שלום...

MUNECA BRAVA

New member
שלום...

אמי מתעניינת ביוגה, היא בת 49 שעובדת בעבודה הדורשת עומס על הרגליים,כלומר עמידה ממושכת במשך כ6 שעות ביום ,היא אינה עוסקת בפעילות גופנית מסודרת כלשהי עברה לפני כחודשיים ניתוח בכף הרגל הנקרא חותלת השעל ניתוח להוצאת ריקמה מכף רגל שמאל כמו כן אציין כי היא סובלת מכאבי גב תחתון ...האם אוכל לקבל מידע אודות היוגה ?הבנתי שזהו תהליך המביא לרגיעה של הגוף אנו גרים באזור המרכז לכן אין בעייה של חוגים אך הייתי מבקשת לפני כן הסבר ותרגילים לבית בכדי שאמי תבדוק את הנושא ותראה האם ניתקלת בקשיים פיזים...כמו כן האם כרוכים סיכונים ? תודה מראש...

יוגי בר

New member
הדבר הראשון: לקרוא מאמר ואחר כך...

היי muneca אז ככה: 1. המלצה: הדבר הראשון שעל אימך לעשות הוא לקרוא מאמר במדור המאמרים של הפורום המאמר נקרא: "סוד התרגול היוגי" ואחר כך לקרוא עוד מאמרים. 2. מה לא לעשות בשום אופן להתחיל לתרגל לבד בבית. גם בגלל המצב הפיזיולוגי הדורש השגחה צמודה וגם בגלל שיוגה לא מתרגלים לבד לפני שלומדים קורס אחד מסודר לפחות. 3. מורה השלב הבא זה למצוא מורה מומחה שילמד אותה את העקרונות ויתאים לה סדרת תרגילים במיוחד בשבילה. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בכר

ישנם מורים מיוחדים ליוגה תרפיה

כדאי לברר. לדעתי, לא ללכת בשום אופן לשיעורי יוגה רגילים גם אם המורה מוסמך. לא כל מורה הינו בעל ידע וסמכות תרפויטים. המון בריאות לאמא!!!

MUNECA BRAVA

New member
תודה רבה לשניכם../images/Emo24.gif

אעדכן את אמא בפרטים...עזרתם לי מאוד ד"א אין אפשרות ללמוד יוגה דרך ספר נכון?הבנתי שיש הרבה ספרים של תנוחות ביוגה..כרוכות סכנות למי שלא נגע אף פעם בתחום?

מונייקיטה!!!

לי אישית, תמיד כיף לשמוע שאנשים מתעניינים ביוגה. באשר לשאלתך על דרך לימוד היוגה. ובכן, כפי שאת יודעת יוגה איננה רק תרגול של אסאנות (תנוחות), היא עולם ומלואו וכוללת בתוכה את כל הבטי החיים. כדאי ורצוי לקרוא ולהתעשר מספרי יוגה (יש רבים וטובים) אבל נכון אמרת שבאשר לתרגול הגופני רצוי בהתחלה להעזר במורה מוסמך גם על מנת למנוע נזקים לגוף וגם כדי שיהיה לך משוב אם מה שאת עושה נכון הוא. בהצלחה בובה!!!

MUNECA BRAVA

New member
תודה רבה.......

איזה כיף אמא עובדת בחנות ספרים אז לא תהיה לה בעייה למצוא ספר מתאים עם הסברים המון המון המון תודה

למעלה