שלום

שלום

האממ לאחרונה אני מרגישה שהחרדות חוזרות אליי והפעם אני לא רוצה שהם ישבשו לי את החיים כמו בעבר דוגמא:היום היה לי משחק אני משחקת כדוריד. התחיל המשחק אני נלחצתי ויצאתי החוצה מהאולם. למזלי אני גם פצועה אז היה לי תרוץ אני חושבת שהחרדות באות לי רק ליד אנשים מסוייים ורק באימונים ואני לא דעת איך להתמודד אם זה למישו יש הצעות איך להתמודד? פעם שעברה שהיו לי חרדות הלכתי לפסיכולוגית הפעם אני לא ילך שוב לפסיכולוגית אני ילך לפסיכיאטר... למרות שאני ממש חזק נגד הקטע של לקחת כדורים.

היי ../images/Emo205.gif

אני חושבת שזה שהצלחת להתגבר פעם אחת על החרדות אומר שאת יכולה לעשות את זה שוב. את מספרת שנלחצת ויצאת מהאולם. את יכולה לחשוב מה הלחיץ אותך? מה חששת שיקרה? כשאנחנו מרגישים חרדה אחד הדרכים הכי יעילות להתגבר עליה זה להתמודד איתה. הרבה פעמים כשמצב גורם חרדה אנחנו מנסים להמנע מהמצב הזה או להוציא את עצמינו נממנו אם כבר נקלענו אליו. אבל אם אנחנו מצליחים למצוא את הכוח להישאר במצב שגורם לנו חרדה,לא להמנע ממנו ולא לברוח, אז לאט לאט החרדה מתחילה לרדת, והמצב מתחיל להראות לנו פחות מפחיד. אם אנחנו מתרגלים את זה שוב ושוב (נחשפים למצב שמפחי אותנו), החרדה הולכת ויורדת מפעם לפעם, וככה מצליחים להתגבר עליה. את מספרת שפעם שעברה שהיו לך חרדות הלכת לפסיכולוגית. זה עזר עם החרדות? אני חושבת שאולי כדאי שתנסי לחשוב איך הצלחת להתגבר על החרדות אז, מה עזר לך, איך התמודדת. ואז את יכולה להשתמש באותן השיטות שעזרו לך אז. אפשר גם ללכת לפסיכולוג אולפסיכיאטר (יש תרופות שיכולות מאוד לעזור). בכל מקרה, הכי חשוב זה שתזכרי שאת כבר הצלחת להתגבר על החרדות פעם אחת ואני בטוחה שאתת תצליחי שוב

היי אממ כן הלכתי

לפסיכולוגית שלי לפני כמה וכמה ימים ופעם התמודדתי עם זה ככה שפשוט נישארתי במקום שלא יכלתי להישאר בו מה אני מרגישה שאני רוצה לברוח מאותו מקום? סחרחורות שניראות לי דמיניות ניראה כאילו אני מדמינת אותם. פסיכיטאר אולי לא כי אם אני יקח כדורים אני מפחדת שזה יפגע לי בדבר חשוב בצבא. ברביעי היה לי אימון שבו החלטתי שלא אכפת לי מה אני מתאמנת וכן הצלחתי להתגבר בערך אולי עוד כמה וכמה פעמיםככה אני באמת יצליח להתגבר. סיפרתי לחברה שלי על המקרה שאני מרגישה שאני חיבת לצאת מהאולם שהגדולים מאיתנו באים כי הם מסתכלים עלינו וזה מלחיצ אותי אז היא אמרה לי מיטלי זה פסיכולוגי אם תתמודדי אם זה זה יעבור. והיא ניראה לי צודקת אני בכל אופן מנסה להתמודד עם זה וגם שאני מספרת עלזה זה עובר טיפונת.

היי ../images/Emo204.gif

את מספרת שבעבר התמודדת עם החרדה ע"י זה שנשארת במקום שהיה לך מאוד קשה להשאר בו. זאת דרך מצוינת להתגבר על חרדה. זה עזר? אני חושבת שהרבה פעמים מה שקשה זה למצוא את הכוח להחליט להשאר איפה שמפחיד לנו, ואז אנחנו מחליטים לוותר או מנסים ומיד בורחים. אם אנחנו בכל זאת מצליחים להשאר, אז אחרי לאט לאט החרדה הולכת ויורדת, ובפעם הבאה שנעשה את זה כבר יהיה לנו קצת יותר קל... זה יכול לעזור לנסות לזהות את המחשבות שיש מאחורי החרדות, ולהתווכח איתן. לחשוב מה מפחיד אותנו שיקרה אם נשאר במקום מסוים, ואז לענות למחשבות המפחידות. למשל, את מספרת שהרגשת שאת חייבת לצאת מהאולם כשבאים חברה יותר גדולים, כי הם מסתכלים עליכם וזה מלחיץ אותך. תנסי לחשוב מה מלחיץ אותך שיקרה אם הם יסתכלו עליכם, ואז תנסי למצוא תשובות להתווכח עם המחשבה הזאת... כתבת שאת מנסה להתמודד, ואני חושבת שזה נהדר. אני גם שמחה לשמוע שלספר על זה גם עוזר לך קצת, ושיש לך חברות שאת יכולה לשתף אותן במה שעובר עליך. וכמובן- כל פעם שבא לך לספר ולשתף - אנחנו כאן

למעלה