שלום.....

כמדומני,

הפורום כאן הוא לא בשפה הרוסית... אז המשמעות הרוסית של המילים לא אומרת כלום. איני יודע מה מקור המילים "פאגאן" ו"פאגאנקה" ברוסית ואין לי איך לבדוק, אבל מתוך הנחה שהמילה "פגן" שאנו מתייחסים אליה היא מילה לטינית במקורה, והרוסית אינה שפה לטינית, אז ניתן להניח שאולי כלל אין קשר.

מצד אחר

אם זו מילה מאוחרת ברוסית, אז יכול להיות שכן היתה השפעה. המילה פגן שימשה כמילת גנאי הן בתקופה הרומית והן בפי הכנסיה הנוצרית.

driftwood89

New member
עד כמה שידוע לי

המילה "פגאניזם" באמת באה מהמילה פגן בלטינית, המילה אומרת הרבה או משו כזה...

המילה פגניזם בלשונות הלטיניות

אכן באה מהלטינית. השאלה היא מהיכן הגיעה המילה "פגן" במשמעותה הרוסית לשפות הסלאביות.

Justin Angel

New member
חשבתי ש"פאגאנקה"

חשבתי ש"פאגאנקה" זה חנות בגדים בקניון הזהב בראשל"צ... לשם קונטציה חיובית - "פאפאגיו".

gwizard

New member
תיקון רוסית

ברוסית, paganiy זה רקוב ו-paganka זו סוג של פטרייה רעילה. אף פעם לא שמעתי על פירוש של ילדה מחוץ לנישואין ורוסית זו שפת האם שלי. מקור המילה פאגאן הוא מהלטינית paganus ומשמעה "גר בכפר". ליותר מידע ממליץ לבקר ב: 1. וויקה ישראל www.wicca-israel.com 2. מילון מונחים http://www.pagancommunitychurch.org/library/dictionary.htm#P

gwizard

New member
אה, תוספת

ברוסית, המונח פאגאניזם הינו yazichestvo, כאשר פאגאן הינו yazichnik. סתם שתדעו.

gwizard

New member
אוי וואי

אם הייתי chernobog אז כבר ממזמן הייתי מורה שיקריבו אותך. כמה שיותר כואב כך יותר טוב. chernobog הוא אל חושך המייצג רוע והוא האנטי-תזה ל-belobog אל האור והטוב בפאגאניזם הסלאבי. אם אתה כבר פונה אלי (איך אתה מעז?) אז תפנה אלי כ-perun.

MetalSinagouge

New member
:)

Chernobog הוא שחור ומגניב. הוא בטח לובש משקפי שמש גם בלילה. מערכת אלים די מגניבה יש לרוסים האלה.

T i a

New member
מגניבים מגניבים ../images/Emo13.gif

במיוחד יצורים קסומים שלא קיימים שתרבויות אחרות

למעלה