שלום...

bhazak

New member
שלום...

רציתי לדעת מה עומד מאחורי השיר של "שמעון השכן" על איזה שמעון מדובר? אם קרן רואה את ההודעה אני אשמח לקבל תשובה... תודה...

ברוך הבא ../images/Emo140.gif ותשובה...

השיר שמעון השכן נכתב על החיים בת"א.. החיים של קרן וחבריה בעיר הגדולה.. מהקפה שנשפך, עד לתיבת הדואר ולהתקע שעות ברמזור... והפזמון נכתב על השכן של קרן, שהיא לא ממש הכירה, רק אמרה לו תמיד שלום כזה ושהיא לא ידעה עליו כלום בעצם ואז יום אחד היא ראתה על הדלת שלו מודעת אבל שהוא נפטר....

razpg

New member
דווקא לפי הראיון של קרן..

.. באחת מתחנות הרדיו זה היה נראה כאילו היא כן הכירה אותו.. היא סיפרה של הזמן הוא היה מבקש ממנה שתנגן לו בפסנתר.

papashdon

New member
מוזר,

אבל עדיין לא הבנתי את הקשר בין הפזמון לבתים. אולי עכשיו כשהסברת אז זה נכון, אלה הם החיים בת"א.

Rachel47

New member
הקשר לא מסובך../images/Emo15.gif

אמנם קצת לא ברור מכל ההסברים שלה שזה בעצם על החיים בת"א וזה על עצמה ועל כמה שלא שמים
שהוא מת זה כאילו..היא מספרת על יום טיפוסי (הייתי מצטטת..אבל נו..כל הבית הראשון די ברור מה הוא מתאר
) ואז פתאום..באמצע השיר (נראלי אני חוויתי את השיר הזה בצורה הכי טהורה ונכונה
) שמעון נפטר כלומר..היא מתעסקת לה בחייה..והוא..נפטר אז בפזמון היא מדברת על זה ואז בבית השני..היא ממשיכה עם התיאורים שלה..עם החיים שלה..כמו כלום אבל אז שוב מזכירה לנו עם הפזמון שהוא נפטר זה גם קטע כזה של..הוא נפטר..אפחד לא שם
והחיים ממשיכים ורק בבית השלישי והאחרון היא אשכרה מדברת עליו..כי בכל זאת..מגיעה לו התייחסות אחרי שהיא סיימה להתעסק בענייניה..היא עוברת לדבר עליו ככה אני הבנתי את השיר בכולופן
(מצד שני..זו אני שחשבה ש"רצה הביתה" הוא אולי..על..רצח
אחחחחחחחח רצה הביתה
)

רצה הביתה הרסת אותי..

טוב שעכשיו יש לנו כבר את כל המילים.. זה היה ממש מצחיק, מה שעשינו לשיר הזה..

Rachel47

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo45.gifבאמת רמסנו אותו../images/Emo15.gif

עם הניתוח הקלוקל שלנו נו אבל אבל..לא זכרתי את המילים הרי
חחח אוייי ממש עצוב לי על מה שעשינו לשיר הזה
הוא כזה מהממממם

בלונד 16

New member
אם טל ענתה אז מי אני שאכתוב ננסה

זה היה בתקופה שעוד לא התאהבו בדיוק בשירים של קרן והשכנים היו מתלוננים שהמוזיקה מפריע ושמעון דוקא כן אהב לשמוע את קרן הוא לא היה מדבר הרבה רק אומר לה תשירי הוא היה מגושם קצת והוא מאוד הפחיד את קרן וקרן התגברה והיתה שרה לו יום אחד קרן רואה מודעה ששמעון נפטר היא שאלה מי זה ואמרו לה היא אפילו לא ידעה את השם שלו קודם רק היה אומר שלום מהיר ואז שמעה שהיה מסכן והיה לוקח תרופות ונפטר בפתח של הבית חולים ואפילו על לויה לא הודיעו ואז נולד שיר..... לטל אני מתנצל אם לא הייתי בסדר

למעלה