שלום

Dargo

New member
שלום

שלום אני חדש פה... אני בן 16 מהצפון - מד"ב ופנטזיה זה אצלי בנפש! אז ככה: מה אתם יכולים להגיד לי על 3 ספרים: 1. כאשר הישן התעורר 2. המשחק של אנדר 3. הצל של אנדר ועוד משהו קטנטן: מישהו מכיר את הסידרה פארסקייפ? ממליץ עליה בחום...

שלום

1. האם הכוונה ל when the sleeper woke? 2. יש אנדר בכותרת. 3. גם בזה יש אנדר בכותרת. מלבד זה, 2 האחרונים נכתבו ע"י אורסון סקוט קארד ומתמקדים בילדי פלא הלומדים בבית ספר מיוחד במינו. הם מספרים את אותו סיפור (לבד מאי דיוקים קלים הנובעים מזכרונו הרעוע של המחבר את מאורעות הראשון, בזמן שהשני נכתב). הראשון על אנדר עצמו, השני על בין. אפשר לכתוב עוד, אבל זה מה אני יודע.

אודין

New member
לא זכרונו הרעוע! (מעריצה של קארד)

כל האי התאמות נועדו כדי להתחבר לנושאים בהמשך הספר. המשחק של אנדר והצל של אנדר הם ספרים מדהימים ולפי אתר ההוצאה שלהם (אופוס) "צילו של ההגמון", המשך לצל של אנדר, יצא בעברית עד סוף דצמבר
.

דרגורן

New member
אני../images/Emo70.gif אני../images/Emo70.gif אני../images/Emo70.gif אני../images/Emo70.gif אני../images/Emo70.gif

אני מכיר את פארסקייפ, נו אז? זה שאתה ממליץ עליה זה טוב ויפה אבל, בוא ננסח המלצה נורמלית (Shall we?) FarScape הינה סידרת מד"ב שמספרת על מדען/אסטרונאוט בשם מייקל קריטון, שניסה ליישם תאוריה שלו שאומרת שאפשר לנצל את כוח המשיכה של כדור הארץ בשביל להאיץ לוונים וחלליות לחלל. בעת הניסוי הגורלי החללית שלו נפגעה ע"י מטח אנרגיה סולרית (או משהו בסיגנון) והוא עף דרך חור שחור למקום אחר. מפה לשם הוא מוצא את עצמו על ספינת חלל מדגם לוויתן (ספינה חיה) והוא מגיעה אליה בדיוק ברגע שכמה אסירים שהיו כלואים עליה, משתחררים ומנסים לברוח איתה. החייזרים שהוא פוגש עשויים חלקם ע"י איפור וחלקם ע"י בובות מבית היוצר של ג´ים הנסון (כלומר אחלה של חייזרים!). מה שאני אוהב בסידרה הזאת היא שהגיבורים הם לא מושיעי היקום או חוד החנית של הפדרציה! הם פשוט כמה חייזרים שרוצים לברוח... וחוץ מזה הסידרה יודעת לזרוק כל מיני דברים מעניינים כגון חרק שמנקה לך את השיניים (איכס) או חייזר שמפליץ הליום (רק כשהוא לחוץ)... עד כה ראיתי בסביבות ה-10 פרקים ואני מנסה לרכוש עוד...

preacher

New member
בתור מנוי חדש של YES

לא יזיקו לי קצת הסברים ממישהו שמבין. הבחור עם המסכה על חצי ראש שמלווה אנשים לצד השני, מה הוא בדיוק? ולמה החייזר השמנמוך ההוא כל כך דומה לוירג´יל ממייטי מקס?

