת מהאי הונג קונג, מה שקצת מקשה על התחבורה. קוב הישראלים מעדיפים לגור באי, מי בגלל הJCC, ומי בגלל מרכזי הבילוי הרבים שהוא מציע. בעיקרון מלבד גודל הדירה, מה שמשפיע על המחיר זה האזור. האי הונג קונג הוא היקר ביותר, קאולון גם יקרה, וככל שמתרחקים המחירים ירדו. תלוי בנוחות שאתם מעוניינם בה. הונג קונג אמנם קטנה, אך בקלות אפשר לעבור את השעתיים נסיעה לכל כיוון ביום... אם יש עוד שאלות, אשמח לענות