שלום -

אומנם לא משפחה

אבל חי בהונג קונג כבר שנה. את מוזמנת לשאול אותי, ואני אנסה לתת תשובות. עדיף בפורום, אפשר גם במסרים.

ש י ר 7 7

New member
תודה - וחלק מהשאלות

הכלליות - איך החיים בהונג קונג (אנחנו מגיעים אחרי 5 שנים + בניו יורק .....) , מבחינת - שפה, אוכל, ביטוח רפואי , חינוך לילדים (אתה בטח לא יודע ממקור ראשון אבל אולי שמעת) , עלות מחייה, מגורים (הבנתי שגרים רק בבניניים??) , ובטח עוד יהיו לי מיליון שאלות - אלו רק על קצה המזלג . תודה על הרצון לעזור

אMור

New member
ניו יורק - הונג קונג

אהלן. תקשיבו: לפני כמה חודשים הייתי צריך לטוס לניו יורק ליומיים וחצי, לאחר שהות של כשנה בהונג קונג ודרום סין. עליתי על טיסה מהונג קונג לאו'הר (שיקגו) ומשם לניוארק. הייתי בניו יורק מספר פעמים בעבר והיה אדיר, ניו יורק...נו.. אבל לא הפעם. מעולם לא הגעתי לניו יורק מהונג קונג - על אחת כמה וכמה שצריך גם לחזור לשם. בקיצור: ניו יורק היא הונג קונג ב- XL על כל המשתמע, גודל, עוצמה ולצערינו - מחירים. הלכתי בברואדווי ולא יכלתי לקנות כלום - לא כי לא היה לי כסף - אלא כי יש הכל בהונג קונג ברבע מחיר! הסאבווי בניו יורק מלוכלך ומסריח והאנשים לא נחמדים - כל זאת - בפרספקטיבה הונג קונגית, כמובן... בקיצור - הונג קונג היא גן עדן ומי שמגיע לחיות שם זכה במתנה שאין לה שווי. באמת. האנשים, הניקיון, החינוך, העדר הפשיעה, הנוחות והמחיה הזולה (פרט לשכ"ד וחינוך...) הופכים את המקום הזה לכזה שיהיה קשה מאוד לעזוב... בדיוק דיברתי עם אשתי בביקורנו האחרון בהונג קונג בסופ"ש האחרון והתרעתי בפניה אודות הדבר אליו הכי אתגעגע לאחר שיום מן הימים נעזוב את אסיה. - ה"דבר הזה" היה כמובן: הונג קונג.

ש י ר 7 7

New member
תודה

טוב לשמוע שהונג קונג זה דבר חיובי . אנחנו גרים כאן כבר כמעט 5 שנים וכנראה התרגלנו
לגבי המחייה כולם דווקא אומרים לנו ש HK יקרה יותר מ NY .... אנחנו לא רוצים לרדת ברמת החיים אבל עם זאת לא להיות גרידים , מה לדעתך שכר שנתי שמספיק למשפחה עם ילד קטן (כרגע פחות משנתיים) ? שרוצה לחיות ברמת חיים נוחה (בית של 3-4 חדרים 2 אמבטיות , שאר הדברים לא מזיזים לנו .... ) תודה

אMור

New member
דירות בהונג קונג

שיר כאמא אחראית ודואגת (שלא לומר, מודאגת), מבררת בפורומים ומתכוננת כראוי - יפה - אבל תשאירי גם כמה שאלות סתומות, שיהיו הפתעות נעימות... לגבי דירות - הדרישות שלכם גבוהות מ-א-ו-ד ביחס למגורים בהונג קונג, מהסיבה הפשוטה שהאי הזה קטן ומפוצץ באנשים. לכן - חוסכים שם במטראז'ים של דירות, שערכן, לידיעתך - עלה ב- 30% בששת החודשים האחרונים! פרט נדל"ני חסר תקדים! לכן גם בונים שם לגובה ולא לרוחב והדירות קטנות וראויות יותר להיקרא מאורות... 4 חדרים, שתי אמבטיות - תוכלו למצוא - אבל אף חברה לא תממן לכם דירה בסדר גודל כזה, שתעלה בערך 6-8 אלף דולר אמריקני! דירות ממוצעות הן בסדר גודל של 70-80 מ"ר. חדרים פצפונים ובאיזור של מרכז האי הונג קונג, היכן שממוקמות המשפחות הישראליות, אני מאמין שהשכ"ד כולל כל המסביב (אבטחה, בריכה ופעילות קהילתית מאורגנת היטב בתוך מתחם המגורים) אמור לעלות בערך 4000 דולר. יקר רצח, וזהו ה- CATCH הגדול בלגור באי הזה. אנחנו נהנים מהונג קונג וגרים בדרום סין, 1/2 שעה משם...

