שלום

HeavenDusk

New member
על אדריאן דביר שמעת?

האיש היה הגורו הבלתי מעורער של מרפאות החוצנים, כתב 2 ספרים והחזיק ב-TITLE הגבוה ביותר בתחום, חנך עשרות מטפלים. האיש מת בנסיבות מצערות מאוד מבלי שקיבל סיוע מאותם חוצנים. מר אבל זהו צחוק הגורל

HUhybrid

New member
יש לי חבר שבזמנו היה עיתונאי

והוא הוזמן למסיבת עיתונאים, שבה אדריאן עשה הצגת תכלית של טיפול לפניהם בסניף החיפאי של אגודה שמפעילה גילה בוים. כמו-הרוב, הוא פקפק ולעג לכך. אבל בזמן ההצגת תכלית עצמה הוא ורבים אחרים פשוט קיבלו לראש תמונות מוזרות של חוצנים וגם חשו בתחושות משונות. כמו-כן, העיד על כך גם איש תקשורת אחר שנעשה עליו הטיפול. אני חושב שזה מוזכר בספרו השני של אדריאן. בכל אופן, באותה מסיבה אדריאן גם סיפר על המחלה ממנה הוא סובל, וכי עד עתה הצוות שעימו מנסה לטפל בו בזה, אך ללא הועיל. כך שלכל הפחות אפשר לומר שאדריאן לא ניסה להסתיר זאת מאנשים. כך או כך, מי אנו שנשפוט או שנקבע דברים לכאן או לכאן באופן גורף. יהי זכרו ברוך- אז בואו ניזכר בדברים טובים שעשה.

daniel771

New member
בדיוק - בואו ונשמור על זיכרו

לא אנחנו שנשפוט מה תכלית החיים

תודה על התשובות

גם קראתי באינטרנט כל מיני דברים שאנשים כתבו שהחייזרים רוצים לקחת את הרגש או משהו כי אין להם ? ואחרי שהם מטפלים הם "עוקבים" אחרי המטופלים או משהו? לא כל כך הבנתי.. מישהו מוכן להסביר לי?

HUhybrid

New member
הסבר כללי מאוד

ישנם רבים הטוענים כי לחלק או לכל התרבויות מצביר "אוריון" (ומה שהם לא מבינים, זה שגם שם יש תתי-טיפוסים שוים ורבים ומגוונים כמו אצלנו ההומנואידים) יש בעיה שהיא תורשתית כחותם אבולציוני או כתוצאה מהפשעות סביבתיות, שבמהלכן התרבויות היו נתונות במלחמה קוסמית עם תרבויות חוצניות אחרות. בעיה זאת כביכול היא שעולם האמוציות והרגשות שלהם הוא כביכול כמעט שריק, אוריק לחלוטין. במסגרת בעיה זאת נטען כי גם הם סובלים ממערכת עיכול שהתנוונה. אבל ברצוני להעלות כמה נקודות למחשבה: 1. האם זה בהכרח "רע" שאין עולם רגשות מפותח במיוחד כמו אצלנו? או שמא זו דרך ההסתכלות האגוצנטרית שלנו על העולם, פנימה ומחוצה לו? למשל, שמחוצה לו במקומות תבוניים אחרים יצורים תבוניים לפחות כמונו צריכים, חייבים או כדאי שיהיה להם עולם אמוציות ורגשות בדומה לשלנו? 2. אין ניתן "לקחת" רגש? לכאן נכנסת תיאורייה, שבאופן כללי היא השערה לגבי התערבות גנטית בנו, שכללה מעקב ממושך שנים לאורך האבולוציה שלנו על כדוה"א, במהלכה ניסו לשחק לנו עם החומר של הדנ"א ובין השאר ליצור זני-הכלאה כדי לנסות לויצור זנים חדשים עם מערכת רגשות מפותחת יותר. 3. מדוע שיהיו מעוניינים בכך? בכל אופן, אני מבקש ממך לחשוב שנית: האם בהכרח יש בזה דבר "רע"? נמק דעתך. אשמח לשמוע. וכן, האם אתה חושב שזה בהכרח יכול לאפיין את כל התרבות בכללותה. מהם לדעתך תנאים תרבותיים שיכולים לעודד זאת? אני שואל אותך שאלות כגון אלו רק כדיל עורר דיון ולסער את מוחך. זה לא שאני טוען שבידיי תשובות תיארטיות, אלא שכן יש בידי כמה כיוונים אפשריים.

HeavenDusk

New member
דמיון מפותח ידידי היקר.

גם אני מעורה בתיאוריות על סיבת בואם של החוצנים, למטרות הנדסה, למטרות התחקות אחר מערכות הרגש האנושיות. הטוב היחיד שיצא לי מללמוד את הסוגיות הנ"ל בא לידי ביטוי שאנו כאנושות אכן מייצגים את ה-"אלוהות" במיטבה, אנו מכילים טוב ורע קוסמי במידות מאתגרות ממש, יש בנו תכנים כל כך עמוקים ומגוונים עד כי נדמה כי שום חוצן לא יוכל להיות בעל היכולות הללו. השמיים הם הגבול, האנושות היא המובילה. אולי מפאת כך האנושות צריכה את אותם "מתבוננים" חוצניים, על מנת לאשר שאכן אנו , גם אם פרמיטיביים ברמה טכנולוגית, הרי שמימד הרגש שלנו עולה על כל מימד טכנולוגי באשר הוא. [ראה ערך העומק שנוצר במדעים הבדיוניים השונים]

