שלום!

karera

New member
שלום!

אשמח לדעת כמה פחות או יותר אמורה לעלות קונקורדנציה, חיפשתי ומצאתי בהפרשים משמעותיים של 200 שקלים. אשמח גם להמלצה על הוצאה מסויימת. תודה תודה
 

יוסי ר1

Active member
אבן שושן מומלצת, לא בקיא במחירים.

יש בספרים משומשים, מגיע לכמה עשרות שקלים.
 

ppesel

New member
עדיף מאנדעלקרן

הוא יותר טוב מאבן שושן. אבל זה רק למי שמתמקצע בתנ"ך. למה את צריכה קונקורדנציה? היום ניתן להיעזר בתוכנות ממוחשבות (כמו בייבל וורק, "הכתר" וכדומה).
 

יוסי ר1

Active member
את מנדלקרן אני מכיר לצערי רק ממה

שאבן שושן כתב בהקדמתו, כך שאיני יכול להשוות בין שתי ההוצאות. עם זאת, מדוע אתה סבור שמהדורה שיצאה לפני למעלה ממאה שנים עדיפה על הוצאה עדכנית, שמול עיניה עמדה מהדורת מנדלקרן, וכל שנותר לאבן שושן הוא לשכלל ולשפץ?
 

מוגג

New member
אבל מנדלקרן

מסורבל יותר לשימוש. אין אפשרות לנחש איזה שורש הוא ימציא למילה. זה מעצבן לגרור כרך כבד לשולחן ואז לגלות שהמילה שמחפשים נמצאת בכלל בכרך השני. למתחילים, אבן שושן -על טעויותיו - עדיף.
 
מסקנתי -

תמיד טוב פשוט לדעת את התנ"ך בעל-פה...
 
אני לא ממש מתעסק

בקונקורדנציות - בקשר לאבן שושן, זה מה ששמעתי. ממקורות מוסמכים, אמנם...
 

מוגג

New member
אז חבל שהגבת

אבן שושן אולי לא מבין בתנ"ך ובעברית אבל הדברים שהוא עשה עם המילון והקונקורדנציה הם נפלאים. כמו כל דבר צריך להתייחס גם לדברים האלה בספקנות ובזהירות אבל מבחינת "נגישות" וידידותיות למשתמש אין ספק שאבן שושן עדיף על מנדלקרן. קונקורדנציה אלקטרונית או מקוונת טובה למי שמיומן בחיפוש ממוחשב. לפעמים השמטה של אות או חיפוש בשורש לא נכון תביא תוצאות חלקיות או אבסורדיות (נסו לחפש "דוד" בתקליטור שמעתק את שם הוויה "ידוד").
 

ppesel

New member
הצדק לצה``ל

לשימוש מקצועי, עדיף מאנדלקרן. מי שכבר רוצה להתחדש שיתקדם לכלים ממוחשבים. פרוייקט השו``ת לא מומלץ לעבודה בתנ``ך, כיוון שאינו מדויק, מה גם שהוא נורא יקר - למעלה מ-1000 ₪. עדיף להשתמש בתוכנת `הכתר` שגם משלבת חיפוש עם טעמים ומחירה פחות מ-500 ₪. וכמובן, צריך להכיר טוב יותר את התנ``ך בע``פ. זה גם יותר מהנה.
 

מוגג

New member
אתה זוכר בעל פה

את כל המקומות בהם מוזכר דוד? או הביטוי "לנטות יד"? לא מובנת לי ההתרברבות.
 
בקשר לדוד,

אני לא רואה שום צורך בעולם לערוך חיפוש כזה, ואם כבר מישהו ירצה, זה כל כך מוזר שאין לי בעיה שהוא יחפש פעם בחייו בקונקורדנציה. בקשר לנטיית יד - דוגרי, זה די קל. וזו לא התרברבות. אני לא יודע את כל התנ"ך בעל פה, אם זו שאלתך. אבל אני באמת לא אוהב שפותחים כלי עזר ולא מפעילים את הראש/זכרון וכו'. אני יודע שיש שלא יסכימו - אפילו הרוב, והטענות ידועות... אז אין צורך להסביר דברים ידועים מראש.
 

ppesel

New member
קצת כבוד

חייל עובד צה``ל הוא הרמטכ``ל של התנ``ך. והוא צודק - פעם היינו לומדים בע``פ (תמורת פרסים כלשהם, בילדות), היום תלמידים לא מכירים פסוקים טריוויאלים
 
../images/Emo4.gif לא צריך להגזים...

קודם כל, כבר הצטרפתי למערך המילואים של צה"ל (אתמול, האמת)... וב' (למרות שאני אפילו לא אנסה לפרט - זה יקח שנים) - לא אמרתי שיש עניין ללמוד בעל פה (אני אפילו נגד, בתנאים מסוימים), אלא שיש עניין לדעת בעל פה. ולא הא בהא תליא.
 

ppesel

New member
יש מגמה מחודשת במשרד החינוך

בתכנית הלימודים הממלכתית, לשלב בהבעה בעל-פה ובכתב ניבים וביטויים מן המקרא. אחת ממטרות המגמה היא שהתלמידים "ידעו לצטט בעל פה ובכתב מבחר ניבים וביטויים מתוך המאגר ולהסביר את משמעותם". בין השאר מובאים פסוקים מתקופת האבות, מיציאת מצרים ומההליכה במדבר, מתקופת המלוכה, מהנביאים, מהחורבן, הגלות והגאולה, מספרות החוכמה ומהשירה. זו מגמה חיובית, משום שתלמידים בבתי ספר ממלכתיים אינם מכירים ביטויים המופיעים חדשים לבקרים בכלי התקשורת. סוג של בורות שאינו מתאים לעם הספר.
 
למעלה