שלום :)

reut170

New member
שלום :)

אני רוצה לקנות לחבר איגואנה במתנה. הייתי בחנות, והוא אמר שלי שאיגואנה קטנה (25 ס"מ בערך), בתוך כלום קטן, עם ערכה של חימום, יכולה לעלות במינימום- 400 שקל.. זה הגיוני? מה המחירים של כאלה דברים? אין לי מושג ואני לא רוצה סתם לקנות בלי לדעת.. תודה :)

אילון פ

New member
מחיר בהחלט הגיוני...

ויש עוד דברים שאיגואנה צריכה. אני מקווה שהחבר יודע שאת קונה לו איגואנה, איגואנה בהפתעה זה לא רעיון טוב...

reut170

New member
הוא רוצה

לא, הוא רוצה איגואנה, או נחש. אבל זה ממש כלוב קטן, ניראה לכם שאיגואנה בגלל יכולה להיות בכלוב ממש קטן?

X Gal51m X

New member
עדיף נחש

אנשים לא מודאים לאיזה גודל איגואנה גודלת ואיזה טרריום גדול צריך לגדל אותה שהיא גודלת... ואז סתם משחררים אותה..

reut170

New member
אבל..

איגואנה אמורה להיות חיה שיותר נחמד לגדל אותה, לא?

X Gal51m X

New member
גם נחש זה נחמד ../images/Emo9.gif

איגואנה פשוט מגיעה לגודל 2 מטר+ ורק טרריום צריך לפחות 1.20 <מטר ועשרים> ככל שהיא גודלת... צריך פשוט לחשוב גם על זה אני רק ממליץ לחשוב טוב לפני שקונים איגואנה..

אילון פ

New member
יש לך כמה נתונים שגויים...

איגואנה נורמלית תגיע לסביבות המטר וחצי (שאי אפשר להעביר דרך דפי הפורום כמה זה גדול). לטאות, בניגוד לנחשים, צריכות כלוב ארוך יותר מגופן, ולאיגואנה בוגרת אני הייתי ממליץ כלוב של לפחות 3 מטר אורך, מטר וחצי רוחב ושני מטר גובה. גובה הכלוב חשוב מאוד כיוון שאיגואנה היא לטאה אילנית והכלוב צריך להיות מצוייד בענפים לטפוס ולשיזוף, שרוב הסיכויים שהיא לא תרד מהם יותר מידיי.

אילון פ

New member
מאיזו בחינה?

ככלל, נחשים הם חיות יותר נוחות לגידול מלטאות. איגואנה היא לטאה שדורשת המון השקעה ומסירות. אם רוצים זה אפשרי, אבל לפני כן צריך לברר שנוכל לספק לה את כל התנאים שהיא תצטרך, גם בבגרות. ישנם מאמרים בפורום על גידול איגואנות ונחשים, תבדקי גם את הטאגליינס.

ברוכה הבאה לפורום

קודם כל אני רוצה לחזק את מה שאילון אמר. ואני מעוניין להוסיף קצת. 1. איגואנה היא חיה בעייתית. יש כאלו שגדלות להיות חיות מחמד מעולות אבל יש לא מעט כאלו שגדלות להיות "מפלצות", הן נושכות, מצליפות ומנסות לברוח כשהן רק יכולות, לא מסוג הדברים שחבר שלך מדמיין בעתיד. מדובר בחיה שמגיע לגודל ואחת כזאת פחדנית או סתם לא אוהבת שמתעסקים איתה זה לא תענוג גדול (מניסיון אישי). 2. סביר מאוד להניח שאם את חושבת שהטרריום שהוא מציע לך בחנות קטן מדי הוא באמת קטן מדי דבר שיקפיץ את המחיר במאות שקלים. 3. אני לא יודע על איזו ערכת חימום הוא הציע לך אבל אני מציע לך לעשות שיעורי בית טובים לפני שאת קונה משהו שלא מתאים לאיגואנות (זורקת כסף). לא נתקלתי בהרבה מוכרים בחנויות חיות שמבינים משהו באיגואנות וגם אלו שיודעים משהו יעדיפו למכור משהו לא מתאים אם זה יכניס להם עוד קצת כסף. 4. כנסי למאמרי הפורום שם תמצאי שני מאמרים מצויינים על גידול איגואנות ובמה זה כרוך מבחינתכם.

למעלה