HUhybrid

New member
אגוצנטריות של המין האנושי

בזאת אני יכול לסכם את גישתך. וכי למה שלא תתפתחנה תרבויות תבוניות אחרות ביקום עם מערכת אמוציות ורגשות מפותחת כמו שלנו, כולל מערכת מיניות מלהיבה? אני טוען שהטרוסקסואליות, הומוסקסואליות וביסקסואליות הן נחלתן של תרבויות נוספות. בוא לא נרחיק לכת. יש הטוענים כי על פני כדור-הארץ עצמו מתהלכים לעיני-כל יצורים "זרים" שכאלה. ואני לא מדבר (בהכרח) עלינו.

HeavenDusk

New member
אתה צודק.

זו בהחלט גישה אגוצנטרית שבאה ושמה את האנושות במרכז, ומתוך התבוננות ופליאה אני שואלים את עצמי האם "יצרנו" יצורים תבונים יותר על מנת להעניק להם משהו שאין להם? (כמו הרגש המפותח שלנו). הדיון הוא פסיכולוגי בעיקרו ואין לו נגיעה למשמעות האמיתית של בואם של עבמ"ים. ההזדקקות האנושית לאלים\עבמים היתה ידועה תמיד. [ממליץ לך לקרוא את הספר "היום השמיני" של פרופ' אלחנן גפני]

HUhybrid

New member
מיתולוגיה, נו

אינך מחדש דבר. זה רעיון ברור וגם מבוסס, הרי הכתבים והשרידים השונים מאז תפוצת ההומו-ספיינס מחוץ לגבולות אפריקה מעידים בבירור על קיומם של סיפורים רבים על אלים הומונואידיים שונים ומשונים בתקופות שונות כבר במשך 60,000 שנה לפחות, ולא רק סיפורי הדתות הפולחניות של אפריקה כמו הוודו העתיקה: החל מסיפורי שבט הדוגון, דרך סיפורים ממדבריות בין הגדולות, סיפורי "הסהר הפורה" (כולל אגדות מסומפטיה ושומריה), סיפורי הפיניקים, הכנענים, האוגריתים והמצרים, סיפורי יוון העתיקה, סיפורי האינדיאנים, האסקימוסם והיפנים, סיפורי האבורג'ינים באוסטרליה ועוד ועוד. מתוך המיתוס המזרח-תיכוני בולט הפסוק "נעשה אדם בצלמנו כדמותנו" מתוך "בראשית"- ללא כל ספק יצירה שנשתמרה במשך זמן רב והושפעה מעוד מיתוסים איזוריים- לפי דרי רוב החוקרים כיום בעקבות הצפה גדולה שהתרחשה באיזור (ובעקבותיה התפתחות "הסהר הפורה" באיזור, שהעניק תנופה אדירה להתפתחות החקלאית של ההומו-ספיינס). מן הסתם אחד ההסברים האפשריים להתפתחו רוב המיתוסים ככולם הוא הצורך של ההומו-ספיינס להסביר תופעות טבע שאין בכוחו להשתלט עליהם כדי להרגיש שיש לו בטחון עצצמי שכזה- יש מישהו ששומר עליו, שביכולתו לשלוט על כוחות הטבע ויש לו לאדם דרך ליצור קשר עימו, וכך למשל באמצעות הקרבת קרבנות לכפר על "חטאיו" כדי למנוע אסונות טבע נוספים. ברית-המילה היהודית היא למשל שריד מובהק לפולחנים פגאניים מזרח-תיכוניים. האנשה של ישויות ללא רוח-חיים והשלכה שלנו על אחרים הן תופעות מדוסקסות רבות בתחומי מדעי-הרוח והמדעים הפחו-מדוייקים. אם אך תיטיב לחקור כתבים מעין אלו שציינתי לעיל תגלה דפוס מסויים שאי-אפשר להתעלם ממנו ולהפטיר את כל הפרשה בדמיון של ההומו-ספיינס בלבד, ותו לא. לפני 6,000 שנה לערך, למשל, היו אסונות טבע בקנה מידה גלובלי שהפשיעו על העמקת יתוסים קיימים ועל יצירת חדשים. יש חוקים הטוענים כי יש רמזים מוזרים לכך שבתקופות משבר שכאלה ידעה האנושות ביקורים מאסיביים של גורמים חוץ-ארציים, גם ממש התהלכו בין בני-האדם כדי לעזור להם.

HeavenDusk

New member
אוכל לשפוך לך אור נוסף ורחב

שנים שהתעסקתי במדעי היהדות, אף היה לי פורום כאן בתפוז שעסק בנושאים הנ"ל. עסקתי רבות בכתבי יהדות עתיקים מאוד, מתקופת בית שני, "מדרשים ואגדות" אם תרצה, הכרוכים בקבצים שונים ומפורזים. ישנן עדויות רבות מספור לבואם של "מלאכים" (ספר חנוך), "עוזרים", "אלים" ואפילו על טכנולוגיות. הזכר לי להקריא לך ,איך מתואר "במדרש תדשא" מעמד הר סיני... פשוט ללקק את האצבעות. [מרכבות כיסו את השמיים]

למעלה