שלום...

hope_29

New member
שלום...

חזרתי אחרי היעדרות בת מספר ימים....וטוב שכך. היה שבוע קשה...שבוע מלא ורצוף בהתמודדות מול כאבים רבים ונסיונות שלי לשנות התנהגות... זה התחיל מהפגישה השניה עם הפסיכולוגית...פגישה קשה...הפעם זה כבר היה פחות מתן אינפורמציה ורקע אלא יותר בדיקה של מי אני, מה רוצה ונושאים שונים הקשורים ברגשות...לא קל. היא נאלצה ממש לדובב אותי... לא ידעתי מאיפה להתחיל...אבל בסוף זה זרם. ולא, זה לא עזר לי במיוחד לראות את הדברים אחרת או מזווית שונה...וזאת מהסיבה שאני "טיפוס" מתבונן ומנתח. ממילא, אני מנתחת הכול ובאותו אופן לבד...אולם, לפחות זה עוזר לחדד מספר דברים שאומנם ידעתי אותם אך זה לפחות מחדד... גם בעבודה היה קשה (אם כי במובן חיובי) משום שנקלעתי לסיטואציות בהן היתה לי הזדמנות לשנות את התנהגותי ולנהוג בפתיחות. השתתפתי בסדנה העוסקת במיומנויות בין אישיות והפעם לא נקטתי בתפקידי הקודם: המתבונן והצופה מהצד...אלא שיתפתי את המשתתפים בתחושותיי, רגשותיי ומחשבותיי...במילים אחרות, פתיחות. הדבר הפתיע את כולם, אך אני חייבת לציין כי הפתיע לטובה. הדברים שאמרתי השאירו חותם ורושם על הקבוצה ואף גרמו למספר אנשים לשנות מהתנהגותם... אולם, למרות ה"מהפך" החיובי....לאחר כחצי שעה נכנסתי למצב של שוק טוטלי מדבריי שנאמרו בפתיחות וכנות...נבהלתי מעצמי...מהשינוי....הדבר גרם לרגרסיה...מייד חזרתי בחזרה לקונכיה המוגנת והמוכרת...והיא השתיקה וההתכנסות בתוך עצמי. הרגשתי שצעדתי 4 צעדים קדימה ו-2 אחורה... זה כמובן הרס לי את מצב הרוח להמשך אותו היום...אבל למחרת התאוששתי ולהפך, כעת אני מבינה כי אני כנראה עדיין נמצאת בתהליך של שינוי ועבודה על עצמי... מניחה שזה יימשך עוד זמן מה...בכול זאת מדובר בתהליך... והמסקנה, לא להבהל מהשינויי...וגם אם כן וישנה רגרסיה קלה אז צריך ל"קום" ולהמשיך הלאה...ולקבל את העובדה כי יהיו עליות ומורדות בתהליך עד להשלמתו ואולי אף לנצח השאלה היא איך מתמודדים עם אותם נפילות ולא גורמים להן "להפיל" אותך לגמרי על הקרשים.... למרות האופטימיות שבדבריי...הקושי עצום. אני נמצאת במצב רגיש ועדין כל כך...רוב שעות היממה בוכה...כל דבר קל גורר אחריו דמעות...עייפה בטירוף....ממש מותשת וחסרת אנרגיות ממחשבות.... לפחות יודעת ומרגישה כי הכיוון הוא נכון (חייבת לציין שאף הסביבה מבחינה בשינוי ...מקבלת פידבק חיובי). hope (שלעיתים חשה קצת hopeless)

hope היקרה...

קראתי את ההודעה שלך שלוש פעמים... אני כל כך מזדהה עם הרגשות שלך...כל כך מכירה את הרגרסיה הזו... אני מבינה שקשה לך מאד...ואני רוצה לחזק אותך.... אני בטוחה שתמצאי את השקט הנפשי שאת מחפשת, ושתצליחי בסופו של דבר להתמודד עם אותן נפילות. בהרבה אהבה ילדה

