שלום

bilirok

New member
שלום

שלום. בביקור האחרון אצל הנראולוג נמסר לי לחזור עוד חצי שנה לביקורת בחשד ל MSוזאת לאחר ש MRI מח היה תקין בימים האחרונים יש לי חולשה ביד ימין מה שתמיד היה לי ביד שמאל וכעט עבר לגמרי אני מרגישה כבדות מעין תחושת הירדמות קלה וקצת כאב בתנועה מסוימת שאני עושה. ממה שהבנתי שכאשר מדובר בהפרעות תחושה קלות לא מטפלים אלא נותנים לדבר לעבור מעצמו. ולכן ההיתי מעדיפה לחכות לביקור הבא שלי בעוד חצי שנה האם אני נוהגת נכון כמובן אם יהיה החמרה מצב בו יהיה לי בעיה בתפקוד היד אני יפנה לרופא. בפעמים הקודמות התחושות משתפרות תוך כמה ימים לבד. מה דעתך? בנוסף האם תחושות בידיים רגליים רואים יותר בMRI צוואר מאשר ראש. נכון שעדיין לא אובחנתי אולם הפרעות תחושה קלות כול כ4 חודשים אומרות משהו על המחלה?האם רק התקפים קשים נותנים ביטוי בMRI איך בנתיים לא רואים כלום בMRI ואני חווה את התסמינים הללו אני קצת מבולבלת ולא יודעת מה לחשוב

תגובה

קשה לי להתיחס למקרה שלך כי איני מכירו ולא ברור לי למ היש חשד ב- MS. כמוכן כבדות של היד אינה עניין תחושתי בד"כ אלא קשור בד"כ לחולשה. האם יש לך חולשה ביד? מיקום הבעיה אם בראש או בחוט השידרה יכול להנבא על פי הבדיקה הנוירולוגית כך שקשה לי להתיחס. MRI הוא כלי מאד רגיש וברוב המקרים מדגים אירועים שלא באו לידי ביטוי גם לא בתחושות קלות. כל שקל וחומר גי ב- MRI צפויים לראות גם התקפים קלים מאד , אם אלו של מחלה כמו טרשת נפוצה. ברצוני לציין כי לאחרונה בדקתי לא מעט מקרים של אנשים שהם בסך הכל בריאים אך "נכנסו" למעגל של בירור לטרשת נפוצה. דבר זה מכביר חרדה לנבדק ובעל השלכות ועל התפקוד היומיומי. יש להיזהר מלהכנס למעגל כזה שיכול להמשך ללא צורך חודשים רבים וזאת תוך קבלת יעוץ נוירולוי מתאים.

למעלה