שלום.

Temperature

New member
שלום.

אני לא בטוח שהגעתי לפורום הנכון אבל אני מקווה שכן. לדעתי אני נמצא בבעיה די גדולה ואשמח אם תוכלו לתת לי מענה או לפחות מה אני אוכל לעשות... אני עובד בעסק של כל המשפחה שלי כבר 3 שנים, בעיקר בחופש הגדול. בחופש הראשון קיבלתי 3,400 ש"ח עבור 52 יום (בערך) ו8 שעות עבודה בכל יום. בחופש השני קיבלתי 2,600 ש"ח עבור 52 יום ו8 שעות עבודה. בחופש השלישי והאחרון קיבלתי 1,000 (!!!) ש"ח עבור 52 יום ו8 שעות עבודה. אני יודע שזה לא בסדר ולערכתי אני אמור לקבל 5800 ש"ח+- אבל אני פשוט לא מסוגל להתלונן לגבי השכר עם אבא שלי או כל אחד אחר מהמשפחה. החופש הזה החלטתי שאולי כדאי שאני לא אעבוד, אפילו שאני ממש אוהב את העבודה כי לעבוד בשביל 1,000 ש"ח ואפילו פחות (כי משנה לשנה זה ירד) זה ממש לא שווה ועדיף כבר שאני אהנה מהחופש כולו ולא אקרע את עצמי. חשוב לציין שגם במהלך השנה, בחופשים כמו פסח, חנוכה וכו' אני עובד 8 שעות ביום אבל על כך אני לא מקבל אפילו שקל וגם בזאת אני שותק. אני יודע שיש כאן ניצול עצום ומבדיקה קטנה שעשיתי, בחופש האחרון קיבלתי 2 שקל לשעה כשהמינימום שהייתי אמור לקבל זה 14 ש"ח. דרך אגב אני בן 14 ואף פעם לא סיפרתי לאף אחד כמה בדיוק אני מקבל כי אני יודע שכולם יגידו לי שעובדים עלי בעיניים. מה אתם חושבים שעליי לעשות?

כמה שאלות

ראשית אני רוצה להביע את הערכתי לדרך בה אתה מציג את הדברים. המורכבות של כסף ומשפחה איננה דבר של מה בכך, בדרך כלל מעורבים בו רגשות. לפעמים יותר עזים ולפעמים פחות. אבל לא קל להביא לשיחת הכסף המשפחתית היגיון צרוף, כנות ופתיחות. אבל ממה שאתה מתאר ברור שה"חבילה" איננה טריויאלית. ולכן אני חש שאתה פוקח עין בדרך שראויה להערכה. כמה שאלות באיזה תחום עיסוק עבדת והאם השנה אתה מתוכנן לעשות את אותו דבר. האם אתה מרגיש שהעסק הוא "שלך", באיזה שהוא אופן ? איך "שיחות הכסף" בבית ? נושא פתוח או עניין לגדולים בלבד שלא מערבים בו את הילדים ? האם אתה חש שבתחומים נוספים בחיים מנצלים אותך, באיזה שהוא אופן ? נסתפק בשאלות הללו יום טוב אמיר דרור

למעלה