שלום,

בר03

New member
שלום,

אני מדברת בשם חברה שלי , כיום חברה שלי בת 21 וסובלת מאד מחרדות שונות. מכיתה ד' היא לא הולכת לביה"ס ששואלים אותה ממה היא מפחדת אין לה תשובה ברורה, היא לא נשארת לעולם לבד בבית ( גם לא עם אחיה ) רק עם אחד ההורים או מבוגר קרוב משפחה אחר. כמובן שהיא לא עובדת. היא הייתה אצל עשרות פסיכולגים שונים , מטפלים, היא ניסתה הכל אולי למישהו יש איזו עצה או מכיר מצב כזה מקרוב? תודה.

היי ../images/Emo108.gif

נשמע שחברה שלך עוברת תקופות קשות מאוד, וסובלת מחרדות הרבה שנים, ושהחרדות האלה משבשות לה את החיים (היא לא עובדת, לא נשארת לבד בבית...). את גם מספרת שהיא היתה אצל פסיכולוגים. אחד הדברים הכי חשובים שהיא צריכה לדעת זה שיש המון אנשים (ילדים, נוער ומבוגרים) שסובלים מחרדות קשות מאוד, ומצליחים לצאת מזה. אפשר לטפל בחרדה, מה שצריך זה להצליח למצוא את הטיפול המתאים. את מספרת שמכיתה ד' היא לא הולכת לבי"ס ושהא לא נשארת לבד בבית ולא עובדת. את יכולה לספר קצת יותר מה היה כשהיא היתה ילדה, ממה היא פחדה, האם היא חזרה לבי" מתישהו, האם היא היתה בצבא...)? את כותבת שכששואלים אותה ממה היא מפחדת אין לה תשובה ברורה. כשאנחנו מפחדים ממשהו בדרך-כלל יש כל מיני מחשבות שעומדות מאחורי הפחד הזה, אבל לא תמיד הן מודעות לנו. תנסי לשאול אותה בצורה ספציפית על התנהגות מסויימת שלה שקשורה לחרדה, נגיד מה היא מפחדת שיקרה אם היא תשאר לבד בבית? מה היא פחדה שיקרה ם היא תלך לביה"ס? תדברי איתה ותיכתבי לנו...

בר03

New member
תודה על התגובה.....

אז ככה בעקבות הפחדים שלה המשפחה חזרה בתשובה שהיא היתה בכיתה ה' והיא חזרה ללמוד לתקופה מסוימת ו'-ח'. מאז היא לא נמצאת במסגרת. החרדות שלה מתמקדות בעיקר בפחד להקיא ולהתעלף או שיקרה משהו נורא שאף אחד לא נמצא בבית , היא לא התגברה על הפחדים האלו מעולם. אבל יש עוד פחדים לא מובנים , לעיתים רחוקות אני באה לאסוף אותה מהבית כדי לטייל קצת ואז שאנחנו נכנסות לחנות היא אומרת לי "בואי נצא מפה מהר אני לא מרגישה טוב כואב לי הראש , יש לי דפיקות לב חזקות וכדומה..." כמובן שלצבא היא לא הלכה... לכל מקום שהיא הולכת היא סוחבת איתה תיק גב גדול המכיל שני בקבוקי מיים גדולים , לימון , ועוד שלל דברים ( היא לוקחת את התיק גם לסבתא שלה שגרה בית לידה ) . קשה לי לראות את החברה שלי כך , כבר 12 שנה שהיא סובלת , היתה אצל כל מטפל\פסיכולוג\טיפול אלטרנטיבי שקיים , בבקשה אולי תוכל לעזור.

טיפול בחרדה

הרבה אנשים שסובלים מחרדות חווים מעבר למחשבות הלא נעימות ולהרגשת הפחד גם כל מיני תחושות פיזיות בגוף. את מספרת שכשחברה שלך נכנסת לחנות היא מתחילה להרגיש לא טוב, כואב לה הראש, יש לה דפיקות לב, והיא רוצה לצאת החוצה. בדר"כ כשאנחנו חווים חרדה אנחנו רוצים לברוח מהמצב שמפחיד אותנו ולהמנע ממנו, בגלל זה היא רוצה לצאת מהחנות מהר או מסרבת להישאר לבד בבית. הרבה פעמים כשדיש חרדות כאלו זה גורם לזה שאנשים מנסים בכלל להמנע מלצאת מהבית, האם זה ככה אצלה? קשה לה להיות בחוץ בכלל או שקשה לה להיות במקומות סגורים או במקומות שיש בהם הרבה אנשים? כשהיא נמצאת במצב שמפחיד אותה היא חווה התקף חרדה (כמו מה שספרת שקורה לה בחנויות). הרבה אנשים סובלים מחרדות כאלו, ואפשר לטפל בהן. אחד הטיפולים הכי מומלצים לחרדה הוא טיפול קוגניטיבי-התנהגותי. זה סוג של טיפול שבו מלמדים את האדם שסובל מחרדות כל מיני טכניקות ודרכים שיכולים לסייע לו להתגבר על החרדה. אני יודעת שחברה שלך היתה כבר אצל פסיכולוגים, אבל זה טיפול פסיכולוגי מסוג אחר והוא מאוד מתאים לטיפול בחרדה.אני חושבת שזה יכול מאוד לעזור לה. בהצלחה

למעלה