לא מדוייק

קודם כל, אפשר למצוא בניה נמוכה, ביוקר, בדרום האי, או בזול יותר במקומות מרוחקים מיותר (לאמה/NT). אם מתעקשים לגור באי הונג קונג, אז יש לזה מחיר (גבוה מסתבר...). מאידך אני משלם 1250USD על שלושה חדרים (2 חדרי שינה+חדר עבודה+סלון),2 אמבטיות, וסה"כ בסביבות ה100 מטר מרובע. זה זול יחסית למקום. הCATCH הוא שאני גר ליד שדה התעופה (30 דקות מהמרכז). כשגרתי במרכז (ואפילו לא באי הונג קונג, סתם בקאולון), שילמתי אותו מחיר על דירת חדר, 40 מטר, עם אמבטיה אחת. העניין הוא שאם מתפשרים וזזים קצת מהמרכז, אפשר למצוא אחלה דירות, במחירים שמתאימים גם לאלה מביננו שמשתכרים קצת פחות משאר הזרים. מבחינתי בסופו של דבר המיקום אחלה. מחיר סבבה,יש MTR, יש לידי עוד כמה זוגות של ישראלים, והכי וחשוב, החברה מרוצה.

gao xing

New member
אפשר לשאול אם אתם מגיעים....

באופן פרטי או במסגרת עבודה של חברה? אני אומנם לא גרה בהונג קונג אבל טורחת לבקר שם לפחות אחת לשבועיים. על אף הצפיפות וזיהום האוויר הונג קונג תמיד מסודרת , נקיה, אוכלוסיה אדיבה וחוקים שכמעט רוב תושבי המקום טורחים ליישם. אם אני צריכה להקביל אותה למדינה אחרת הייתי אומרת שהיא הופכת להיות יותר ויותר דומה לסינגפור שידועה בסדר מופתי. אני חושבת שהבעיה העיקרית במעבר להונג קונג היא עלות דירה באיזור איכותי וכן עלות בתי ספר וגנים. למעט ההוצאות הללו המחיה בהונג קונג סבירה ואם לומדים לקנות במקומות הנכונים אפשר אפילו להגיד שהמחיה זולה מאוד. יש בהונג קונג אין ספור מסעדות. החל מג'אנק פוד אמריקאי, לאוכל איטלקי משובח, יפני, אוכל ערבי ואוכל סיני מסורתי- לרוב במחירים סבירים. יש ביקורת צמודה של משרד הבריאות בהונג קונג בכל הקשור למסעדות. הם מפקחים , מפרסמים בחדשות מסעדות שאינן ראויות ואף סוגרים מסעדות שנמצא כי האוכל אינו טרי ואף מסוכן לציבור. ההונקונגים לרוב דוברים אנגלית וגם אם לא יודעים את השפה המקומית אין שום בעיה להסתדר. אין פשיעה גבוהה למעט כייסות של ארנקים וטלפונים. התחבורה הציבורית מדהימה ונוחה עד מאוד. לדעתי האישית אין בכלל צורך ברכב כשגרים בהונג קונג. יש קהילה גדולה של יהודים וישראלים שגרים בהונג קונג (אם זה מעניין אתכם). יש בית חב"ד וJCC שוקק חיים. אני יכולה לסכם בכך שאכתוב שלו היו לי ילדים הייתי בשמחה ובביטחון עוברת לגור איתם בהונג קונג כי זה באמת מקום מדהים!

תגידי...

את ואמור קשורים? סתם כי נראה שאתם חושבים בצורה דומה... ואיך זה שאתם בהונג קונג ולא מרימים טלפון?

gao xing

New member
כי כשאני בהונג קונג....

אני לרוב בענייני עבודה לחוצים או בימי ראשון בחוג ריקודי בטן....לא נראה לי שאתה בעניין של להצטרף
אגב, את החברה.....עדיין לא פגשתי. אציק בפעם הבאה שאגיע......אולי נפגש בצד שלך .

ש י ר 7 7

New member
אנחנו מגיעים מטעם חברה ...

בעקרון החברה אמורה לשלם לנו את השכר דירה וחינוך לילד (רגע זה גן), אין לנו בעיה לגור בבניין (למרות שכרגע אנחנו מתגוררים בבית פרטי...) אנחנו עומדים כרגע על מו"מ על שכר ומכן שאלות על שכר דירה חודשי ,עלות מחיה חודשית (מזון וכו') , ומה השכר שמתאים למשפחה עם כרגע ילד אחד ? תודה

קודם כל.

