שלום.

שם ים

New member
שלום.

ההתלבטות שלי היא מאוד קשה. כפי שבטח סמתם לב, להודעה למטה. אני מתלבטת לגבי תחושות שלי, הם הן נכונות? האם לא רע לחשוב בצורה מסויימת. אני צריכה אישור תמידי שאני לא אדם רע. צריכה אישור שאני בסדר. המון כעס והמון ירידות עצמיות. הגעתי לפה, ולמדתי משהו חשוב על עצמי, על הצורך הזה, ועל כך שיש בי היכולת לאשר את עצמי. היום למשל הגיע חבר של השותפה שלי, והיא לא הייתה והוא הגיע, והרגשתי רע, כי רציתי את הבית לעצמי, ואז כעסתי על עצמי, שאני רעה, ולא מארחת וכו´, וסיפרתי לחברה, והיא נתנה דוגמא דומה, ושזה לא רע לחשוב ככה. אני כל הזמן מלאה בכעס. ועוד יש עניין שלא פתור לי עם עצמי, והוא יושב לי המון על הלב. מן חוסר השלמה. ואני מותשת ממחשבות כאלה של עייפות. אני מאוד קרובה להבין שאין דבר כזה שנקרא גאולה. ושאני לא אזכה בלוטו, או שיהיה מן סוף מצויין..אלא שזה החיים, אך עם זאת מאוד פוחדת, ועם תחושת כאב עמוקה על הגילוי. כי כפי שציינתי, החיים-היו בגדר פנטזיה...ועם המון ציפיות להצלחה משגשגת, אבל המציאות שלי היא מלאה בעייפות ובתשישות על דברים שחוויתי, והשלמה עם כך שאלו הן הזיכרונות שלי..ואני במקביל יוצרת לי זכרונות חיוביים. אתמול שאלתי בנות צעירות שלומדות איתי, אם הן גרות עם ההורים, ואם הן מקבלות דמי כיס ואם זה לא מפריע להן. תיחקרתי אותן בעדינות, רציתי לבחון איך זה להיוולד להורים חיוביים ותומכים. תמיכה כספית כבר זמן רב לא חסרה לי, אולי כי התעייפתי מלצפות לה, אך בקשר לתמיכה רוחנית, זה עדין מאוד חסר לי, ואני עדין מתרגשת מחדש מכל גילוי חיבה כלפיי, לפעמים עד כדי כאילו התאהבות. ואז אני גם כועסת על עצמי. למזלי הגורו הזה דיי קלט שאני חולת נפש, ולא ממש לקח את זה ללב, והוא מתייחס אליי גם עכשיו דיי בשיוויון נפש, ובנחמדות, כי הוא בטח יודע שאני רגישה עד כדי הבחנה בדקויות. זהו. כל כך רציתי לפרוק. תודה על המקום הנעים הזה. שם ים.

פרוזק

New member
יקירתי

האמונה שלי אומרת שאין אדם רע יש מציעות רעה לפעמים אחריי שאנחנו עוברים כל מניי דברים אנחנו נעלצים לשלם מחיר כואב מדיי על פשלות שבכלל לא היו שלנו זזה לא רע להיות רע או לא לארח או לרצות את הבית לעצמך אני פעם שלחתי חברה שלי הביתה למרות שהיא איתה גמורה וחשבה כבר להשאר לישון עצלי ולו רק בגלל שרציתי להיות לבד, אנשים שהקשר איתם מספיק קרוב יבינו את הצורך והרצון אזה שלך בדיוק כמו שאת תוכלי לאבין אותם כשהם רוצים להיות לבד לפניי כמה זמן אמרתי למישהי מישפט שאז עוד לא ממש אבנתי מה אני אומרת אבל היום אני יודעת טוב למה התכוונתי אז אמרתי שאני בקשר רק עם אנשים שטוב לי איתם שזה חיובי ואני אומרת לך אם טוב לך להיות איתו בקשר אם את מרגישה שזה נותן לך כוחות שזה תורם ועוזר אז כל הכבוד ותמשיכי כך אבל אם יש שמץ של הרגשה רעה בקשר אזה תפסיקי אותו כדיי שאחרכך לא תכאסי על עצמך את הבוס של הגוף והנפש שלך את יכולה לעזור להם לארגיש טוב עם עצמם אז תני לעצמך את ההזדמנות לאהוב את מה שאת רואה במראה

