שלום,

nadal the king3

New member
שלום,

אני שוקל לעבור לעיר ואני שואל: זו עיר טובה?נחמדה? איך האוכלוסייה? איך מקומות הבלוי? כיף לגור? הערבים מפריעים? החנוך איכותי? מידע כללי:יש קניונים?עסקים מקומיים?נדל"ן? תודה לעונים.

InfeCtedShesek

New member
תלוי על מה אתה מסתכל.

שלום לנוער אין הרבה מה לעשות פה, או אין בכלל. יש פה בערך 18,500 אנשים מקומות בילוי.. יש שניים או שלושה פאבים החינוך, לדעתי- על הפנים. אין קניונים, יש שלושה מרכזים מסחריים+ אבל לפי מה שאני יודעת הבתים זולים יחסית הערבים לא מפריעים
הם שקטים וחמודים

nadal the king3

New member
אוקיי...תוספת שאלות:

רגע תיכון אריאל לא נודע באיכותו? והמכללה לא נחשבת למכללה מס' 1 בארץ?? יש קיניונים לפחות באזור השומרון,כאילו איזה 10 דקות נסיעה? המרכזים המסחריים שווים? ערבים חמודים?????????
אהה ויש הרבה ערבים? כאילו כל איש שני הוא ערבי? או שאת פוגשת ערבי איזה פעם בשבוע? בתודה מראש. נ.ב אם את אומרת שאין מה לעשות,מה את אישית עושה כדי להעביר את הזמן?

izikd

New member
אני גם אענה

התיכון אומנם לא נודע באיכותי, אך מי שמשקיע יוכל להגיע למורים הכי טובים בתיכון, ויש כאלה. בקשר למכללה אני לא יודע, אבל הבנתי שהיא בסדר. יש חנויות ומרכזים מסחריים באריאל, ואם אתה כ"כ רוצה קניון, אז עד פ"ת זה כ-30 דקות באוטו, אולי אפילו פחות. כעקרון, באריאל אין ערבים, לא שידוע לי. אבל אולי יש סטודנטים ערבים. אישית, לי אין כ"כ זמן פנוי כבן נוער בזמן האחרון, אז יש לי דברים שממלאים את הזמן.

maya metal

New member
הבט נא ידידי

רמת הלימוד בתיכון די ירודה, כמו בכל בית ספר יש מספר מורים מוצלחים, אבל ברמת העיקרון המשמעת שם נוראית ו85% מן המורים לא באמת יודעים מה הם עושים. המרכז המסחרי הכי טוב שתמצא במרחק נסיעה של 10 דקות הוא ברקן, והוא לא ממש שווה [אלא אם תתגנב לבריכה..]. לא נתקלים כמעט ובכלל בעריבים, אני לא מצליחה להיזכר מתי זה קרה לי בכלל.. בזמן הפנוי יושבים בחוץ ועושים המון כלום....

DredLox

New member
מה פתאום???

האדמה פה מאוד זולה... פחות מ200 אלף דולר לבית רציני : )

nadal the king3

New member
באמת יעני?או שאתה צוחק עליי?

אם אתה לומד בטכניון אז סחטיין! איזה מקצוע?

Exploding Boy

New member
יחסית למקומות אחרים יקר פה

ואם היא באמת הייתה כזאת זולה אני מאמין שהיה פה יותר תושבים

Lamia

New member
תשובתי

בוא ניראה: רמת החינוך-כמו בכל מקום, יש את המורים הטובים ויש את הרוב גדול שהם אידיוטים גמורים. עקרונית אפשר לשלוח תנער/ה לבית ספר בת"א, מה שהרבה עושים. מבחינת בני נוער- אין פה מה לעשות, אך ת"א והסביבה לא רחוקים מפה ואם יש אוטו ודלקן במקרה הטוב מקומות בילוי זה לא בעיה. מבחינה כספית- הדירות ממש זולות, ואפשר למצוא חדשות ואכותיות במחירים של 100,000-200,000 דולר. אם אתה מחפש משהו בסגנון הפרברים האמריקאי זאת עיר, אך שוב בשנים האחרונות חלה הידרדרות חברתית עקב הפיכת הישוב לעיר. כאשר אריאל היתה ישוב למועצת העיר היתה הבחירה אם לאשר למשפחה לעבור או לא, עכשיו הדלתות פתוחות בפני כולם. ובקשר לקניונים- בטיחו לנו אחד אבל שמע ראש עיר הבטיח גם ים חחח, בקיצור העיר זו לא עולה על ממוצע הדרישות המינימליות. דבר היחיד שאפשר לקנות פה זה המוצרים הבסיסיים, כמו אוכל, כל השאר זה כבר בערים הגדולות... ערבים- ממש לא גרים בתוך העיר ערבים ממש לא, הם סתם מקיפים אותנו בכפרים שלהם אך ערבים אלו גם שקטים ולא פורעניים או משהו. אם יש אוטו אין בעיה להסתדר עם החוסר פיתוח שהרי ת"א והמרכז לא נמצאים במרחק דרסטי מפה... והצעה אחרונה, אולי כדאי לשקול לעבור לפה בשכירות ופשוט לחקור קצת את הסביבה ולראות אם היא מתאימה או לא, כי יש אנשים ששונאים לגור פ ומצד אחר יש את האנשים שאוהבים את המקום, ז כניראה עניין של אישיות והתאמה...

nadal the king3

New member
איזה שטויות.

שמעתי שאריאל זה המקום הכי זול בארץ,ווילה של 500 מ"ר עולה פחות מהדירה שלי בצפון ת"א.

למעלה