שלום..

ofnikit

New member
שלום..

קוראים לי נועה ואני בת 17 הייתי באתר ראיתי קישור שלו דרך פורום אחר שאני כותבת בו... יש לי שאלה.. איך מתמודדים עם פלאש בקים, ראיתי את מה שכתוב באתר, אבל כשיש לי פלאש בק אני לא מגיבה לסביבה אני לא שומעת אנשים או רואה איפה אני באמת נימצאת אני רק רואה ומרגישה את מה שהיה אז.. אז איך אני גורמת לזה להפסיק? תודה מראש.. שלכם הפרה העצובה...

הי נועה וברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

פלשבקים הם אחת ההשלכות של טראומה ומה שאת מתארת זה בערך מה שחווים - זיכרונות מאוד חיים, שמשתלטים על כל החושים ומחזירים אותך לשם, בזמן שהכל קרה. בעקרון, מה שיכול להפסיק את הופעת הפלשבקים הוא טיפול פסיכולוגי אצל מומחה שיודע איך לטפל בטראומה. לא כל אחד יודע, לכן חשוב מאוד לקבל המלצה מתאימה. אם את בכיוון הזה, אפשר לדבר על אפשרויות. לגבי מה עושים בינתיים - כשזה קורה לך, השיטות שמתוארות באתר מדברות בעקרון על דרכים שונות להחזיר אותך לכאן ועכשיו. כמו להעיר אותך מסיוט. ואת זה עושים בעזרת החושים שלך - כל מה שיכול למשוך אותך חזרה משם. למשל להריח משהו עם ריח טוב וחזק, לרקוע ברגליים ולהרגיש שאת נמצאת במקום אחר ולהגיד לעצמך בפנים שאת בטוחה, חזקה. שזה זמן אחר. מקווה שזה יעזור ואת כמובן מוזמנת להמשיך לשאול.

למעלה