שלום.

Legacy of Honor

New member
שלום.

התחלתי להתעניין ורציתי לדעת כמה בערך עולות אופני הרים חדשות לפי המפרט שלהלן: דגם: 1PE 21 הילוכים בולם זעזועים אחורי הניתן לכיוון שלדת Y חזקה עם חיזוק מיוחד לכידון מערכת העברת הילוכים GRIPSHIFT שינוי הילוכים באמצעות סיבוב כמו באופנוע 2 מעצורים VBRAKES צביעה בתנור להגנה בפני חלודה

יוס י

New member
עד 10 ש"ח - מחיר סביר...

וברצינות, לא לפני שאוסיף שאתה לא בפורום הנכון - בשביל זה יש את פורום אופניים: האופניים הנ"ל לא ממש מתאימים לרכיבת שטח. הם כבדים היות והם עשויים פלדה, המערכות שלהם מיושנות ונחותות וההשקעה בהם לא כדאית. כמה עצות לבחירת אופניים: 1. לא לקנות אופניים בלי למדוד אותם ולרכב עליהם (בדיוק כמו שלא קונים נעליים בלי למדוד). 2. להשקיע עוד קצת ולקנות אופני מותג, מה שמבטיח לך שקט נפשי ואחריות לשילדה, וכן מכלולים באיכות סבירה. אני מציע להתחיל את החיפוש ברשתות הגדולות (מצמן את מרוץ או רוזן ומינץ) 3. לקרוא את "תפריט לרוכבים מתחילים" בפורום אופניים ואת הכתבה בקישור שצירפתי. 4. לשאול את המוכרים הרבה שאלות ולא לוותר עד שהבנת את התשובה. בהצלחה

Legacy of Honor

New member
מתנצל,

היות והמילה "טכני" מצויינת, חשבתי ששאלתי תתאים, הרי מחיר הוא טכני למדי, הלא כן? עכשיו לשאלתי, איך הגעת למסקנה שלא ביצעתי את הדברים הנ"ל? אולי אני רק מנסה לבדוק אם המוכר לא "דפק" אותי? אולי אני עושה בדיקה לךגבי מחירי אופניים בצורה כללית? בכול מקרה, באתר שבו מצאתי את המפרט והתמונה נכתב שאלו אופני הרים. עכשיו, לאחר שהבהרנו את הדברים, התוכל לומר לי בהערכה מה מחירם?

יוס י

New member
כמה שאתה רוצה לשלם עליהם

לאופני מותג יש מחירונים מסודרים וניתן להשוות גם למחירי חו"ל (על אופניים אין מכס ולכן המחיר דומה) לאופני "מדבקה" (שזה הכינוי לאופניים כאלה) אין "אבא" ולכן לא ניתן להשוות ולהעריך מחיר. אגב, אני מוכן להמר שמי ש"תכנן "(אולי מילה מוגזמת) את השילדה הזו לא גמר פקולטה להנדסה...

קלוזו

New member
אולי אני אנסה להסביר.....

אופניים משמשים אנשים לצרכים שונים ולכן יש מגוון אדיר של אופניים החל מאופניים אלמנטריות לילדים בני שלוש ועד אופניים שעולות עשרות אלפי שקלים אבל בגגדול אפשר לחלק את סוגי האופניים לשניים. הסוג הראשון הוא אופניים שמיוצרים בייצור המוני, מחומרים פשוטים ובעלי מכלולים זולים אשר נועדים בד"כ לאנשים שמשתמשים באופניים ברכיבות שניקרא להם "נורמאליות " - בפארק, לסופר, בשדרה, לבי"ס וכיוב' . אלו ניקראות אופני מדבקה כי הם מיוצרות בד"כ במפעלים בסין וכל יבואן נותן להם את השם שהוא בוחר, למשל בסידן באופניים שציינת ע"ש היבואן, אלו אופניים בסדר גמור למחיר שהם עולות ולשימושים שהם נועדו ולמרות שמי שמוכר אותם כותב שהם אופני הרים הם לא יחזיקו מעמד הרבה זמן בשטח.....וכניראה שגם לא אתה אם תרכב עליהם כי לטפס עליה עם מכונה ששוקלת 30 ק"ג זה לא קל. הסוג השני של האופניים בחיתוך האורך הם מה שניקרא "אופני מותג" ואלו אופניים שנועדו למי שעוסק בספורט שניקרא רכיבה (שטח וכביש) . אלו אופניים שעשויות מחומרים קלים שהושקעה מחשבה וידע הנדסי בבניית השילדה, המכלולים הם ברמה גבוהה שמסוגלים לשאת בעומסים וזעזועים ברכיבת שטח וכביש ומין הסתם הם גם עולות יותר. אופני מותג הם אופניים שמיועדים לעיסוק בספורט הרכיבה כמובן שיש גם אופני מותג שהם פשוטות מאוד כמו אופני מדבקה אבל עדיין הם טובות לעין ארוך מאופני מדבקה. מקווה שהצלחתי להבהיר.

xX Parsi men Xx

New member
מה זה האופניים המוזרות האלה?

זה ניראה קיאילו זה ש"מ ועשו לזה עריכה בפוטו שופ ל ז"ק..משהוא פה לא הגיוני...אבל השילדה ככה דומה ל הארו וקטור הישנות..חחח...אותה רמה גם.. 10 שקל..

noamwax

New member
תשובה עניינית לשאלתך

בהערכה גסה מחירם לא עולה על 400/500 ש"ח חדשים בחנות או כ- 300/400 ש"ח באינטרנט. ועכשיו לתוספת שלי- אם תרצה לשמוע לי.... 1. קנה רק אופני זנב קשיח במחירים אלו (בלי בולם אחורי)- נוחכות הבולם האחורי מכבידה את האופניים, גורמת לפידול פחות יעיל ב- 50 אחוז ומורידה את רמת המכלולים שהיא גם ככה אהממממ... פשוטה משהו 2. אופני זנב קשיח בתקציב זה יכולים לשמש אותך במשך שנים לנסיעה עירונית מנהלתית. 3. אם יש לך יומרה כלשהי להגיע לשטח התקציב המינימאלי שייקנה לך אופניים מתאימים לכך (וגם זה בלחץ) הוא בסביבות ה- 1000 ש"ח. כל זאת כעיצה ידידותית מרוכב אופניים אחד למשניהו קבל זאת איך שתרצה יום נפלא נועם

Legacy of Honor

New member
תודה,

אם תוכל להסביר לי לגבי השפעתו של בולם הזעזועים האחורי על כבדות האופניים, אני אשמח.

noamwax

New member
תשובה

שני דברים: 1. הבולם עצמו כבד 2. האופניים עשויים מיותר חומר בגלל השעכוך האחורי אני מדגיש אבל שוב את תופעת הבובינג שהיא הבעייתית ביותר בעניין.

למעלה