פרוזק

New member
אין בעיה חמודה

תמיד פה בשבילך בשביל לתת לך את המילה החיובית שאת זקוקה לה או לפחות עד שתהיי מספיק חזקה כדיי לתת אותה לעצמך

שם ים

New member
בעצם.

כדי לקבל פרספקטיבה על תשובות שאני מקבלת, עליי לקרוא אותם שוב, לפחות כמה שעות אחרי ששטחתי הבעיהץ. אז קראתי עכשיו את מה שכתבת שוב. ושמתי לב למה שאמרת...אם לא טוב לך במקום מסויים, אז פשוט אל תיהיה בו. כשיש לי כעס על עצמי..אני צריכה לבדוק היטב בזכוכית מגדלת אם הוא באמת עליי. בד"כ, הוא לא עליי, אך עליי קל לי לכעוס. לפני כמה שנים קראתי ספר מדהים ששכחתי את שמו, אולי אזכר בהמשך, אודות בחורה שסבלה מבולמיה, ואושפזה, וסופר על תהליך הריפוי המדהים שלה. הספר לא יוצא לי מהראש, משום שכמעט לקראת סוף הטיפול, היא התאהבה בחבר של אחת המאושפזות, משום שראתה את תמונתו, והיא חשבה שזהו, היא בריאה, והלכה לנסות להשיג את אותו הבחור, שלדעתה היה ה"אחד" עבורה..פנטזיה. היא אפילו התחתנה איתו..אך אחרי תקופה ירד האסימון...ובשלב הזה רואים כבר את התהליך הסופי של ההבראה. אני חשה לאחרונה מאוד בשלב הזה. מאוד זקוקה לאסימון הזה שירד. מאוד. אני מאשימה את עצמי בכך שנהנתי עד כדי פיתוח תלות באותו אחד. למרות שאני שיכלית מבינה שמצב כזה הוא דיי לגיטימי, בסך הכל אנחנו רוצים משהו שיוכל להעניק לנו חום..וכמובן גם להיפך, שאנו נעניק לו חום. העניין הוא שאני פשוט נמחקת תחת הרצון הזה. ומבטלת את אישיותי. בעצם ידעתי מראש שזה מה \שהולך להתפתח לי בראש..היו לי כל מיני סימנים..שזהזה. וכל כך רציתי להאמין בזה. למלא את החלל שיש לי מחיי. עדין הרצון, לקבל את הבלתי מושג, קיים. למה??? חלל שלא מולא. יש בי המון רצון להתבגר כבר..ואם זאת אני חשה שאני עדין בשלב הינקות, שלב שאצלי לא מולא/סופק כהלכה. יש בי רצון להיות נאהבת...אך לא מאהבת. כן. וידוי. עדין אין בי בראש, את היכולת להעניק..רואה רק את הצד שרוצה לקבל. אולי זה העניין..למלא את החללים הללו שהצטברו. ע"י עשיית דברים שמעניקים לי טיפונת טוב. אני לא כל כך יודעת היכן להתחיל לחפש. אני מנסה לנחש מה יעשה לי טוב בחיי. ואין לי כלום. אולי כי כל הזמן אני התעסקתי במה שעושה לי רע. ועכשיו..אני צריכה למצוא דברים חיוביים שעושים לי טוב. אוליי זה השיעור הבא שלי. לא? בקשר לגורו...אני עדין לא החלטתי עם להפסיק ללכת למפגשים. להסתכל לו בעיים, ולהתבייש בכך שחשתי כאלו רגשות כלפיו. להתבייש. להתבייש. להתבייש. כן, אני מתביישת. ואולי גם קצת מאוכזבת. אולי הבושה נובעת מתוך האכזבה..כי רגש שלא מולא..משאיר אותי עם הבושה. לא החלטתי אם אני ממשיכה שם, מסיבה אחת...כי אני יודעת שזהו סוג של התמודדות. אני משערת שאני לא גיליתי לאף אחד את אמריקה בצורך הזה, בהתאהבות במשהו בעל תפקיד, משהו שנחשב למבין..ואני גם משערת שלא הייתי הראשונה..אז למה אני מתביישת?. בעצם אני יודעת בוודאות שאני לא הייתי הראשונה שחשתי כך כלפיו..שחשתי צורך עצום כלפי היחס שלו. בוודאות. אז למה אני מתביישת? הרי זה לגיטימי? אני פשוט צריכה להשלים שהצורך הזה לא ימולא. אם אשלים עם זה, ארגיש יותר טוב. הרבה יותר טוב. אמרו לי כבר לא אחת לעזוב. אך אני יודעת שזה סוג של שיעור..ושלא נוטשים שיעור באמצע. ושאח"כ יבוא הרוגע. ההשלמה. הכאב שבהשלמה. אז הפסקתי לרצות אותו במונחים של ילד קטן שצרכיו אמורים להיות מסופקים מיידית. המשכתי עם חיי. עם הרייקנות של חיי. שמחה שהעליתי את הדברים. אולי הכעס והבושה יפסקו. הנה. אני מאשרת לעצמי. בעצם אני מלמדת את עצמי ללכת. לא?. שם ים.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
זו דרך ארוכה

