שלום...

itoosh2

New member
שלום...

בעקבות קריאת הספר "צופן דה וינצ'י" התחלתי להתעניין מאוד בפאגאניזם... (בטח יש הרבה כאלה) הייתי רוצה לדעת על זה יותר... אז תיארתי לעצמי שזה הפורום הנכון... אז... שלום
ושאלה... האם האמונות האיריות בטבע קשורות לפאגאניזם?

אמרו לי יותר מידי אנשים

שאני צריך לקרוא את הספר הזה... אבל אני אף פעם לא אספיק... האמונות האיריות בטבע (יותר נכון להגיד קלטיות...) הם אכן קשורות לפאגאניזם וגם מאוד לפאגאניזם של ימנו... בעצם וויקה שהיא הדת הניאו פאגאנית הכי גדולה לקחה הרבה מאוד דברים מהקלטים האירים...

MetalSinagouge

New member
אגב..

איך הקלטים המודרניים משלבים אמונות כאלה בחייהם המודרניים, הרי רוב החומר לא נשמר מהתקופה ההיא? קומיקס של אסטריקס? :)

Justin Angel

New member
../images/Emo26.gif

ברוח העלים, בחול המדבר, בגשם מהשמיים ובמימיי המצולות החוכמה העתיקה עודנה חיה. יש רק להקשיב ולשמוע.

itoosh2

New member
טוב אבל...

הרי ידוע שהאירים הם נוצרים קתולים... איך זה מסתדר בדיוק כל העניין? ואם אפשר לקבל טיפה הסבר על מה בדיוק האמונות הקלטיות שלהם (או איפה אני יכול למצוא הסבר כזה) זה יהיה מצוין... תודה

ממה ששמתי לב

וכולל מה שאמרו לי אנשים שגרים שם, למרבית האירים (זה נכון לפחות לגבי הרפובליקה, לא יודע מה עם צפון אירלנד) זה לא ממש משנה, והם אפילו משתפים פעולה. תשים את זה תחת השם "מיתולוגיה אירית/קלטית" והם יבואו בשמחה גם לטקסים שמנהלים פגנים (ראיתי תמונות מטקס שנערך שנה שעברה ב-21 ביוני, שהיה פתוח לציבור ונוהל בידי כמה פגנים ידועים מאוד - בהתחשב בזה שזה היה יום עבודה, הגיע קהל של כמה מאות אנשים רובם קתולים טובים...). את המיתולוגיה האירית הפגנית הם לומדים אפילו בבי"ס (קבלתי שיעור שלם מילד בן 8 על הסיפור "ילדי ליר" - Clann Lir - אחרי שראיתי הופעה בנושא, אליה חויבו להגיע גם תלמידי בי"ס...). המידע הטוב ביותר הוא כמובן באנגלית. בעברית יש ספר אחד שיכול לתת לך רקע במיתולוגיה האירית - "מיתולוגיה אירית" של בני הזוג ליבנה בסדרת "מיתוסים" (בכל חנות ספרים). גם באינטרנט לא חסר מידע. תחפש תחת "קלטיקה ישראל" תמצא את האתר הישן (החדש משום מה לא זמין כרגע). תציץ גם במאמרים שבפורום, עוד נותרו כמה שלא נמחקו בברוטאליות.

למעלה