שלום!!

hsotrt

New member
שלום!!

אני די חדש אז אני אפרט קצת על עמדותי והקשר שלי לפגאניזם ושאמניזם: אני כבר מגיל 13 בעיסקי הפגאניזם כי ההורים שלי קאלטים ואני די אוהב את אורח החיים הקלטי ואני גם משתמש בשיטות דרואידיות לריפואי והרגעות. אני מאמין שלכל דת/אירגון דתי יש יתרונות משלו אז אני משלב בין שיטות וטקסים דרואידים, אינדיינים, יפנים ודרום אמריקיים. זה השילוב המנצח בין שיטות. אני הבעלים הגאים של מטה אשל יפייפה שאני חושב שרוחו של משה שוכנת בתוכו. יש לי כשרון מיוחד שאוליי כמה יפקפקו בו, אני יכול לחזות דברים, מועטים וחסרי-ערך ביותר ורק בזמן חלום אבל גם משהו. למשל חזיתי את הארי פוטר אבל חשבתי שזה נורמלי לראות מטאטא מעופף שמכה בו ברק ורק אז הבנתי. טוב אני מקווה שתפיקו לקח מדעותי, וכדאי שגם אתם תכתבו כמה מילים! (או שכבר עישתם את זה??) שלכם -ארומיסטוס-

morning star

New member
ברוך הבא!

אתה לא מתבלבל קצת מהערבוביה של כל השיטות? במה מתבטא אורח החיים הקלטי שלך? שתף אותנו... שלך הנווד

hsotrt

New member
אלו חיי!!!

אני לא מתבלבל, אני לוקח קצת מכל שיטה, אני יוצר מן היצוך של כל השיטות, הרי כל השיטות מבוססות על בסיס אחד: אלים, מיזמורים והרשמה. אורח החיים הקלטי שלי מתבטא באהבה ושמירה על הטבע, אבל עדיין שמירה על האיזון: אנימשתמש בדברים טבעים ואוכל בשר, זה מה שהאלים התכוונו ליצור. יש לי מזמורים שאני הלכנתי למטרות שונות וטקסים שאני מבצע לפני כל פעולה חשובה לי או לחשובים ויקרים לי.

morning star

New member
אם אתה מצליח לא להתבלבל

אז כל הכבוד. מה שתיארת בתור אורח חיים קלטי הוא בעצם אורח חיים פאגאני (או אולי נכון להגיד ניאו-פאגאני) המשותף לרבים. מה אצלך מייחד אותו והופך אותו לקלטי? האם האלים בהם אתה מאמין הם האלים הקלטיים? שלך הנווד

hsotrt

New member
האמת...

דבר ראשון אורך חיים קלטי הוא אורך חיים מיוחד לכל בן-אדם שקלטי, הוא בוחר את עקרונותיו ומנהגיו וזה מה שהופך זאת ליחודי. אני לא מאמין באלים רשמיים, אני יותר סוגד לטבע, החלל והאל הבורא. אפשר להגיד שאני לא ממש קלטי אלא יותר סוגד טבע כזה, דרואיד אם תרצה.

morning star

New member
נראה לי שפה אתה מתבלבל

קלטי - במקור הכינוי כוון לבני עמים מסויימים בעלי שפה משותפת, דת משותפת (פחות או יותר) ומקור אחד. כיום, ישנם כמה עמים אשר נחשבים לחלק מהמכלול הקלטי - הוולשים, האירים והסקוטים - לדוגמא. האמונה הקלטית הינה דבר מוגדר פחות או יותר, אני בטוח שארי-אל וג´סטין יסבירו יותר טוב ממני על זה. הדרואידים היו אנשי הדת של הקלטים... לי נראה שאתה קצת מבלבל עם ההגדרה של דרואיד במשחקי תפקידים שונים - אמנם ההגדרה הזו מבוססת על גרעין מציאותי כלשהי אך הם נתנו ליד הדמיון להשתולל קצת. לדרואידים הייתה מע´ אמונות (דהיינו - דת) מוגדרת אשר כללה בין היתר כבוד ועבודה עם הטבע. יש להם פנתיאון די מורכב. שלך הנווד

hsotrt

New member
טוב...

אז אתה אומר לי שאנ כבר דור שביעי למשפחה קלטית שלא מבינה מהראש שלה, תגיד הישתגעת?? ההגדרה שלך לדרואידים בחלקה נכונה וההגדרה של הקלטים מוטעת בחלקה הגדול: לקלטים יש אלים, יש מנהגי מקובלים ויש עקרונות בסיסיים אבל כל קלטי בוחר לעצמו את הדרך שלו, או כך הסבירו לי ההורים שלי.