ובאמת אולי הדברים באים מצורך אחר, קדום יותר לצורך בזוגיות. וזה מאוד מאוד נפוץ... אנשים מתאהבים במטפלים, מרצים, אנשי סמכות. למה? יש שאומרים כי הם מאפשרים להשליך עליהם את כל הטוב שלנו, כי קשה לנו לראות אותו בתוכנו. ויש שאומרים כי הם בלתי מושגים, אז אפשר לאהוב עד הסוף, בלי החשש שזה יתמשש ויהיה הכאב של ההתפכחות. אבל רק את יודעת, עמוק בפנים את הסיבות.

שם ים

New member
סהר, לילה טוב...

אני חושבת שלא יכולת לענות לי טוב יותר. פשוט נגעת בכל הרובדים המעיקים, ואני רוצה להתייחס אליהם..אולי כדי לנקות מהראש הצטברות של דברים. "אנשים מתאהבים במטפלים, מרצים, אנשי סמכות. למה? יש שאומרים כי הם מאפשרים להשליך עליהם את כל הטוב שלנו, כי קשה לנו לראות אותו בתוכנו. ויש שאומרים כי הם בלתי מושגים, אז אפשר לאהוב עד הסוף, בלי החשש שזה יתמשש ויהיה הכאב של ההתפכחות." את צודקת במאה אחוזים...(סליחה, אך אני בוחרת לחשוב שמדובר ב"את".)במיוחד כשמדובר בי. בהחלט יותר קל להתאהב במישהו שלא יהיה סיכוי שיקרה משהו בינינו. לא כשיש רצף גדול של פגיעות מגברים בחיי. סיפרתי על ההוא שאמור להתקשר בשבת. אני לדוגמא, מעדיפה כמעט ולא לחשוב על כך..לא לחשוב על כל הפחדים שמתעוררים לי בתחילת קשר. מעדיפה "לזרום~". ובלי קשר ישנם עוד סיבות..כפי שציינת...אך רק אני יודעת עליהן. וו אחרון. אני דיי בכיון של ירדתי מכל זה. אולי כי הבנתי שאני לא רוצה בקשר הזה בעצמי. עם כל הסיבות העמוקות שלי. תודה על התמיכה. שם ים

למעלה