שלום..

adidasj

New member
שלום..

אני עורכת עבודה על המסע לפולין.. ויש לי שאלה- האם אתם חושבים שבעקבות המסע התחזקו לכם העמדות הישראליות והיהודיות שלכם?- יותר מחברים שלכם שלא נסעו?

זהבונת1

New member
אממ

כן,לי לפחות כן. נהייתי גם יותר ציונית ואוהבת תמדינה ממה שהייתי..

כן....

"להיות עם חופשי בארצנו ארץ ציון ירושלים.." משפט שמקבל משמעות אחרת כששרים אותו בפולין. פתאום ממש לומדים להעריך את זה. חוץ מזה שכשחזרתי וראיתי איך כל התינוקות של הכיתה (שלא נסעו) נשארו תינוקות..חח..לדעתי המסע די מבגר אנשים.

ashkeloni

New member
../images/Emo122.gif

התינוקות של הכיתה, משהו שכל כך מוכר לי

ashkeloni

New member
התחזקו ללא ספק../images/Emo45.gif

אני מניח שמבחינת היהדות זה פחות התחזק לי... אבל הישראליות... המסע הזה רק חיזק לי את הרצון לשרת בצבא כחייל קרבי. רק היום התפרצתי על אחת משכבה י"א אצלנו שהתחילה לדבר על זה שהמדינה חרא ולא צריך לשרת בצבא. ברגע ששמעתי אותה מדברת ככה הפסקתי לחשוב, ישר התפרצתי. זה מה שהמסע עשה לי.

adidasj

New member
אני שמחה

שאלו התגובות...כי זו הייתה ההשערת מחקר שלי, קיוויתי שאני צודקת! =) אשמח לשמוע עוד דעות...

newKiticat

New member
אם את רוצה לערוך מחקר אמיתי

קחי בחשבון כמה דברים. א. הפורום הוא וודאי מדגם מייצד לכאלו שהרוויחו מהמסע והעמדה שלהם היא בעד. ב. את צריכה לשאול את עצמך איזה אנשים מראש ייצאו למסע כאלה? האם אלו אנשים שכבר בעמדות פרו-ישראליות מלכתחילה והמסע רק חידד את הקיים? או אלה אנשים שהמסע שינה את עמדותיהם? קחי בחשבון.

adidasj

New member
אני מסכימה

עם הטענה שלך. אבל, גם לפי מחקרים שפורסמו (ואני בטוחה שגם מידע אישי של כל אחד בפורום), יש הרבה בני נוער שיוצאים למסעות, לשם היציאה לח''ול, החברים יוצאים.. וכו''.. . יש הרבה שאם תשאלי אותם מה היה בפולין, יגידו לך כייף (נטו), כי באמת היה כייף-אין להתווכח, אך את הדברים הנוספים האחרים שהם היום אמורים לזכור,ולמטרתם הם נסעו-הם שכחו. אני מתארת לעצמי שהפורום הספציפי הזה הוא באמת בעד המסעות ומשמעותם. אני עשיתי מחקר קצת יותר גדול, אני חילקתי שאלונים לבני נוער שיצאו ולבני נוער שלא יצאו, הפורום הוא מדגם נוסף!

DemonDog

New member
בהחלט

למרות שגם לפניי המסע הייתי "מורעל" על המדינה.

AriellA100

New member
כן, מאד

לאחר המסע אני הרבה יותר מעריכה את המדינה שלי. מדינה זה נראה לנו דבר כ"כ מובן מאליו, ובתור אנשים שנולדו במדינה הזאת, הרבה לא מסוגלים להבין מה זה כשלעם אין מדינה, כמה הוא פגיע. בעקבות המסע אני כ"כ מעריכה את המדינה שלי ואת האנשים הרבים שנהרגו למענה, אני יודעת שפה אני יכולה להיות בטוחה, אני לא הולכת ברחוב בפחד שאנטישמיים יפגעו בי, המסע גם חיזק אצלי את הידיעה שאני לא ארצה לגדל את הילדים שלי באף מקום אחר בעולם, רק פה. בקשר לעמדות יהודיות אני לא יודעת, אני לא בן אדם דתי ואני גם לא אהיה, אבל אני כן תמיד אדע את ההיסטוריה של העם היהודי וכן יש לי הערכה ליהדות בתור גורם מלכד, וגורם שנתן כוח לאנשים לשרוד.

trigotrigo

New member
ללא ספק

בסוף המסע הייתי (ואני עדיין) בטוח ביהדותי ובישראליותי, יותר מכל דבר אחר.

למעלה