שלום...

Betterfly

New member
שלום...

מחפשת תמיכה נפשית מאנשים שנמצאים שם או שהיו.
יותר נכון נשים (בפורום זה), אבל זה ממש לא משנה כי, נשים או גברים, זה יכול לקרות בשני המינים. אני כבר שלוש וחצי שנים חושבת על מישהו.. הוא לא יוצא לי מהראש אפילו ליום אחד. אני יודעת שאני לא אמורה להיות איתו בקשר (הוא לא רוצה, מן הסתם, ואם הוא רוצה אז זה לצרכיו וברגע שאני לא שימושית יותר הוא פשוט מתעלם) אבל אני לא מסוגלת- אני עושה תקופות ניתוק ארוכות שבהן אני סובלת. אני מגיעה לרמות שונות של הדחקה אבל כל התקופות האלו אני לא חושבת שהיה יום אחד שהייתי בו ממש בסדר. הוא תמיד ריצד שם מאחור וזה היה מכאיב. היו לי כבר עוד מערכות יחסים, כך שליישם את העצה של "תמצאי מישהו אחר שילהיב אותך וזה יגרום לך לשכוח" לא ממש עבד. גם כי אף אחד לא הלהיב אותי ברמות כאלה וגם כי איך אפשר לרצות להיקשר למישהו אחד כשחושבים על מישהו אחר? הוא חושב שזה ממש אובססיה. אני גם לא יודעת למה לעזאזל הרגשות שלי לא דועכים. רציתי לשאול- מה קורה בפורום הזה? יש לכן מסקנות ממסקנות שונות בקשר למצב הזה? ואיך מתמודדים אותו? ולי יש הצעה חדשה בנושא- עלה הרעיון של היפנוזה כדרך לעזרה עצמית כנגד מחשבות אובססיביות. מה דעתכן? אני בטיפול פסיכולוגי כבר שנה וחצי וכלום לא זז, אני לא כל כך יודעת מה כן יעזור. אני אוסיף כמה פרטים על עצמי- יש נטייה להתמכרויות. יש דימוי עצמי נמוך. אני במצב די מיואש גם ככה (כל דחייה ודחייה, למשל באתרי היכרויות כשפונים לעשרים אנשים ואף אחד לא עונה למרות שיש לך תמונה והיא לא הכי מזעזעת). אני נוטה לשקוע במרה בכל פעם שאני מרגישה פגיעה בערך העצמי, למשל עכשיו שלחתי מישהו שהייתי מדברת איתו לאלפי עזאזלים כי הוא לא התאמץ להיפגש איתי, גם אם זה לא למטרות רומנטיות, וזה כאילו מתווסף לרשימה של "זה לא רצה אותי וזה לא רצה אותי, זה לא התאמץ, זה הבריז פעמיים". אני ממש מיואשת וצריכה עצה או שתיים...

E D G Y

New member
אני מאוד מזדהה עם דברייך ../images/Emo201.gif

נראה שהגעת בדיוק לפורום המתאים עבורך...(ועבורי). מצבך מוכר לי היטב ולכן החלטתי על המנעות וזה לא קל בכלל...אבל עדיף על לאסוף דחיות ולשחזר דפוסים כואבים ומזיקים... האם זכורה לך אובססיה כזאת לגבי גבר אחר בעברך? האם את לוקחת תרופות הרגעה או אנטי דיכאוניות? מה חסר לך בטיפול שבו את נמצאת? את מוזמנת לתקשר איתי פה או במסרים אישיים. תהיי חזקה...

Betterfly

New member
היי

מאוד שמחה שמישהי הגיבה
תודה. אז... ככה.. אני גם רואה שתי אופציות- שחזור חוויות שליליות או הימנעות. הבעיה היא שבהימנעות אני מרגישה מרוקנת מאנרגיות, עצובה, דימוי עצמי נמוך. באופן כללי בא לי להסתגר, נוטה להיכנס הרבה לנט (שעות על גבי שעות על גבי שעות), גם כשנכנסים לנט הרי אי אפשר להימנע מאינטראקציה אנושית (מחפשים אותה שם בד"כ...) ואז שוב אכזבות חוזרות על עצמן. אז כשאני נמנעת מהאדם המסוים אני נעשית כבויה, בא לי להימנע מכל דבר וכל אחד (זאת בנוסף לרצון להימנע מאינטראקציות בכלל כדי להימנע מהדחייה), ואז מה עשיתי בזה? אם אני אשב כל היום ואמנע מאנשים ואהיה בדיכאון, האם זה יכול לעזור? אני שואלת ברצינות כי אולי אם יגידו לי שאני צריכה את התקופה הזו והיא יכולה לעזור לי לשכוח ולהתגבר ולמצוא בעצמי כוחות אני עוד אאמין. כרגע זה נראה לי כמו מתכון בטוח להחמרת המצב. המממ.. זכורות לי אובססיות בעברי אך לא בסדר גודל כזה... מאוד קשה לשחזר כי חוויות כאלה מדחיקים, אבל כך נראה לי שהיה. לא נוטלת תרופות- הפסיכולוגית שלי אמרה שהיא לא היתה ממליצה לי וחוץ מזה אין לי כסף נוסף לחוות דעת פסיכיאטר + מעקב. מה חסר לי בטיפול? תראי.. המטפלת הזו היא חדשה. לפני כן היה מטפל במשך קצת יותר משנה ואני מרגישה שכלום לא התקדם. לפעמים היו שעות שלמות ששתקתי. באופן כללי, אני די מתביישת לחשוף כל מיני אספקטים בחיים שלי כמו האובססיות, כולל אובססיה למראה, אפילו שמדובר בטיפול. המטפלת הזו יותר אסרטיבית וזה מעולה, יותר דוחפת אותי לדבר. כנראה שצריך עוד לתת לזה זמן. באופן כללי כל כך רוצה שיפור במצב שקשה לקבל את זה שזה עוד מתקדם לאט. שוב, תודה, תהיי גם חזקה.

