שלום

שלום

אני חדשה כאן, ויש לציין שזה פורום מעולה. שאלתי- אני סטודנטית לסיעוד בעודף משקל של 20 ק"ג אני בבוקר אוכלת קרקרים בצהרים את האוכל של הבית חולים ובערב ירקות וגבינה. האם זה בסדר שאין אצלי בתפריט לחם. ושאלה נוספת אני אוכלת כ4-5 פרות ליום האם זה מוגזם, ויכול לגרום להפרעה בירידה במשקל. יש לציין שאני עושה הליכה כשלושת רבעי שעה 4 פעמים בשבוע. תודה ושבוע טוב.

4maya

New member
אי-צריכת לחם

תראי, בלחם מלא יש ויטמינים שחשובים מאוד לגוף, כגון ויטמין B לסוגיו השונים. כמו כן, לחם שייך לקבוצת הפחמימות, שחייבות להיכלל בתפריט היומי כיוון שהן אלה המזינות את המוח שלנו והכרחיות לתפקודו התקין. אם את לא צורכת לחם, יש אפשרויות אחרות ששייכות לאותה קבוצת דגנים מלאים - קרקרים מחיטה מלאה או משיפון, פריכיות אורז (למרות שפחות מומלצות), אורז מלא, כוסמת, קטניות, פסטה מקמח מלא. אבל שתדעי לך שלחם שנאכל המידה ובהתאמה בתפריט היומי אינו גורם לעלייה במשקל. יש את המיתוס "לחם משמין". אין כזה גבר משהו משמין - זו הכמות שאנו אוכלים שקובעת. את יכולה בבוקר ובערב לאכול 2 פרוסות לחם קל מקמח מלא. תזכרי שאסור למנוע מהגוף פחמימות במשך היום, כי הן מקור האנרגיה הזמין והעיקרי שלו. ציינת שאת בעודף משקל של 20 ק"ג- ולכן הדבר הטוב ביותר הינו לפנות לדיאטנית שתרכיב לך תפריט מסודר, כך שלא תחסירי את אבות המזון הנחוצים לגוף (מה שעלול לאחר תקופה ממושכת של דיאטה לא מסודרת להביא לפגיעה בגוף). אז....מקווה שעזרתי לך קצת, ובהצלחה !

רון ו

New member
אוכל של בית חולים הוא בפיקוח דיאטני

כלומר חוסר תזונתי לא ממש יהיה כאן אך לא מעבר לכך. אין שום בעיה לקבל פחמימה מפירות - לדעתי הרבה יותר מזין וטעים. נסי לפזר את הפירות, נאמר פרי כל 3 שעות לאורך כל היממה קח תשמרי על רמת סוכר יציבה.

4maya

New member
פריות לא מהווים תחליף

לפחמימות במשך כל היום.

רון ו

New member
פירות הן פחמימה - לא תחליף

כאמור היא אוכלת צהריים מאוזן שמכיל בוודאי גם ירקות מבושלים כמקור לפחמימה. אין שום מרכיב מזון יחודי בלחם או דגנים להוציא אולי גלוטן... את כל הויטמינים והסיבים ניתן לקבל מחלבון מהחי ירקות וכאמור פירות. דיאטת ה ZONE מציגה את הנושא במפורט. מעבר לכך, במחקרים שנעשו נמצא כי לחלק מהאוכלוסיה קל יותר לרזות בתפריט עשיר בחלבונים ולחלק אחר קל יותר לרזות עם אחוז גבוה של פחמימות.

שלום

לא ממש סיפקת כמויות (כמה קרקרים , איזה, עם מה...) בכל מקרה קרקרים מהווים תחליף ללחם. אין בעיה לא לצרוך לחם כל עוד יש תחליפים ויש לך כאמור קרקרים ופחמימות שונות בצהריים. הייתי מציעה לך לפנות לייעוץ מקצועי שם ייבחנו כמויות הפרי להן את זקוקה ביחס לשאר רכיבי התפריט על כמויותיהם. הקפידי לא להגזים בארוחת הצהריים שכן הבישול במטבח מוסדי לעיתים "שמן" מידי.

למעלה