אולי דווקא אני יכול לענות
יצא קצת ארוך, זהירות...
אני כנראה לא נופל בהגדרת אסקסואל פרופר, למרות שנראה לי שההגדרה הולכת ומתרחבת ואולי בסוף תכלול גם אותי.
בינתיים אני תת-ענף, מן מצב ביניים בין א-מיני למיני. אני מקיים יחסי מין בממוצע פעמיים-שלוש בשנה, לפעמים עם הפסקה של שנתיים בין לבין. נשמע לי מדברייך שאנחנו די דומים בנטיה שלנו. מצד אחד המין לא מושך אותנו, מצד שני עוד לא הגענו למצב של חוסר מין מוחלט. בנוגע למערכות יחסים, למדתי פחות או יותר איך לנתב את הזוגיות למקומות אחרים (לא פחות אינטימים בעיני). לנטיותיה המיניות של בת הזוג מצאתי פתרון במערכת היחסים האחרונה שהייתה לי - אמרתי לה שמבחינתי לא תהיה בעיה אם היא תעשה סקס עם אחרים. זה אולי נשמע קצת לא טוב האופן שבו אני מציג את זה כאן, אבל באמת שהשיחה הייתה טובה, הסברתי לה שאני אוהב אותה ורוצה להיות איתה, ועדיף שהיא תבוא על סיפוקה בכל דרך שהיא רוצה מאשר שניפרד על רקע המין. התפלאתי לגלות על עצמי שבאמת אין לי בעיה עם זה והבטחתי לה שלא יהיו לי שום גילויי קנאה. תכל'ס הרי זאת מהות האהבה, לרצות שלבן/בת הזוג יהיה טוב בכל דרך אפשרית. היא גילתה הבנה, העריכה את דבריי ולא נפגעה, למרות שמישהי אחרת אולי הייתה נותנת לעצמה להיפגע משיחה כזאת. זה מאד תלוי בשני האנשים ואיך אומרים את מה שאומרים. בסופו של דבר היא לא השתמשה באופציה הזו (עד כמה שידוע לי, לא חושב שהיא הסתירה), המשכנו להיות יחד והייתה בינינו קרבה גדולה ויחסים מצויינים. אמנם אני לא יכול לקבוע בוודאות מה היה קורה אילו הייתה עושה סקס עם אחרים, אבל אני די משוכנע (לפחות לגבי עצמי) שזה לא היה פוגע ביחסים אלא להיפך - זה היה עושה לי טוב לדעת שהיא לא מונעת מעצמה הנאות בגללי. אני יודע שמעתה והלאה כך יהיה בכל מערכות היחסים שלי, מה שקרוי יחסים חופשיים (במעמד צד אחד, חחח...) האמת כשאני חושב על זה, לא מבין איך לא כל מערכות היחסים הן חופשיות. איזו מן אהבה זאת כשבני הזוג מגבילים אחד את השני? עצם קיום המושג 'בגידה' מראה שאין שם אהבה אמיתית. אם זה בסדר שבת הזוג שלי תיפגש לכוס קפה עם ידיד, למה זה לא בסדר שהיא תשכב איתו? מה ההבדל? אנשים מטילים אחד על השני כל מיני איסורים, מצפים אחד מהשני לקוד התנהגות מסויים והופכים בעקבות זה להיות פגיעים - הכל בשם האהבה. זה מגוחך בעיני. anywayz, קצת סטיתי מהנושא. לחזור לענייננו - אני רוצה לשתף בהבנה שפקדה אותי באישון לילה לגבי אסקס באופן כללי, ואולי זה יהיה לך רלוונטי בניסיון להגדיר את עצמך. זה בעצם ממשיך קו שרונית דיברה בו בשרשור אחר: אבולוציה! במבט אל תחומים שונים של החיים אפשר לראות מוטיב שחוזר בהם - בהתחלה תמיד ישנה התעצמות, בשלב מסויים מגיע השיא (המצב הקיצוני), ואז יש נסיגה והטבע מתחיל לאזן את הדברים. נושא המין לא שונה. הופך יותר ויותר ברור שהעולם הגיע לאיזושהי נקודת רווייה. אמנם הכל מסביב עדיין נוטף מין והרוב המוחלט של העולם הוא מיני, אבל אפשר לצפות שא-מיניים יתחילו לצוץ על פני השטח כמו פטריות אחרי הגשם (ורואים את זה כבר עכשיו). זה לא שקודם הם היו בארון ועכשיו יוצאים ממנו. זה משהו שקורה עכשיו בזמן הווה. ליותר ויותר אנשים פשוט נמאס מהאובססיה הזאת שנקראת מין, נמאס להם להיות עבדים, רוצים להתעסק בדברים אחרים. אפשר לראות את זה יפה דרך הקולנוע שהוא כידוע שיקוף של פני החברה. אם עד לפני כמה שנים היה נהוג (לפחות בהוליווד) שכל סרט חייב שתהיה בו לפחות סצינה אחת של מין, היום זה כבר לא ככה. ברוב הסרטים שוברי הקופות אין בכלל סצינות מין, כי לקהל פשוט נמאס מזה. הטבע פועל את פעולתו בשקט, בלי שאנחנו שמים לב. והפעולה הזו גם עומדת בקנה אחד עם העובדה שכדור הארץ קרוב לפיצוץ אוכלוסין. לכן הטבע עושה איזונים ומצמיח את מה שאנחנו קוראים לו אסקסואליות. אני צופה שהתנועה הזאת תתרחב ותסתעף ותכלול גם תתי ענפים (כמו שהגדרתי את עצמי), כלומר אנשים שמקיימים יחסי מין בתדירות מאד נמוכה לצד אנשים שלא מקיימים בכלל. וסופו של דבר יהיו אנשים בכל נקודה על הסקאלה, ובאתרי ההיכרויות תהיה קטגוריה "תדירות מין", והאפשרויות יהיו "אף פעם", "פעם-פעמיים בשנה", "פעם בחודש-חודשיים", "פעמיים בשבוע", "כל יום" וכו'. וכל אחד ימצא את מקומו ותהיה סובלנות לכולם. (אינשאללה
) עד אז, שיהיה לכולנו יום מקסים