The Wraith

New member
לפי מה שהבנתי

הדרואידים לא היו אנשי הדת של הקלטים, יש בינהם דמיון רב לשאמאנים אגב

Dia Leoghann

New member
אני דווקא מסכים איתו

יש הבדל בין אורח חיים קלטים לבין אורח חיים דרואידי. אורח החיים הקלטיים הוא הרבה יותר כללי מאורח החיים הדרואידי ואני מכנה אותו "חוכמה קלטית". אני מוכן להרחיב קצת על הנושא בהזדמנות. אורח החיים הדרואידי כולל בתוכו את "החוכמה הקלטית" אך הוא גם נכנס לפרטים פילוסופיים ודתיים הבאים להסביר ולחזק ולהעצים את אורח החיים הקלטי. לכן, ניתן לחיות אורח חיים קלטי (גם אם אינך קלטי על-פי ההגדרה שנתן מורנינג סטאר - והיא נכונה) ולא להיות דרואיד. אבל כאשר אתה דרואיד אתה חייב לחיות אורח חיים קלטי. בקשר להודעה של Wraith אני מסכים איתו שיש דמיון רב בין הדרואידים והשאמאנים. למעשה אני חושב שהפרוטו-דרואידים, כלומר כוהני העמים שחיו לפני הקלטים, היו שאמאנים שלמעשה הגיעו לדרגה שהם שולטים בשבטים שלהם הלכה למעשה ולכן הם גם הגיעו לרמת אירגון כזו בתוך השבט שאיפשרה להם לבנות מבנים כמו הסטונהנג´ או ניוגרנג´, ולמעשה הם הקימו ממש מדינות ויצאו כמעט מהחברה השבטית. כאשר הגיעו הקלטים לבריטניה זה היה תהליך איטי של נדידה והתמזגות באוכלוסיה המקומית והמוטיבים השבטיים של הקלטים עם המוטיבים השאמאניים של הדרואידים והפרוטו-דרואידים יצרו חברה שבה הכהנים הדרואידים הם שאמאנים בעלי מעמד גבוה בחברה השבטית ואפילו הממלכתית שביצעו גם תפקידים שאמאניים וגם תפקידים יותר דתיים וגם תפקידים יותר מדיניים (שיפוט, כתיבת חוקים, חינוך...) בברכת אור, Dia Leoghann

hsotrt

New member
דבר ראשון...

אורח חיים קלטי, לפי מה שהבנתי מספרי היסטורייה דתית, הוא אוחר חיים משתנה, זאת אומרת שעבר בדורות וחלק מהפרטים נשמטו וחלק מהפרטים נוספו. המשפחה שלי שבא במקור מאזור גרמניה-פולין-צרפת בהיא את המסורת הקלטית כבר מזמן ובקיאה ביותר אז אני לא בטוח אם אתה, מורנינג סטאר, מבין זאת בדיוק כמו ההורים שלי והורייהם, כי הם חיים את זה על בשרם ואתה שמעת/קראת על זה באינטרנט או במקורות אחרים. וכמו שאני אוצר תמיד: "איש איש באמונתו יחיה, גם אם היא לא נכונה לגביך" דבר שני, מקורם של הדרואידים לא ברור מכייון שהיו שלוש סוגים של דרואידים: סקוטים, וויקינגים וביזנטיים. הדרואידים הסקוטים נוטים לכיוון האסטרולוגייה, הוויקינגים לתחום הטבע הימי והביזנטיים לטבע ולרוחות השמיים. אף אחד לא יכול להיות בטוח כי הוויקינגים כבשו שטחים רבים והשאירו את הדרואידים שלהם למשמר, הביזנטיים כנ"ל והסקוטים היו מבודדים מאוד אז הם בערך נכחדו. אני בעצמי מעדיף את דרך הדרואידים הביזנטיים אבל מאוד מעריך את הדרואידים הסקוטים כי העם הדתי האהוב אלי הוא סקוטים ואני מומחה בהיסטוריית הסקוטים ובמנהגייהם.

morning star

New member
אני מסכים עם הקביעה

שלך כי האמונה הקלטית משתנה מאדם לאדם. בקשר לחלוקה שלך של הדרואידים - זו הפעם הראשונה שאני קורא על דבר כזה. באף אחד מהספרים על דרואידים שקראתי (ומדובר גם במחקרים אקדמאיים), לא הופרדו הדרואידים מהתרבות הקלטית, חוץ ממקום אחד או שניים שבו נטען כי הדרואידים היו עוד לפני הקלטים והתערו בחברתם. מעולם לא שמעתי על החלוקה של הדרואידים גם לדרואידים ויקינגים (אשר המיתולוגיה שלהם שונה מהאמונה הקלטית ותואמת את המיתולוגיה הטאוטונית/גארמאנית). שלך הנווד

hsotrt

New member
האמת...

שהדרואידים הוויקנגים הםיותר כוהני ים מאשר דרואידים אבל בכל זאת, מים הם חלק מהטבע, אוליי טעיתי בקשר לזה ואוליי לא. דרך אגב חשבתי על הקטע של הקלטי ואני חושב שאני יותר דרואיד מאשר קלטי אז החלטתי להישאר דרואיד/שאמאן אינידאני/כוהן מאיה...

למעלה