noooba

New member
מוכר

אל תחשבי שהאופן בו את מנתחת הוא יחיד יתכן ונראה לי גם שהוא נכון אבל אי אפשר ללכת עם זה למכולת במילים אחרות אנשים אמיתיים פחות מצליחים ואני מנסה כמה שיותר להתעדן אם את לוקחת קפיץ ומותחת אותו טיפה מידי לצד אחד הוא קופץ ב90 מעלות לצד שני ולכן בגלל ששתקת כ"כ פתאום זה יוצא כ,כ כי בעצם את רוצה לדבר וזה טבעי אבל את מפחדת שיגידו נודניקית או מדברת יותר מידי אבל אחרי שאת מדברת פתאום ההגנה שלך השתיקה כי אנשים אוהבים בעיקר לדבר יחידים גם לשמוע ולכן שתיקתך מרשימה בודאי את הסביבה ברגע שדיברת בעצם הסרת את ההגנה שלך כי את בעצם עוד אחת כך נראה לי אני לא קובע צריך למצא איזון אבל זה נורא קשה צריך טיפול אין ברירה אבל הכי חשוב זה להשלים כי חבל על האנרגיה שמשקיעים במה יגידו חבל לחשוב שאם אני אדבר אז אני לא חשובה או שווה אפילו אם מישהו אחד או 2 יקשיב לך מעבר לטיפול שווה מאשר לשתוק אבל אני יודע שקל לדבר אבל ההרגשה הפיזית והנפשית קשה וההתמודדות קשה מאד הבדידות הפנימית לא הפיזית חוסר התקשור כמו שהיית רוצה איזון והחיים והנפילות אל תפחדי מתרופות אם ובכלל וכאשר יוצע לך

אורן...

New member
איזה יופי...

כמו שהורים מאושרים כאשר ילדם אשר רק נולד מתחיל לבכות כך הרגשתי כשקראתי את דבריך. תיארת התמודדות קשה עם תאליך שינוי ואת אכן רואה ומרגישה אותו מתרחש. יותר מכו לאת רוצה את השינוי הזה ועושה לשם השגתו. כול הכבוד לך הופ (תיקווה- במלעל). ממה שכתבת בפורום שמתי לב שאת מחקה ל-"יום בו תשתני" ותהי משהו אחר. לדעתי והבנתי זה לא יקרה, מכוון שאת תמיד תשארי אותו אדם. מה שכן ישתנה זו הדרך שלך להתמודד עם הבעיות והחיים שלך ולשם כך את לא צריכה להיות משהו אחר, מפני שהיכולת הזו קימת בך ורק בך. גם הפסיכולוגית לא יכולה לשנות אותך. את יודעת את זה טוב. התפקיד שלה הוא לעזור לך לעזור לעצמך. היכולת האישית שלך לנתח את עצמך לא אומרת שאת לא צריכה את הפסיכלוגית לעזרה בניתוח הענינים, מה עושה פסיכולוג הצריך טיפול נפשי? (יושב מול המראה- בצחוק...) מחזק ומעודד, אורן

באמת מאוד מוכר

דבר דומה קורה גם לי. יחד עם כל השינויים שאני עושה בעצמי לאחרונה, יש בי ביקורת עצמית קשה שמפריעה לי להנות מהדברים האלה שאני עושה ולו רק כדי לחייך לרגע ולהגיד "עשיתי זאת"! כך למשל בפגישה האחרונה בפסיכודרמה, עשיתי עבודה חזקה יחסית שבה, באיזשהו שלב, נטע המופנמת והשקטה, זאת שתמיד יושבת בצד, בקושי מדברת ובכלל רואה ובלתי נראית, אותה נטע התחילה להשתולל ולעשות דברים משוגעים, לצעוק, לדבר בג´יבריש, להתגלגל "לעוף" לשחק עם אביזרים שהיו בחדר. ולכאורה היה בזה הרבה חופש. רוב האנשים בקבוצה אמרו לי אחר כך שהם מקנאים בי על מה שעשיתי. אבל אני, בכשרוני הרב, שוב ראיתי את הצד השלילי. שמתי יותר את הדגש והעין על ההרגשה שלי בזמן שעשיתי את זה. הרגשת אי הנוחות הזאת מזה שהם מסתכלים עליי בזמן שאני עושה את זה. והרי עשיתי שינוי, ואני חייבת להודות שזה שינוי לטובה. אז למה אני לא נותנת לעצמי להנות מזה? למה אני כל הזמן בביקורת עצמית? בכל אופן, אני מברכת אותך על השינויים שאת עושה ולמרות שזה קשה, מקווה שתמשיכי ושתרגישי טוב יותר. שלך נטע

hope_29

New member
תודה לכולכם....

