שלום.

• פותח הנושא NGSF
  • פורסם בתאריך

NGSF

New member
שלום.

אני לא יודעת אם תוכלו לעזור לי איכשהו, אבל אנסה בכל זאת. אז ככה - אני בת 20, ויש לי חבר. העניין הוא שלמרות שאני אוהבת אותו, אני מרגישה שיעמום כשזה מגיע לסיטואציות מיניות (נשיקות, מזמוזים וכדומה. טרם קיימנו יחסי מין, אך יצא לנו להיות במצבים אינטימיים למדי). לפני זמן-מה הוא הביע הנחה כי אני אסקסואלית, אך אינני בטוחה שזה העניין שכן הרגשתי גירויים מיניים בעבר, וכמו כן אני נוהגת לספק את עצמי מדי פעם. מצד שני, אכן שמתי לב ל"סימפטומים" המפורטים על-ידכם (אני מעדיפה לעסוק בדברים שאינם קשורים למין בפגישות עם החבר, וכמו כן מרגישה שאני יכולה להסתדר בלי בעיה במערכת יחסים שאינה כוללת יחסי מין). האם תוכלו לעזור לי להבין אם אכן יש סיכוי שאני אסקסואלית? ושאלה נוספת (לאסקסואלים) - איך בני הזוג שלכם מקבלים את הנטייה שלכם? האם אתם נוהגים לעסוק בדברים מיניים למרות שזה לא מעניין אתכם? תודה!

p019

New member
ברוכה הבאה

דבר ראשון אני יחזור על ההגדרה הבסיסית: אדם א-מיני הינו אדם שאינו חש משיחה מינית. אדם א-מיני יכול לחוש גירויים מיניים (אם אני מבינה למה את מתכוונת), לרוב זה לא מיוחס לאדם אחר. אני מתראת את זה בתור חלקים במערכת הביולוגית המינית שעדיין פעילים. הם רק לא מקושרים למשיכה ריגשית או תחושה כלפי אנשים אחרים. ממה שרשמת לא ברור שאת אינך א-מינית, אבל גם לא ברור ההפך. בסופו של דבר רק את יכולה לענות על השאלה הזו, אבל אנחנו נשמח לעזור במה שרק אפשר. מעולם לא היה לי בן זוג - כך שאני לא יכולה לענות על השאלה השניה.

Limbonic Art

New member
ברוכה הבאה

כפי שנרשם לך בתגובה הקודמת כאשר אומרים "אסקסואלית" בעצם מדובר באדם שאינו נמשך מינית לאדם אחר זה אינו אומר שאת לא יכולה לחוש אהבה לאדם אחר (ואני חושבת שאין צורך להסביר את ההבדר בין אהבה ומשיכה מינית) סיפוק עצמי, לדעתי, אינו סותר א-מיניות, מאחר וזה בינך לבין עצמך אם כי, לפי מה שאת מתארת - לא ניתן בבירור להחליט במקומך, רק את יכולה לדעת אם את אוהבת את חברך וגם נמשכת אל גופו ורוצה אינטימיות עימו או שאולי את באמת מעדיפה לחכות עם זה עוד קצת , עד אשר תרגישי יותר חופשיה איתו. לי אין חבר וגם לא היה( גם לא חברה) בדיוק מהסיבה שידעתי שזה יצור בעיות, חוץ מזה עוד לא יצא לי לאהוב בקטע רומנטי אף אחד או אחת, בשביל לבדוק תגובות כאלה