אני יכולה קודם כל

להציע לך
שנית, לגבי ההתמכרות לנט, דבר שלמדתי דווקא בימים האחרונים, אני פשוט לא מדליקה את המחשב, או נמנעת בכוונה מקרבתו ומחפשת לי כל הזמן מה לעשות כדי לא לשבת יותר מדי "על הנט"... לגבי יתר הדברים שכתבת, אין לי עיצות חכמות. סורי.

Betterfly

New member
כן..

הבעיה היא שאז אני מתמכרת למשהו אחר. או שנשאר לי יותר מדי זמן שאני מבלה בו במחשבות וזה קשה מנשוא. אולי אני צריכה להתמכר שוב לטלוויזיה
.

את יכולה בכייף להשאר מכורה לנט.

רק תשתדלי לא להתמכר לאותם אנשים אפורים שמציעים את "מרכולתם" בנט.

שלום לך בטרפליי

קודם כל באמת הגעת למקום הנכון. זו בדיוק ההתמודדות של רוב המשתתפות כאן. מה שנוגע באמת לעיצה הראשונה שחשבתי עליה - להגיע הכי מהר לנשים במצבך שמתמודדות עם אותה מציאות. מה שתארת כאן מוכר לי להכאיב . האובססיביות, תחושת מתקפת ההתמכרויות כשאת מנסה להגמל מאחת (באות כמה אחרות) הנטיה לערוך רשימת כשלונות ולנפנף בה מול עצמך . איך מתמודדים? לצערי זה תהליך ממש לא פשוט ומאוד ארוך. ובעיקר - הוא באמת צולח דרך התעמתות עם עצמך - בלעדיה אי אפשר. במילים אחרות - להיות במצב שאת מתבוננת בעצמך בעניים , חיה אך ורק מול עצמך , וכן - נכנסת לתוך המחשבות הללו ועושה איתן עבודה. מרגישה שיש לך כוח לזה?

Betterfly

New member
היי

תודה על התגובה... לגבי כוח להתמודד- אני בכנות חושבת שאין לי שום ברירה אחרת. להמשיך כך אני לא יכולה- אני זורעת כאב והרס בחיים שלי ושל אחרים. עד כמה שזה נשמע דרמטי ואני לא רוצה להשימע קיצונית בכלל- זה זה או לוותר בכלל. לא אומרת שזה משהו שאני רוצה, אבל זה הופך לאופציה ממשית כשלא מוצאים מקום לשיפור. לגבי החלק הפרקטי עוד יש לי חוסר הבנה. מה זאת אומרת עושה עבודה על המחשבות? אני כבר שנה וחצי בטיפול, מדברים על המחשבות אבל לגבי מה לעשות איתן, החלק הזה לא ברור. מיום ליום חוסר הביטחון מעמיק, נכנסים ללופים מחשבתיים ולחיזוק שלילי של הרגשות, זה גורם לי גם להתנהג בצורות מאוד לא הגיוניות כי אני כבר מאבדת שליטה על המעשים שלי. למשל, ליצור קשר עם אותו בחור גם אם ברור לי שזה לא יילך. זה רק קצה הקרחון. אני פשוט רוצה לדעת מה זה לקום בבוקר ולעבור יום שלם בלי סיר לחץ של מחשבות ותחושות שליליות, עד כדי מצבים של חרדה. יש לך עצות בנושא העבודה על המחשבות? אשמח לכל עצה שהיא, כולל לאן להתקדם בטיפול וכיצד לנתב אותו לתועלתי, או סוג טיפול שמתאים לי. אה יש לי חדשות
. דיברתי על הנושא של המחשבות הספציפיות לגבי אותו בחור עם המטפלת שלי. לסיכומו של דבר היא לא חושבת שמדובר באובססיה, אלא במעין השלכה- הזיכרון מקושר לי במשהו בסיסי שהחוסר שלו מורגש באופן יומיומי, זו הסיבה שאני חוזרת אליו במחשבה- וזה אהבה. אני אוהבת להיאחז בזה, אבל לא בטוחה שאכן שתינו התכוונו לאותו דבר. ההגדרה של אובססיה היא לא התעסקות כמעט מאגית בנושא מסוים, באופן שמשתלט על תחומים אחרים בחיים, שהבנאדם רוצה להפסיק אבל לא יכול? כי אז זה כן עונה להגדרה.

