שלום

Spirite

New member
שלום

קצת מביך לי לדבר על זה כאן. אני בכיתה י', עם הלחץ והכל, אתם יודעים. בשנה האחרונה, בשילוב של לחץ ועייפות וכנראה גורם פנימי, התפתחה אצלי אפילפסיית נעורים, ומאז פשוט קשה לי לחשוב על דברים אחרים. זה כל הזמן חוזר אליי, הפחד שאולי אני אחטוף התקף ואמות, אתמול היתה מסיבה והיום בערב שמתי לב שכואב לי בצד אחד של הראש כאילו שחטפתי שם מכה... אז יכול להיות שהיה לי התקף בלילה ואף אחד לא שם לב, וזה כל כך מפחיד אותי. אני יכולה למות סתם ככה בלי שאף אחד ישים לב. יש כל כך הרבה דברים שאסור לי לעשות. אסור לרוץ, לשחות במים עמוקים, לשתות (אלכוהול), לשתות כל דבר שיש בו קפאין, להישאר ערה עד מאוחר, ללכת להופעות וכדומה עד לפני כמה שבועות אסור היה לי אפילו לעלות לחדר שלי (הגלריה, עולים לשם עם סולם). בגיל ההתבגרות כל האיסורים האלה זה דבר כמעט בלתי נסבל... בקיצור, כבר חצי שנה אני חיה באי שקט ושום דבר לא עוזר. אני מרגישה שאני צריכה להוציא את זה, אני מדברת עם חברות אבל זה לא מספיק. ההורים שלי הציעו לי ללכת לפסיכולוג, אבל סירבתי, בעיקר כי אני יודעת שזה נורא יקר וגם כי לא נוח לי לדבר ככה פנים מול פנים עם בנאדם שאני לא מכירה על הדברים והרגשות הכי אישיים שלי. יש לי גם לחץ גדול מהלימודים. נשארו לי עוד שלוש בגרויות השנה והזמן כאילו טס, ואני פשוט לא עומדת בקצב. ויש עוד עניינים חברתיים שמעיקים עליי. אז אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי. אני לא יודעת לאיזה תשובה אני מצפה כאן בפורום, אבל בכל זאת...

../images/Emo26.gif

קודם כל אני מצטערת לשמוע..זה נשמע לי מאוד לא נעים. אני מסיימת את י"ב ומבינה מאוד את כל הלחץ של הלימודים.. אני אישית סבלתי מחרדה חברתית(כיום מטופלת בתרופות) אבל בקשר לטיפול הפסיכולוגי יש לי כמה דברים לומר לך: גם אני מאוד מאוד לא אוהבת לדבר על הדברים האישיים שלי בפני זרים ,אבל למזלי העזתי ללכת לפסיכולוגים בחיי וגם בשנה האחרונה ועם כל הקושי זה מאוד עוזר שיש עם מי לדבר..במיוחד אחרי תקופה שכבר מכירים אותו/ה... בנוגע לעניין הכספי- אני אישית טופלתי בשנתיים האחרונות במפראה לבריאות הנפש ,תוכלי ללכת למרפאה הקרובה לאיזור מגורייך(בדר"כ יש כמעט בכל עיר) וזה חינם,והטיפול הוא ע" מתלמדות עובדות סוציאליות או ע"י עובדות סוציאליות..ואני אישית לא הרגשתי ממש הבדל(כבר הייתי בטיפול אצל פסיכולוגיות בעבר) דווקא ההיפץך בגלל גילן הצעיר הרגשתי הרבה יותר נוח להיפתח וליצור מערכת אמון,עדיין כמו שאמרתי היה לי קשה ועדיין -להיפתח בפני מישהו שאני לא מכירה..אבל עם הזמן זה עובר והכי חשוב שיש עם מי לדבר ,בצורה קצת יותר מקצועית.. מאחלת לך בהצלחה בהכל,ואני בטוחה שתצליחי להתמודד!!
אשמח לענות לך על עוד שאלות,אפילו במסרים

היי ../images/Emo205.gif

היי, את מתארת תקופה מאוד קשה שעוברת עליך. את מתמודדת עם הרבה דברים ביחד, וזה מאוד קשה. כתבת שאת מרגישה שאת צריכה להוציא את זה, ושלדבר עם חברות זה לא מספיק. אני חושבת שזה מאוד יכול לעזור לדבר על הדברים שקשים לנו. טוב שיש לך חברות שאת יכולה לדבר איתן. אבל כמו שכתבת, זה לא מספיק, ולפעמים צריך גם עזרה של איש מקצוע. כתבת שההורים שלך הציעו לך ללכת לפסיכולוג. אני חושבת שזה רעיון נורא טוב, ושזה יכול לעזור לך מאוד. אני יודעת שזה לא קל לדבר על הרגשות והדברים הכי אישיים שלך עם מישהו אחר, ועוד עם מישהו שאת לא מכירה. אבל לפעמים זה שאת לא מכירה אותו יכול לעשות את זה יותר קל לספר דברים, ובכל מקרה אחרי כמה פגישות את מתחילה להכיר אותו ולהרגיש איתו נוח. כתבת שסרבת להצעה של ההורים שלך ללכת לפסיכולוג גם כי זה נורא יקר. את חושבת שזה משהו שההורים שלך לא יכולים לעמוד בו? אני מבינה שהם אלה שהציעו לך ללכת, אז זה בטח בסדר בשבילם. אולי תדברי איתם על זה? בכל מקרה, יש גם מקומות ללכת לטיפול שהם יותר זולים. אפשר ללכת דרך קופ"ח, ואפשר ללכת לתחנה לבריאות הנפש איפה שאת גרה. אני חושבת שזה נורא חשוב שתטפלי בעצמך. ושאם את מרגישה שזה יכול לעזור לך לדבר עם מישהו ולהוציא את הדברים, אז שווה לך לנסות. נראה לי גם שההורים שלך רוצים לעזור ושהם ישמחו לעשות משהו שיעשה לך טוב. אני שמחה שהצטרפת אלינו לפורום. ברוכה הבאה!. אנחנו פה, תכתבי מתי שבא לך.
טלי

למעלה