מריונט

New member
אולי דווקא אני יכול לענות

יצא קצת ארוך, זהירות...
אני כנראה לא נופל בהגדרת אסקסואל פרופר, למרות שנראה לי שההגדרה הולכת ומתרחבת ואולי בסוף תכלול גם אותי.
בינתיים אני תת-ענף, מן מצב ביניים בין א-מיני למיני. אני מקיים יחסי מין בממוצע פעמיים-שלוש בשנה, לפעמים עם הפסקה של שנתיים בין לבין. נשמע לי מדברייך שאנחנו די דומים בנטיה שלנו. מצד אחד המין לא מושך אותנו, מצד שני עוד לא הגענו למצב של חוסר מין מוחלט. בנוגע למערכות יחסים, למדתי פחות או יותר איך לנתב את הזוגיות למקומות אחרים (לא פחות אינטימים בעיני). לנטיותיה המיניות של בת הזוג מצאתי פתרון במערכת היחסים האחרונה שהייתה לי - אמרתי לה שמבחינתי לא תהיה בעיה אם היא תעשה סקס עם אחרים. זה אולי נשמע קצת לא טוב האופן שבו אני מציג את זה כאן, אבל באמת שהשיחה הייתה טובה, הסברתי לה שאני אוהב אותה ורוצה להיות איתה, ועדיף שהיא תבוא על סיפוקה בכל דרך שהיא רוצה מאשר שניפרד על רקע המין. התפלאתי לגלות על עצמי שבאמת אין לי בעיה עם זה והבטחתי לה שלא יהיו לי שום גילויי קנאה. תכל'ס הרי זאת מהות האהבה, לרצות שלבן/בת הזוג יהיה טוב בכל דרך אפשרית. היא גילתה הבנה, העריכה את דבריי ולא נפגעה, למרות שמישהי אחרת אולי הייתה נותנת לעצמה להיפגע משיחה כזאת. זה מאד תלוי בשני האנשים ואיך אומרים את מה שאומרים. בסופו של דבר היא לא השתמשה באופציה הזו (עד כמה שידוע לי, לא חושב שהיא הסתירה), המשכנו להיות יחד והייתה בינינו קרבה גדולה ויחסים מצויינים. אמנם אני לא יכול לקבוע בוודאות מה היה קורה אילו הייתה עושה סקס עם אחרים, אבל אני די משוכנע (לפחות לגבי עצמי) שזה לא היה פוגע ביחסים אלא להיפך - זה היה עושה לי טוב לדעת שהיא לא מונעת מעצמה הנאות בגללי. אני יודע שמעתה והלאה כך יהיה בכל מערכות היחסים שלי, מה שקרוי יחסים חופשיים (במעמד צד אחד, חחח...) האמת כשאני חושב על זה, לא מבין איך לא כל מערכות היחסים הן חופשיות. איזו מן אהבה זאת כשבני הזוג מגבילים אחד את השני? עצם קיום המושג 'בגידה' מראה שאין שם אהבה אמיתית. אם זה בסדר שבת הזוג שלי תיפגש לכוס קפה עם ידיד, למה זה לא בסדר שהיא תשכב איתו? מה ההבדל? אנשים מטילים אחד על השני כל מיני איסורים, מצפים אחד מהשני לקוד התנהגות מסויים והופכים בעקבות זה להיות פגיעים - הכל בשם האהבה. זה מגוחך בעיני. anywayz, קצת סטיתי מהנושא. לחזור לענייננו - אני רוצה לשתף בהבנה שפקדה אותי באישון לילה לגבי אסקס באופן כללי, ואולי זה יהיה לך רלוונטי בניסיון להגדיר את עצמך. זה בעצם ממשיך קו שרונית דיברה בו בשרשור אחר: אבולוציה! במבט אל תחומים שונים של החיים אפשר לראות מוטיב שחוזר בהם - בהתחלה תמיד ישנה התעצמות, בשלב מסויים מגיע השיא (המצב הקיצוני), ואז יש נסיגה והטבע מתחיל לאזן את הדברים. נושא המין לא שונה. הופך יותר ויותר ברור שהעולם הגיע לאיזושהי נקודת רווייה. אמנם הכל מסביב עדיין נוטף מין והרוב המוחלט של העולם הוא מיני, אבל אפשר לצפות שא-מיניים יתחילו לצוץ על פני השטח כמו פטריות אחרי הגשם (ורואים את זה כבר עכשיו). זה לא שקודם הם היו בארון ועכשיו יוצאים ממנו. זה משהו שקורה עכשיו בזמן הווה. ליותר ויותר אנשים פשוט נמאס מהאובססיה הזאת שנקראת מין, נמאס להם להיות עבדים, רוצים להתעסק בדברים אחרים. אפשר לראות את זה יפה דרך הקולנוע שהוא כידוע שיקוף של פני החברה. אם עד לפני כמה שנים היה נהוג (לפחות בהוליווד) שכל סרט חייב שתהיה בו לפחות סצינה אחת של מין, היום זה כבר לא ככה. ברוב הסרטים שוברי הקופות אין בכלל סצינות מין, כי לקהל פשוט נמאס מזה. הטבע פועל את פעולתו בשקט, בלי שאנחנו שמים לב. והפעולה הזו גם עומדת בקנה אחד עם העובדה שכדור הארץ קרוב לפיצוץ אוכלוסין. לכן הטבע עושה איזונים ומצמיח את מה שאנחנו קוראים לו אסקסואליות. אני צופה שהתנועה הזאת תתרחב ותסתעף ותכלול גם תתי ענפים (כמו שהגדרתי את עצמי), כלומר אנשים שמקיימים יחסי מין בתדירות מאד נמוכה לצד אנשים שלא מקיימים בכלל. וסופו של דבר יהיו אנשים בכל נקודה על הסקאלה, ובאתרי ההיכרויות תהיה קטגוריה "תדירות מין", והאפשרויות יהיו "אף פעם", "פעם-פעמיים בשנה", "פעם בחודש-חודשיים", "פעמיים בשבוע", "כל יום" וכו'. וכל אחד ימצא את מקומו ותהיה סובלנות לכולם. (אינשאללה
) עד אז, שיהיה לכולנו יום מקסים