מסכימה איתך לגבי האין ברירה

בואי נעשה סדר בבלגן. א. כן. יתכן שתאלצי לעבור דרך הימנעות לתקופה מסוימת . - זאת אופציה? ב. האם תוכלי להמנע מליצור קשר עם האיש ההוא בטווח הבינוני? ג. המטרה של שתי השאלות הקודמות היא ליצור סיטואציה שהעולם שאת מתמודדת איתו הוא רק העולם הפנימי. בעוד את מפסיקה ליצור מצבים הרסניים במציאות. (כמו למשל ליצור קשר עם הבחור שבעליל אינו רוצה בך. כמו למשל לחפש אחרי דחיות חוזרות ונשנות שמאשרות לך שוב ושוב כמה את לא מוצלחת.) במילים אחרות - עצתי החד משמעית היא שתניחי לעצמך לחיות אך ורק עם הראש, המחשבות, החרדות ולא לפעול . חושי מה שאת חשה אבל הימנעי מלחולל משהו במציאות . האם זה אפשרי? ד. לעבוד על העולם הפנימי זו לא עיצה. זה תהליך עם מחוייבות עצמית גבוהה במיוחד. עלייך להשיב את האמון שלך בעצמך וזה מתרחש בתהליך כשלפעמים השינוי הוא איטי וניואנסי.

Betterfly

New member
אוקיי

א. אני לא יכולה לומר בוודאות שחייתי מספיק זמן מבלי ליצור מצבים הרסניים במציאות, רק עם המחשבות והכל, אבל היו תקופות ארוכות מאוד של הימנעות, במיוחד בהקשר לאותו בחור, ועדיין לא הגעתי לתוצאות. במערכת יחסים קודמת שנגמרה גם כן בלב שבור (שלי) היתה תקופה שהמשכנו להיפגש (מצאתי לי תירוץ נוח להיות אצלו פעם בשבוע), לאט לאט הוא יצא לי מהמערכות ואחרי 4-5 חודשים בוקר אחד קמתי והפסקתי לחשוב עליו. זו היתה הרגשה נפלאה... אז חשבתי שאולי זה מה שאני צריכה גם הפעם. נכנסתי לקשר שוב לפני חודש ושוב אני מוצאת את עצמי כשחצי תאוותי בידי (נפנופים מצדו והתלהבות מצדי). אני יכולה מפה- להוריד לעצמי את ההתלהבות אבל לא לסגור את האופציה שנפסיק להיפגש לגמרי (אולי זה יעבוד כמו שעבד אז, כמו שתכננתי בעצם) או באמת לקטוע את הפגישות. זה מכניס אותי למצב של דיכאון וחוסר מצב רוח, אבל אם זה מה שדרוש... שוב, אני אחזור על זה שלא ראיתי שזה עזר לי עד עכשיו, וכבר מדובר בתקופה של שנתיים עם מספר נסיונות כאלה, כולם נגמרו כשהודגשה הסאה מבחינתי (לפעמים במצבים די חמורים). לכל אורך התקופה לא היתה הקלה של ממש במחשבות. ב. אני אוכל אם כן להימנע מהקשר אם זה יועיל. ג. להתמודד עם העולם הפנימי מטרף אותי. עשיתי המון דברים דפוקים רק כדי להקל על לחץ פנימי. לא יודעת איך עושים את זה.. סופרים כל הזמן עד עשר?!? אני נעשית חסרת אנרגיה, כאילו אין לי למה לחיות. ד. איך עובדים על העולם הפנימי? עצות מועילות? צפי? ה. הממ... לדעתך יש מצב שלא מדובר באובססיה?...

בסדר גמור

בטרפליי, צעד צעד. בואי נתחיל ממה שכן אפשרי להעלות בדעתך. האם תוכלי להעלות בדעתך יחידת זמן שכן ניתן להימנע בה? ואם עיצה את רוצה , אולי פשוט תעשי את התרגיל שאני מעלה כאן כהודעה נפרדת?

Betterfly

New member
אני חושבת...

שהימנעות תתחיל בתקופה הקרובה, כבר נמאס לי להיות נודניקית.

למעלה