כמה טוב שהפורום הזה קיים..... תודה על החיזוקים והרגישות.... הבוקר מצפה עוד יום של התמודדות..הפעם באוניברסיטה... נראה אם הסמסטר אצליח לסיים את התואר...לאחר 5 שנים!!!!! אני כנראה הסטודנט ה"נצחי"....ואני מדברת על תואר שני שבדרך כלל מבוצע בשנתיים...מקסימום 3... בסמסטר הקודם פשוט לא נגשתי לבחינות....הבלאגן בראש היה עצום... לא יכולתי לחשוב על לימודים.... אבל, הסמסטר אני אסיים! (בסך הכול 2 קורסים שגררתי....). ידידיי הטובים, תודה שאתם שם. hope (אגב, "שמי" האמיתי הרבה יותר נחמד...
)

ההא,אל תשימי לב לזמן

אם את מסיימת תואר שני זה אומר משהו,לא? שני קורסים? קטן עליך! אני מלא רחשי הערכה וכבוד שהצלחת לסיים כמעט שני תוארים למרות כל מה שעברת. אני וויתרתי. כל הכבוד hope .

hope_29

New member
איש ללא תכונות

שלום לך ותודה. עד לפני חצי שנה לא עברתי שום דבר שמצדיק גרירת תואר לכל כך הרבה זמן....זה נבע סתם מתוך סדרי עדיפות שהצבתי לעצמי (עבודה בראש סולם העדיפות). אני נמצאת בסך הכול חצי שנה במצב הזה...זה לא ש"הצלחתי לסיים כמעט שני תארים במצב הזה"...(כדבריך).... סתם גררתי ומשכתי את הזמן.... היה קצת מדכא היום בלימודים...לא הכרתי אף אחד...כולם נראו לי צעירים, שאפתנים ובעקר אנוכיים...אני כל כך שונה מכולם שם...גם מבחינה חיצונית. השונות הזו ללא ספק מבודדת אותי יותר... (בטוחה שתגידו שזה רק בראש שלי או "הכול בעיני המתבונן"...אך זו האמת). ואז שבתי הביתה...דרך ארוכה וכל כך לבד. כל היום לבד. משעת יקיצה עד השיבה הביתה..וגם כאן זה כך. בודד כל כך. ושוב עוד סוף שבוע מעיק ובודד...וגם אם אנסה לחשוב חיובי לגביו...לא ממש אצליח כי הבדידות משתלטת על הכול...

hope יקרה!

בעניין השונות, לא, אני דווקא לא אגיד לך שזה רק בראש שלך או "הכל בעיני המתבונן". אגיד לך רק שאת פשוט.... צודקת!!! את שונה ובגלל זה את כמו כולם. ירדת לסוף דעתי?

שם ים

New member
מקסים...

הופ יקרה. אתמול הייתי גם אני בסדנא, והמרצה אמר משהו חשוב... כדי לשנות צרים קודם להשלים. אולי תנסי להשלים עם העובדה שכרגע את סגורה? שכרגע את כך? ולאט לאט הדברים ישתנו? הוא סיפר שבמבחנים לדוגמא, הוא נוטה להזיע בכפות הידיים, וברגע שהוא רוצה שזה יפסק, זה מתגבר. דווקא!. אך, אם נקבל את זה שכרגע אנחנו ככה, ולא ניכנס לעצמנו לורידים, ונצרח עלינו, ונכעס, אולי הדברים פשוט ישתנו??? מאוד שמחה על הדברים הקטנים/גדולים שמאפיינים את התקופה האחרונה שלך. מקווה שימשיך. באהבה, שם ים

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
שינויים

התהליכים שאת עוברת הם חשובים והחיזוק לכך הוא ההרגשה הפנימית שלך, שאומרת - זה בסדר. זה מה שצריך להיות גם אם זה קשה. ברור שקשה, כי הרי התרגלת לשמור על עצמך מאוד מאוד, התרגלת לסגור את הדברים והנה פתאום לפתוח ולתת לאחרים לראות את הפינות הנסתרות והכואבות שלך. זה ייקח זמן ללמוד איך לעשות את זה שיכאב לך פחות, עם מי ומתי. אבל יצאת לדרך! אז בהמון הצלחה.

hope_29

New member
סהר

לא הייתי יכולה לתאר זאת טוב יותר... זה בדיוק כך. תודה לכם...

למעלה