p019

New member
שינויים בכמות הא-מיניים?

אני רוצה להגיב על החלק האחרון של הדברים שלך. יכול להיות שאתה צודק בכל מה שאתה אומר, אבל אני חושבת שהשתמשת בטיעונים כוזבים כדי להוכיח אותה. בקשר לסרטים: "לפני כמה שנים" היה שנות השמונים, ואני לא חושבת שהפסיקו להכניס אקטים מניים לכל סרט גם כשזה לא קשור כלל לעלילה כיוון שלאנשים נמעס מהאובססיה, אני חושבת שבמאי ומפיקי הסרטים גילו שאפשר למכור את הסרט גם בלי זה. וכל יוצר יעדיף להכניס ליצירה כמה שפחות "מזיקים" (וזה נכון לארבה דברים בסרטים, לא רק למין, לדוגמה - את הסוף של הסרט "אישה יפה" שינו כיוון שהמפיק חשב שהסוף לא מספיק טוב (לא מספיק happy ending). אני כמובן יכולה רק לברך על כך. בקשר לטענה שלך שהיום יותר אנשים הם א-מיניים- יכול להיות שזה נכון, אבל אין שום הוכחה לכך לחיוב או לשלילה. אני חושבת שאחוז הא-מיניים באוכלוסיה הוא כל כך נמוך שרק בעזרת קלי כמו האינטרנט אפשר לגלות שזו יותר תופעה ממקרה בודד. ניקח לדוגמה אותי - למרות שמעולם לא הייתי "בארון" - זאת אומרת שלא הסתרתי את הדעות שלי על מין וכיוצא בזה, לקח לי הרבה זמן להבין שאני א-מינית, כיוון שלא הקרתי אף אדם נוסף כזה. ואף אדם שהכרתי לא הכיר אדם כזה כדי לקשר בין ההתנהגות שלי לאדם הנוסף. אני מקווה שהסברתי את עצמי בצורה מספיק ברורה. אני מקווה שיצוצו א-מיניים מסביב, אבל זה יהיה בגלל שהמודעות תעלה ולא בגלל שיש היום יותר א-מיניים מאשר בעבר.

מריונט

New member
איפה המחלוקת בינינו?

