שלום

IWRIS

New member
שלום

היה לי לאחרונה ויכוח עם אבא שלי לגבי מידת הנחיצות של 5 יח"ל מתמטיקה ולא רק 4. טענתי שגם עם 4 יח"ל אפשר להתקבל כמעט לכל המקצועות אם יש ציון טוב. והוא טען שזה שטויות. האם לרפואה חובה 5 יח"ל או מספיק 4 בציון טוב... (זה מה שאני רוצה ללמוד) האם ידוע לכם לגבי מקצועות נוספים? תודה

IWRIS

New member
ועוד משהו

מה ההבדל בין מדעי המוח באוניברסיטת בר אילן (אולי גם באחרות-בינתיים זה מה ששמעתי) לבין התמחות בנוירולוגיה...? תודה

מדעי המוח זה תואר ראשון

כמו תואר בביולוגיה, רק עם יותר דגש על המוח. כמו כל תואר ראשון במקצועות הביולוגיים, אפשר להמשיך ממנו למחקר. נוירולוגיה זו התמחות ברפואה, שבאה אחרי 6 שנים של לימודים ושנה אחת של סטאז'. העיסוק הוא בטיפול באנשים ולאו דווקא במחקר (למרות שזה אפשרי).

מישי24

New member
בתור אחת שלמדה "מדעי המוח"

הרשו לי לומר שני דברים: א. עד כמה שידוע לי לתואר הזה ****עדיין**** אין אישור מהמל"ג!!!!!! ואני סיימתי לפני שלוש שנים...אז כדאי לחשוב גם על זה. ב. התואר הזה הוא ממש לא כמו תואר בביולוגיה הוא הרבה יותר מזה לי אישית "פיברקו" (פיברקו=הכריחו את המחלקות לתת לנו את התואר כי התואר "מדעי המוח", כאמור, לא מאושר)מהלימודים שעשיתי במסגרתו תואר ראשי בביולוגיה, ראשי בפסיכולוגיה ומשני במחשבים. הרעיון הכללי של התואר הזה הוא שתמיד כשלומדים ביולוגיה, מזכירים גם את המוח, ותמיד כשלומדים פסיכולוגיה, מזכירים את המוח, אבל הוא עניין שולי. בתואר הזה אתה יוצא מהמוח אל כל הקשרים האחרים ומשם אתה יכול להגיע לעולם ומלואו - ביולוגיה, פסיכולוגיה, בלשנות, כימיה, פיזיקה מחשבים בלה בלה בלה הרוב בוחרים להתמקד בביולוגיה ופסיכולוגיה או במחשבים. לפחות ככה זה היה במחזור שלי. עכשיו, הקשר בין זה לבין נוירולוגיה - אין
מה עושים עם זה אח"כ - כלום
או תואר שני מחקרי כלשהו או השלמות בביולוגיה/פסיכולוגיה כדי ללכת לתואר שני בהם. תהנה ובהצלחה!

kontsy

New member
אני שמעתי על עוד תארים

"מדעי הקוגניציה" למשל, ידיד שלי הולך ללמוד את זה אבל אני לא יודעת מה זה בדיוק

דווקא מדובר בתואר שיש רק בעברית

ויש בו תארים מתקדמים. נשמע תואר ממש מעניין ממה שקראתי בידיעון העברית, אבל תנאי הקבלה מאוד דומים לאלו של רפואה...

מישי24

New member
זה בדיוק מה שאני אומרת

אבל משום מה רק שנה אחת אסרו על ברילן לפתוח אותו, ועכשיו הוא ממשיך כרגיל וכנראה ימשיכו "לפברק" תארים כמו שעשו איתנו.

kontsy

New member
לגבי הבגרות

תראה באופן תיאורתי אתה לא *חייב* 5 יח"ל אבל יש לזה בונוס גדול ולמשל בשבילי זה מה שהקפיץ לי את הממוצע מספיק גבוה כדי לעבור את הרף (היה לי ציון מאוד טוב ב4 אבל זה לא היה מספיק) ז"א, אם יש לך הרבה מקצועות אחרים עם ציונים טובים מאוד אז אפשר גם 4...

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

אין דרישה מחייבת ל5 יחידות מתמטיקה כדי להתקבל לרפואה. מה שממש חייבים זה ממוצע כמה שיותר גבוה. יש מקרים שבהם ממוצע הבגרות יוצא נמוך יותר עם 5 יחידות מאשר עם 4 יחידות, זה תלוי בציון שאת יכולה להוציא בכל אחד מהם. הסבר מפורט יותר על מה שצריך להיות בבגרות תוכלי למצוא כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=1523&QID=16872 אם יש לך עוד שאלות, אנחנו כאן כדי לענות. אושרית.

JackoJack

New member
בת"א יש דרישה ל-5 י"ל...

או לעשות קורס קיץ או לגשת למבחן אבל אני מאמין שזה מיעוט...

למעלה