שלום

linzer

New member
שלום

עבודה חדשה שלי.... נעשה במקס עם VRAY הצעות שאלות הערות וכו...יתקבלו בברכה

האוירה קצת קודרת בשביל חדר אמבטיה

הוספת גורם תאורה ( מנורה,פלורסנט או חלון ) יתן תחושה טובה יותר.

3Dead

New member
מה גם שדברים ממוקמים לא בהגיון ..

למה אני צריך ארונית מראה מעל לניאגרה ?! למקרה שאני אתגלח באסלה ?? נסה להוסיף תאורה וללכת על קרמיקה מרובעת ויותר בהירה. מדפי ברזל בד"כ לא משהו באמבטיה בגלל החלודה (למרות שיש כאלה ) בקיצור יש עבודה.

מיכאל ג

New member
טיפ קטן אך חשוב

תעבוד ביחידות מידה אמיתיות ושים לב גם לגובה המצלמה. בתור בני אדם אנחנו מצפים לראות תמונות כאלו כאילו צולמו מנקודת מבט של אדם. כלומר גובה המצלמה צריך להיות בערך 1.6 עד 1.7 מטר. לפי זה גובה המסילה של וילון האמבטיה נראה מאוד נמוך ואדם יתקל בו. דברים כאלו הורסים את הסצינה: הכי קל למדוד דברים כאלו בבית ולעבוד לפיהם. לא כדאי למדל סצינות ראליסטיות "מהדמיון" אלא אם כן אתה ממש מכיר את הנושא.

linzer

New member
תודה

מיכאל באמת לא שמתי לב לזה אני באמת אתחיל לעבוד לפי מידות. לגבי שתי התגובות הקודמות... האמת אין לי כל כך מה להגיד כי הם לא ממש מועילות לי(קרמיקה מרובעת,מיקום של הארון...) אולי כל זה חשוב אבל אם אני מזיז את הארון מטר ימינה או שמאלה זה לא ישנה לי וישפר את תהליך העבודה שלי. לגבי מידות-זה משהו שלא חשבתי עליו כל כך עד עכשיו אבל זה מאוד הגיוני לעבוד לפי מידות. תודה

3Dead

New member
חבל שאתה חושב שהביקורת שלי

לא מועילה ... נכון, לא עזרתי לך במידול, תאורה ורנדור - אבל בניית סצינה הגיונית מוסיפה לראליזם של התמונה. היום זה חדר אמבטיה מחר תקבל עבודה למדל משהו אחר ותתחיל לזרוק רהיטים סתם.תכנון הסצינה זהו תהליך לא פחות חשוב מהמידול , תאורה וכו'. לתשומת לבך. (וכמובן שאני לא כועס אליך או משהו, הכל ברוח טובה )

linzer

New member
3dead

יש משהו במה שאתה אומר שלא תבין אותי לא נכון פשוט רציתי ביקורת יותר....מממ...שתעזור לי יותר ב"פרויקט" הבא לעשות את הסצנה יותר ריאליסטית במובן הטכני לא במיקום של חפצים נכון שמיקום לא נכון מוריד מהריאליסטיות של הסצנה אבל עשיתי הכל בלי רפרנס ככה שיכול להיות שיש טעות פה ושם. אתה יודע שלשנות טקסטורה ולמקם חפץ זה עניין של דקות נראה לי באמת שצריך לעשות משהו בקשר לתאורה ו GI אני עוד צריך לבדוק (לא בטוח מה זה:) ) אז "לא מועילות" זה לא הביטוי הנכון אז בחברות

מיכאל ג

New member
תקשיב לו...

מה שהוא אמר, להסתכל על העולם האמיתי, הוא יותר כללי ממה שאני אמרתי, וזה יעזור לך בכל דבר. גם בתאורה. אם תכנס לחדר האמבטיה בבית שלך ופשוט תסתכל על התאורה, תוכל להבין את הטעויות שלך. בחדרי שרותים לרוב יש חלון קטן יחסית שלא נכנס ממנו הרבה אור. התאורה בחדרי שרותים כמעט תמיד יוצאת בעיקר ממנורה אחת בתקרה, והחדר לא גדול, לכן הצללים בחדר כזה יהיו לרוב מאוד "קשים" וחדים, והתאורה קרה ולא הכי נעימה. ההצללות המרוככות שעשית פשוט לא מתאימות לחדר כזה. ושוב - פשוט תסתכל על המצב בעולם האמיתי ותנסה להעתיק אותו.

למעלה