לא אמרתי שיש הרבה א-מיניים *כרגע*, אמרתי "יצוצו כמו פטריות אחרי הגשם" - זה זמן עתיד. במילה "הווה" הייתה כוונתי לומר שכל מי שיצוץ על פני השטח יהיה מישהו שמגלה את זה על עצמו באותו רגע (להבדיל ממישהו ששומר את זה בבטן הרבה שנים). ומודעות שתעלה, כמו שהגדרת את זה, זה בדיוק העניין. נכון להיום אנשים לא מרשים לעצמם להיות א-מיניים, רובם בכלל לא יודעים מה זה, אז איך יוכלו לזהות את זה על עצמם? גם בעניין הקולנוע אין בינינו סתירה. אנחנו מסכימים שהאקטים המיניים כבר לא משחקים תפקיד מרכזי בסרטים כמו בעבר (שנות השמונים אגב זה "לפני כמה שנים", בהתחשב בהיסטוריה הארוכה של האנושות). את אומרת שהבמאים והמפיקים גילו שאפשר למכור את הסרט גם בלי זה... נו, מה זה אומר? הרי הכל עניין של היצע וביקוש. אם אפשר למכור בלי זה, זה אומר שהקהל לא דורש את זה. זה אומר שיש שינוי בדפוסים של הקהל. (ומי יותר ממפיקי הוליווד קשובים לדעת הקהל?) כנראה שעיקר אי ההבנה נובע מהשימוש שלי בזמנים. מבחינתי בהקשר הזה "אתמול" ו"מחר" זה כמו להגיד "לפני 10-15 שנים" ו"בעוד 10-15 שנים". השינויים הרי לא מתרחשים בן לילה. בגלל זה קשה לשים אליהם לב. אבל אפשר לזהות את המגמה, ככה בעדין. בניואנס. מה שאפשר לראות כרגע זה כמות גדלה של אנשים שמתחילים לגלות שהם עבדים (דגש על מתחילים). הם מכורים למשהו שאין להם שליטה בו והחוסר שליטה כקונספט לא מוצא חן בעיניהם, אבל הם לא בדיוק יודעים מה לעשות עם זה. בעיקר הם לא יודעים אם "מותר" להם להיות פחות מיניים. כי החברה עדיין מכתיבה את ההיפך. אני מאמין שהתהליך יתעצם ויהפוך יותר ברור עם כל שנה שעוברת וא-מיניות תגיע למיינסטרים מוקדם מהצפוי, כי טיבם של שינויים שהם לא מתרחשים בקו ישר אלא בתאוצה. אבל אם זה יהיה בעוד שנתיים או בעוד 20 שנה, זה לא משנה מבחינתי. העיקר זה המגמה.

NGSF

New member
וואו...

הודעה באמת מדהימה. נהניתי מאוד לקרוא, וגם מצאתי כמה נקודות בדבריך שאם מתעמקים בהן, אני מאוד מזדהה איתן. תודה!

Limbonic Art

New member
הערה בנוגע למשהו

אולי לך נוח במערכת יחסים כזאת אבל ממש לא מפליא אותי למה לאחרים יש בעיה עם מערכת יחסים מסוג זה שציינת לשבת "על כוס קפה " זה ממש לא השוואה "ללשכב" שזה דבר אינטימי בין בני זוג- כך שאתה ממש לא אמור לבקר זאת

korpiklaani

New member
חחחח את../images/Emo151.gif

האמת אם כבר העלת את זה אז זה לא שאני בעד או נגד (בעצם יותר חושב כמוך) כי נגיד חיים במערכת יחסים חופשית/ פתוחה בסופו של דבר תמיד יש סכנה (בין אם זה מטריד ובין אם לא) שאותו מישהו או מישהי מהזוג יכיר מישהו שימלא את כל הצרכים שלו או שלה ויהיה נהדר והכל - אז למה לא לחיות עם אותו אחד שהוא בעצם הכל כאילו גם בן זוג , גם חבר וגם מאהב... טוב נו דעתי לא לסקול אותי
מסקנה : אם אי פעם תיהיה לי בת זוג היא חייבת להיות אסקסואלית למען השקט הנפשי לפחות מבחינה זו

מריונט

New member
שיחה בין שני אנשים

יכולה להיות יותר - אפילו *הרבה* יותר - אינטימית מסקס. כמובן תלוי בשיחה ותלוי בסקס. התפיסה הרווחת אצל רוב האנשים היא שסקס הוא תמיד האינטימיות האולטימטיבית. וזה פשוט לא נכון. יש דרגות וזה משתנה בהתאם לסיטואציה כמו כל דבר אחר עלי אדמות. נדמיין את המצב הבא: בת הזוג שלי נפגשת עם ידיד ולא שוכבת איתו, אבל כל השיחה הם מביטים בעיניים ואומרים דברי אהבה זה לזו. מה אז? האם זה נחשב שהיא "בגדה" בי? האם עלי לבקש ממנה לא לדבר יותר עם ידידים? איפה בדיוק עובר הגבול? אם שואלים לדעתי, הוא לא עובר בשום מקום. אין גבול! מותר לאדם לעשות כרצונו, והדבר האחרון שאני חפץ בו הוא להגביל את בת הזוג שלי בכל אופן שהוא. בהקשר הזה שאלה ל - korpiklaani: נניח שקורה מה שאמרת, נניח שבת הזוג שלי מכירה מישהו שממלא את כל הצרכים שלה וכו', למה בדיוק זה "סכנה"? סכנה למי, לאגו המסכן שלי? אם טוב לה איתו יותר מאשר איתי, so be it. אני רוצה בטובתה ושום דבר - מדגיש: שום דבר! - לא ישנה את זה. בטח ובטח שלא אנסה להחביא אותה מהעולם. אני לא מעביר את ימי הזוגיות בפחד או בתחרות עם אחרים. יודע שרוב העולם לא חושב ככה ולראיה רוב מערכות היחסים מושתתות על בלעדיות לבן/בת הזוג. בלעדיות שפירושה הגבלה + הגבלה + עוד הגבלה. לדעתי לא לכך התכוון משורר החיים בדברו על אהבה. אבל זו דעתי בלבד ומקובל עלי שאנשים אחרים חושבים אחרת. אם הצטיירה נימה של ביקורת בדבריי - סליחה.

