שלום!

שלום!

אז ככה... סלחו לי אם אני קצת מתרגש, פשוט כרגע נתקלתי בפעם הראשונה בסבתא שלי 80+ , כמו מה שנראה אלצהיימר, אמא שלי הזהירה אותי שכבר קרו לה כל מיני מקרים "מוזרים" - כמו - היא פגשה את אחותי ברחוב, ולא זיהתה אותה, ועוד כל מיני סיפורים הזויים כאלה. עכשיו היא אצלנו בבית, בגלל שאתמול היא לא הרגישה טוב, ( אני משער שזה לחץ, התקפי פאניקה כאלה) היא טענה שיש לה לחץ בחזה, הרגענו אותה, שתתה קצת מים, הכנתי לה תה, והיא הלכה לישון. היום, אני שומע את אבא שלי , שואל אותה" מה קרה, את מרגישה לא טוב?" הלכתי אליה, והיה לה מבט מפוחד על הפנים כאילו אני מחבל עם קלאצ'ניקוב ביד, ישר הבנתי שעובר עליה משהו , היא הייתה מבולבלת כמו אני לא יודע מה, היא שאלה אותי, " של מי המקום הזה?" אתם קולטים הבית שלי... של מי המקום הזה?... ניסיתי להרגיע אותה , הבאתי לה כוס מים, אמרתי לה שלא תלחיץ את עצמה, כי היא רק נהיית "מבולבלת" יותר... אחר כך הייתה סאגת "איפה התיק שלי?, היא התחילה להתרוצץ בחיפוש אחרי התיק שלה.... טוב קצת נסחפתי... זה פשוט היה לי קשה מאוד חשוב לציין שהיא אף פעם לא הייתה טיפוס רגוע, מאז שסבא שלי נפטר היא נועלת כל דלת אפשרית, וסוגרת כל חלון... אני בטוח שזה לא ממש עוזר לה תראו אמא שלי ודוד שלי יודעים על הבעיה, ויש לציין שדוד שלי רופא, אז היא בהשגחה... מוזר... יש תרופות למחלה הזאת? מה עוד אפשר לעשות?

zs1957

New member
תגובה להלו גוטה

אין תרופות המרפאות את המחלה. יש תרופות המעכבות את התפתחותה. כולם מבולבלים ואינם מתמצאים זבמן ובמרחב. אפשר לתת לה כדור שימעיט את התופעות הפסיכוגריטריות שלה. וז היא תהיה יותר רגועה. זהבה שחם / עמותת אלצהיימר

zs1957

New member
כדור ספציפי - תגובה להלו גוטה

ישנם תרופות לכל הבעיות שהעלת נא להתייעץ עם הפסיכוגריטאר או הנוירולוג המטפל בחולה. הרופא ידע בדיוק מה לתת לו. רוב חולי האלצהיימר סובלים מהתופעות שהזכרת. בהצלחה!!! זהבה שחם/עמותת אלצהיימר

ענתי44

New member
הלו גוטה../images/Emo24.gif

קיבלת תשובות מלומדות שסבתא שלך חלק ממשפחת חולי האלצהיימר. שכל אותן תופעות מוזרות שתיארת מוכרות לנו מיקירינו החולה. קיבלת מידע חשוב על תרופות וטיפול. וחשוב מכל אמא שלך ובעיקר דודך הרופא, מודעים למצב. איו לי ספק שמשפחתך תדע לעשות את הדבר הכי טוב לסבתא. כמובן אם יתעוררו שאלות שונות , תפנה אותם אלינו. אבל, בין השורות שלך אני חשה עצב רב.של נכד שרואה מה קורה לסבתא שלו. שכואב ולא יודע מה לעשות?.. יש לי 4 אחיינים שהם בוגרים, מחייל בקבע ועד תיכוניסטית. סבתא שלי היתה דמות חשובה בחייהם. היחסים ממש קרובים ואוהבים. ופתאום סבתא שלהם אחרת.ובנוסף לכך , כאילו האלצהיימר לא מספיק, היא גם עברה אירוע מוחי ונשארה על כסא גלגלים. אני רואה את הקשיים שלהם כצעירים. רואה עד כמה הם בשוק לראות אותה כל פעם. רואה איך הם נאבקים בשיברון הלב הזה.ולכן יכולה לענות לך הלו גוטה יקר.את מידת המעורבות בחיי סבתא אתה תקבע, וכל מה שתקבע הוא הדבר הנכון לעשותו.אמא והדוד כבר ידאגו שסבתא, בדרך זו או אחרת ( כשכל הדרכים טובות) תטופל.אתה יכול לעקוב אחרי המתרחש ולעודד את אמא או לעזור למשל עם מידע על המחלה באינטרנט. אני מרגישה את הכאב שלך, וגם אם אני רוצה, אין דרך למנוע ממך את הכאב. פשוט תלמד לחיות עם זה. אני מקווה שיש לך חברים טובים עימם תלמד לחלוק את הכאב ( לאחייני יש) ושלמרות שבן משפחה חולה באלצהיימר יכול להפוך את חיי המשפחה כולה, שתמשיך בחיים שלך. תדאג לעתידך, אם בלימודים או כל דבר אחר. ושתמשיך לבלות וליהנות, כי זה הזמן שלך. אם תרצה לשפוך את הלב, או לשאול משהו רק תדע שאנחנו כאן בשבילך ובשביל כל משפחתך.

למעלה