אני מסכים עם כל מה שנכתב כאן לגבי הונג קונג, ורק אוסיף קצת מהנסיון שלי. אני יכול לומר שאני חי כאן טוב מאוד. המחיה אומנם יקרה (בעיקר השכירות, למרות שנראה לי שבהשוואה לניו יורק זה לא כל כך הרבה...), אבל התמורה הולמת. החל מהתחבורה הציבורית המעולה (אני בלי אוטו, וממש לא חסר לי, ואני גר ליד שדה התעופה, שזה דיי רחוק מהמרכז), וכלה בכל השירותים שהבניין שלי מציע לי (בריכה, חד"כ, מסאז'ים, ברביקיו ועוד כמה ששכחתי). קצת לגבי שאלותייך : שפה - אין בעיה להסתדר עם אנגלית, אם כי לרוב הם לא מכירים את שמות הבניינים באנגלית, רק בסינית, ואז אפשר להסתבך קצת בדרך. מסעדות יש מכל הסוגים והמינים (אפילו יש שתיים יהודיות), וארוחה נעה (אצל הסינים זה תרתי משמע...) בין 20HKD (השער הוא 7.8HKD ל1USD), במסעדה מקומית, ל700HKD במסעדת פאר (למשל בפנינסולה). האוכל הסיני המקומי קצת קשה לעיכול (יעני לא טעים...), אבל יש כאן מגוון עצום של מסעדות, ואפשר למצוא כאן כמעט הכל. ביטוח רפואי - אני עשיתי דיוויד שילד, לא כל כך מבין במה מציעים החברות המקומיות. חינוך - יש המון בתי ספר פרטיים, מכל מיני מדינות, וגם בית ספר יהודי. השכר לימוד בערך 10000USD לילד לשנה. בתי ספר ציבוריים, לא מומלץ. עלות מחיה - אינדבידואלי.תלוי איפה תגורו ובאיזה דירה ועוד. האוכל לא יקר. מוצרי גבינה כן, ובעיקרון כל מה שמיובא במיוחד בשביל הזרים. מגורים - הונג קונג מלאה בפרוייקטים למינהם, ובניינים גבוהים. הפרוייקטים מציעים רמת נוחות גבוהה, והכל בבית. מאידך אפשר למצוא גם בניה נמוכה. באי הונג קונג, בדרום האי, אך זה יקר למדי (איזור שבו גרים המליונרים ומעלה), ובעוד מקומות, למשל באי למה, שנמצא ליד הונג קונג. האי כולו בנוי בצורה שמזכירה יותר אי ים תיכוני, וגם המחירים ממש לא יקרים. החיסרון - אין גישה, אלא באמצעות מעבורת מהאי הונג קונג, מה שקצת מקשה על התחבורה. קוב הישראלים מעדיפים לגור באי, מי בגלל הJCC, ומי בגלל מרכזי הבילוי הרבים שהוא מציע. בעיקרון מלבד גודל הדירה, מה שמשפיע על המחיר זה האזור. האי הונג קונג הוא היקר ביותר, קאולון גם יקרה, וככל שמתרחקים המחירים ירדו. תלוי בנוחות שאתם מעוניינם בה. הונג קונג אמנם קטנה, אך בקלות אפשר לעבור את השעתיים נסיעה לכל כיוון ביום... אם יש עוד שאלות, אשמח לענות

ש י ר 7 7

New member
תודה רבה

עזרת לנו המון ... השאלה שעומדת אצלנו כרגע על הפרק היא מה לדעתך המשכורת שכדאי לנו לבקש בהתחשב בעובדה שהחברה תשלם שכ"ד וחינוך (בהגבלת הסכום אבל היא תשלם ....) ? איפה הכי טוב לגור בHK ומה עלות שכר דירה באיזור הזה ? תודה רבה

תלוי בכם...

ארוב הישראלים בוחרים לגור במיד לוולס, שזה במרכז האי הונג קונג. קרוב לJCC (יש לך שם מעון יום), וקרוב למסעדות, למקומות הבילוי, ולזרים אחרים. ב30,000HKD, אפשר למצוא שם דירה נחמדה.

giladho1

New member
חיפוש דירה

אנחנו הגענו להונג קונג לפני כשבוע ומחפשים דירה, יש לנו פגישה עם המתווך (הוא זה שמטפל בכל הסידורים) בעוד כמה ימים. נדווח על תוצאות.

ש י ר 7 7

New member
תודה -

נשמח לשמוע מחירים ומפרט של הדירות .... ואילו איזורים יותר טובים ומומלצים ....

למעלה