שלום.. :]

שלום.. :]

עוד 3 ימים הטיסה לפולין ויש לי כמה שאלות: 1. איך הולך המטבע שם? יורו\זלוטי\דולר [ככה אמרו לנו בביצפר]? 2. אם אני טסה ל8 ימים, ארוחות הביצפר ממן אבל יש סיכוי גדול שהן יהיו מגעילות כך שאהיה חייבת למצוא תחליף+ סביר להניח שארצה לקנות מזכרות למשפחה ולחברים, כמה כסף אתם ממליצים לי לקחת? 3. יש טיפים מיוחדים? דברים שאסור בשום אופן לשכוח? [מעבר לרשימת הציוד פה שקראתי] נ.ב- אני חושבת שכדאי ליצור 'שאלות נפוצות' כי אני מאמינה שהשאלות פה חוזרות על עצמן. תודה

חייםלוי

Member
מנהל
נסיעה טובה ומועילה

לפני שאעלה לשאלות נפוצות (כשיהיה לי זמן
כדאי לעשות חיפוש בפורום על השאלות שלך ואני בטוח שתמצאי את כל התשובות. המטבע הוא זלוטי בפולין. לגבי אוכל כדאי לקחת מנות חמות מהבית. 200$ יספיקו.

כנסי מתוקה

קודם כל נסיעה טובה, מסע מוצלח ואני רוצה חוויות שאת חוזרת מובן?! חחחחחח עכשיו בקשר לאוכל תקחי מנות חמות מהבית וכל מיני חטיפים וזה (לא שוקולד, יהיה לך נמאס) המטבע שם הוא זלוטי, ואת מחליפה בפולין בארץ אי אפשר אז את צריכה לקחת לשם דולרים או יורו אל תשכחי לקחת ציוד חירום "לדגל אדום" ומטען לפלאפון ובעקרון מסע מוצלח חוויה ענקית

אז ככה../images/Emo104.gif

קודם כל שיהיה לך מסע מוצלח ותלמדי כמה שיותר מהכול דבר שני המטבע שם הוא זלוטי, אני ממליץ להחליף בשדה איזה 10$ שיהיה לך 30 זלוטי להתחלה, כי לא בטוח שיהיה לכם איפה להחליף שם דבר שלישי קחי איתך מנות חמות (אבל לא יותר מדי כי כשאני הייתי שם לפחות התיאבון לא היה ממש גדול, היו ימים שלא אכלתי כלום ולאו דווקא בימים של מחנות) דבר רביעי אני לקחתי איתי 200$ וזה היה די והותר, החזרתי כמעט 120$, בסוקניצה, השוק של קרקוב עשיתי את רוב הקניות ובזבזתי שם משו כמו 50$ (קחי בחשבון ש: 1$=3 זלוטי) דבר חמישי סוללות למצלמה דיגיטלית/פלאש כי זה הדבר שהכי הרבה שוכחים ואח"כ מחפשים בכל המשלחת ואפחד לא מביא כי הוא לורצה שייגמר לו
אם את לוקחת איתך מצלמה דיגיטלית אז כרטיס זיכרון ספייר ואם מצלמה סטילס רגילה אז לפחות 3 פילם של 100 כל אחד כי מצלמים שם הרבה תמונות (לי יצא 296 בלי לצלם חברים ישנים באוטובוס), ועוד דבר חשוב: גם אם קיץ שימי לך מטריה בתיק ואיזה 2 זוגות של מכנסיים וחולצות ארוכות כי יכוליות שיהיה קר שם, אני טסתי באפריל האחרון והיה נורא קר בבוקר)

crazy monkey

New member
../images/Emo207.gif שאלה

אני טסה שבוע הבא ויש שאלה אחת בנתיים שממש מטרידה אותי... צריך להביא מגבת? פשוט אין לי שמץ של מושג על המלונות שמה <חץ מהשמות שלא אומרים לי כלום> ואין לי מושג אם כדאי להסחב עם מגבת או לא... ? -תודה

תשובה

אצלנו בכל שלושת המלונות היו מגבות בשפע אז אני מניחה שגם לכם יהיו מגבות אם את רוצה להיות שקטה חכי מגבת אחת לייתר ביטחון על כל צרה שלא תבוא

סקיפי

New member
אצלנו

היינו בוורשה, לוד, קראקוב ולובלין ובכולם היו מגבות; אם אתם גם באוקראינה, כדאי להביא.

crazy monkey

New member
טוב תודה, ועוד שאלה

קיבלתי אתמול מייל ומהאחראי כל הטיסה, שעקב המצב הבטחוני באירופה אנחנו לא יכולים לעלות עם התיקי יד על המטוס מורשה לארץ, רק בדרך הלוך-מהארץ לורשה, ושאנחנו נקבל שקיות אטומות שנוכל לשים שם את הפספורט, וזה גם אומר שלא נוכל לקנות בדיוטי פרי שם, העיניין הזה נשמע לי קצת תמוהה ומוזר... היש דברים בגו?

סקיפי

New member
כן.

מותר להעלות רק דרכונים, כל דבר אחר שתנסו לעלות - הם לוקחים, בגלל מה שכמעט קרה בלונדון. אין מה לעשות

לא בטוח בכלל,

אני אתמול בבוקר חזרתי מטיסה מגרמניה לישראל ולא הביאו לנו שקיות אטומות. היה מותר להעלות את התיקי יד למטוס כולל בקבוקי יינות וכו...

crazy monkey

New member
אבל אני ממש לא מבינה את זה

אם מישהו היה רוצה להפציץ את פולין אז היה צריך לקחת את המטען כשהוא נכנס לפולין,, לא כשהוא יוצא משם.... איפה ההיגיון?

מדריך1

New member
כללים חדשים לטיסה ומגבות

אכן, האחראי עליכם צודק. לוט,ארקיע וסן דור ואל על. קבעו דרישות שאין לנו אלא לקטר ולמלא אחריהן. באשר למלונות, בכל המלונות ישנן מגבות, זה חלק מתנאי המלון. לעיתים הן מחוספסות כניר זכוכית, לעיתים הן דקות כממחטה ולעיתים הן גדולות,עבות ורכות. נכל מקום יש מגבות. דבר שני- לא בכל החברות החליטו על דרישות שכאלה. דבר שלישי- אין שילוב של מדינות נוספות למעט פולין. גבר רביעי וחשוב- היות ותיקי היד יהיו בתאי המטען, הרי החלו בהקפדה יתרה על משקל המזוודות ותיקי היד. לתשומת לב כל מי שטס לפולין. סעו בשלום, חוו, הפיקו לקחים אישיים, וחזרו בשלום

כדאי לך לקחת למקרה חירום

לנו במלון האחרון הגענו בלילה וגילינו שלא הספיקו לכבס אותן... :\

ברור שתוכלו לקנות בדיוטי פרי של פול

אנחנו קנינו אין שם כ"כ הרבה מה לקנות אבל כן אפשר לקנות

למעלה