דברי אלוהים חיים!

מאוד משמח אותי לראות שהמודעות לנושא עולה, אני כבר יותר משנה אומרת לאנשים שזו המהפכה המינית הבאה. עוד עשר או גג עשרים שנה, הדברים שכתבת פה ייחשבו טריוויאלים. ואכן העולם שלנו יהפוך, בס"ד, לפחות מיני ואולי אפילו אנטי מיני, סטייל תקופות אחרות בהסטוריה, אני בכוונה לא אומרת ימי הביניים כי מסתבר שהן דווקא כן היו מיניות. לכן חשוב ליצור "ניראות" לתופעה, כדי שהיא תהיה מוכרת על הציבור וגם יהיה יותר קל למי שרוצה ליצור מערכת יחסים ללא מין. אני א מינית בערך שלוש שנים ורק לפני שנה ומשהו הבנתי שיש לזה הגדרה, המסר שלי הוא שזה הכי כיף להיות לא מיני. בתור מישהי שהיתה כן וגם לא, זה ממש סבבה, וכל המלחיצנים שמנסים לשכנע אותי שמשהו איתי לא בסדר, שימשיכו להזיע על השטות הזאת של הפמפומים, אני אקרא בזמן הזה עוד ספר טוב.

גלידה זה טעים

הגלידה היא הגרסה הישראלית של העוגה, שנותנים בפורום של AVEN, פורום אסקסואלים בינלאומי.

barak001

New member
מעניין

אני מסכים איתך לגבי העבדות. תשוקות מיניות בד"כ חזקות יותר בעוצמתן מתשוקות אחרות. כל תשוקה חזקה ולא מבוקרת יכולה לגרום נזקים לעצמך ולאחר,ולכן חוסר משיכה מינית היא לטובת האסקסואל (ההשלכות החברתיות פחות לטובתו...). יש גם כמובן קשר חזק בין עוצמת תשוקה לבין הזמינות שלה, וההתייחסות לסקס משתנה בהתאם לזמינות. לכן, בחברה המודרנית, אם לאדם יש אפשרויות, זה מלווה בד"כ בהתמכרות יותר מאשר בהנאה.

ברוכה הבאה../images/Emo135.gif

אחרי כל הדברים היפים שנאמרו, רק נשאר להגיד ברוכה הבאה. תחשבי עם עצמך מה את רוצה, קחי את הזמן בהחלטות לגבי עצמך. הכי חשוב שתעשי מה שטוב וטבעי לך. נשמע שהחבר שלך תומך ומקבל, זה יכול מאוד להקל עלייך ולעזור.

reflections

New member
תודה ../images/Emo9.gif

בקשר לחבר, זה טיפה מסובך ממה שזה נראה. הוא אוהב אותי, אבל קשה לו לקבל את זה שאני לא מוכנה (באופן זמני או תמידי) לקיים יחסי מין או להמצא במצבים קרובים לכך. כשאנחנו נמצאים לבד והוא מצפה שנבלה את הזמן בנשיקות ומזמוזים (איך אומרים את זה בשפה גבוהה יותר?..), ואני עוצרת אותו ומציעה לעשות משהו אחר במקום, הוא מתעצב וגורם לי להרגיש אשמה
אני לא יודעת איך לגרום לו להרגיש טוב יותר ובו-בעת להשאר עצמי, ולעשות את מה שאני מרגישה בנוח איתו...

למעלה