דרגורן

New member
הסבר (חלקי)

1. אין לי YES. 2. לא ראיתי המון פרקים. ממה שהבנתי הבחור עם המסכה (אם אנחנו מדברים על אותו הבחור) הוא איזה BAD GUY שהשתיל איזה שבב בראשו של קריטון... הדמות שדומה לוירג´יל נקראת רייג´ל (הדימיון ממשיך) הוא מסתובב כל הזמן על כיסא ריחוף (כדי שהוא לא ירגיש נחות בהשוואה ל"גבוהים") והוא היה מלך של עמו עד שקרוב משפחתו עשה לו מהפך... הוא אתנחתא קומית טובה למדי, והשאר דוחפים אותו לכל צינור שהם לא מסוגלים להכנס אליו, ויש לו נטייה להפריח הליום... תעיף מבט בלינק הבא בשביל הסברים על הפרקים: http://www.scifiguide.net/farscape/ ופה יש הסבר על הדמויות: http://www.scifiguide.net/farscape/characters/index.html

preacher

New member
כאשר הישן מתעורר

לא קראתי את כל הספר - יש לי אותו על המחשב באנגלית, וקראתי חצי. מסופר על אדם מהמאה התשע עשרה שעשה על עצמו ניסויים בחוסר שינה, נכנס לקומה והתעורר אחרי 200 שנה. מה שקראתי זה מין טיול מודרך בעולם העתיד, אבל אם קראת מד"ב מהמאה האחרונה אין כאן שום דבר חדש. עדיין מעניין לראות שוולס באמת המציא כמעט כל רעיון בסיסי של המד"ב.

Dargo

New member
כמה דברים

שוב שלום! קודם-כל, אתה (דרגורן) באמת צודק - זוהי לא המלצה מה שכתבתי שם. בקשר לפארסקייפ (למנויי Yes - בכל יום שלישי ב-21:00): הדמות הראשית היא ג´ון קרייטון ולא מייקל קרייטון. הבחור עם חצי המסיבה על הראש הוא כמו השאר, אסיר נמלט. העניין איתו הוא שהוא יכול לעזור לאנשים לעבור לצד השני = למות בהכי פחות כאב סבל כו´... וכל זאת במידה והם נזקקים לשירותיו (אם הם רוצים בעזרתו, אם בגססיתם הם סובלים) *ולמה החייזר השמנמוך ההוא כל כך דומה לוירג´יל ממייטי מקס? לא ראיתי מייטי מקס - לא יכול לעזור לך אבל: כמו שנאמר כבר, החייזר השמנמוך הוא רייג´ל - דומינר (בפי הסידרה), מלך בשפתנו על בני עמו שסולק ע"י דודו... דבר מגניב למדי אצלו הוא הפלצות ההליום שלו שמעוות את קולו בצורה מצחיקה... ודרגורן, למרות שאני חדש פה, לא יזיק לך להיות טיפה נחמד - לפחות בהתחלה. כל זאת, בלי להעליב או לפגוע (או שאני לא ההבנתי נכון?) לילה טוב!

דרגורן

New member
כפי שכבר אמרתי, לא ראיתי המון פרקים

אני מתנצל אם פגעתי בך, זאת לא הייתה כוונתי... ברוך הבא! אתה יכול להחשיב את הברכה שכתבתי למטה כאילו כתבתי אותך בשבילך.

metal_slug

New member
פארסקייפ = holy experience

המד"ב הכי קולי שראיתי אי פעם. לא ראיתי את רוב העונה השלישית, כי אין לי זמן בגלל האוניברסיטה, אבל העונה הראשונה והשנייה הן יצירות אמנות. במיוחד העונה השנייה, הפרק האחרון בעונה היה פשוט מדהים. אגב, אתה יודע שהשם המלא זה Ka Dhargo?

alond

New member
קח בחשבון

שהצל של אנדר הוא לא ההמשך. הסדר הוא ender´s game speaker for the dead xenocide children of the mind ender´s shadow shadow of the hegemon אני חושב ש-4 הראשונים הולכים ביחד ואחרי זה יש את ההשלמה (פרילודים).

Dargo

New member
כאשר הישן התעורר

כעת, לאחר סיום קריאת הספר "כאשר הישן התעורר" כל מה שיש לי להגיד עליו הוא הדבר הבא: א-כ-ז-ב-ה! רק רציתי לשתף אתכם בדעתי על הספר... אשמח לשמוע דעות אחרות על הספר
.

Dargo

New member
כאשר הישן התעורר

כעת, לאחר סיום קריאת הספר "כאשר הישן התעורר" כל מה שיש לי להגיד עליו הוא הדבר הבא: א-כ-ז-ב-ה! רק רציתי לשתף אתכם בדעתי על הספר... אשמח לשמוע דעות אחרות על הספר
.

למעלה