שלום

R o M

New member
שלום

אני מחפש מילים של השיר "אנשים מוזרים". יש שם שורה "אנשים מוזרים לו יהי חלקי עימם" יכול להיות של נעמי שמר, אבל אולי אני טועה. ואיפה ניתן למצוא את השיר. תודה רום

פלפל.

New member
אנשים מוזרים?

לא מכיר. נעמי שמר כתבה על "אנשים טובים" ועל "אנשים יפים". אלה כל האנשים שאני מכיר. אגב, ללהקת חיל האוויר יש שיר שנקרא "אנשים משונים במכונות מעופפות" (דן אלמגור ויאיר רוזנבלום). יכול להיות שהתכוונת לאנשים משונים?

R o M

New member
אני חושב שזה "אנשים מוזרים"

אבל הצלחת לגרום לי לחשוב שנית. אתה מוכן אולי לכתוב את המילים (אם יש לך) כדי שאני אראה אם זה השיר? זה די דחוף.

trilliane

Well-known member
מנהל
"איש מוזר" - מופיע בספר השני של שמר

בסוף, בכתב יד... תחת "נ.ב.". "בדרך לכאן פגשתי איש מאד מוזר שהלך כמו דהרורי, מלמל לעצמו בשקט, ואמר:" אני מודה שאין לי זמן וכוח להעתיק את זה עכשיו. הייתי ממליצה להשיג את הספר, או לבקש ממישהו שיסרוק את זה... אני חושבת שמסתובבים כאן בפורום כמה וכמה אנשים עם סורק (ועם הספר). עינת

R o M

New member
טוב, תודה לך

אם יש למישו פה ויכול לסרוק אני ממש אודה לו. אם לא, איך קוראים לספר שיש בו ת´שיר?

גרי רשף

New member
אני זוכר משהו כזה../images/Emo22.gif

אם אינני טועה, נעמי שמר כתבה את זה לגוש אמונים בימי סבסטיה העליזים באמצע שנות השבעים. אינני זוכר היכן ראיתי אתזה.

ST

New member
זה על האיש המוזר שאומר

"ארץ ישראל שייכת לעם ישראל" או שבלבלתי לגמרי? כי אם כן, אז צריך להיות לי צילום של כתב היד מהספר... ואם לא, אני בטוחה שלחברה שלי יש את זה... אני אשתדל להעלות את זה מחר... לילה טוב...
אסתי.

ST

New member
בבקשה - איש מוזר / נעמי שמר.

בס"ד איש מוזר / נעמי שמר. בדרך לכאן פגשתי איש מאוד מוזר שהלך כמו סהרורי, מלמל לעצמו בשקט ואמר: על משכבי בלילות אני שומע קול פעמון מצלצל ארץ ישראל שיכת לעם ישראל ובקומי בבוקר אני חוזר ואומר וכמו מתפלל ארץ ישראל שיכת לעם ישראל והד עונה לי מן הגאיות והזריחה בהרים היא יפה להלל וארץ ישראל שיכת לעם ישראל וכך בקול ענות וכך בקול ילל וכך יומם וליל ארץ ישראל שיכת לעם ישראל והיא שייכת לו - לא כדי להחזיק בה חיל כיבוש או חיל מצב והיא שייכת לו - כדי לבנות בה את בית חלומותיו וכך בהקיץ ובחלום ומדור-דור ומתוך הרגל ארץ ישראל שיכת לעם ישראל... איש מוזר - אמרתי - תתבייש, ססמא כל-כך ישנה הרי אתה מחוץ לתחום ומחוץ לקו ובעיקר מחוץ לאפנה - אבל האיש המוזר לא ענה לי - הוא לא ענה... ואז ראיתי מסביב את העשרות ואת המאות ואת האלפים אנשים כל-כך מוזרים אנשים כל-כך יפים וקולם במקהלה גדולה כרעם הרחוק מתגלגל - ארץ ישראל שיכת לעם ישראל ואז - מיושנת ללא תקנה וסנטימנטלית ללא רחם - אמרתי - אנשים מוזרים לו יהי חלקי עמכם! מתוך "הספר השני" כל הזכויות שמורות למחברת --- מקווה שזה עדיין רלוונטי... ערב נעים, אסתי. [זכרתי שזה מופיע באחת המקראות של היסודי - "פתחו את השער" (אולי זה מקראות ליסודי ממ"ד) ושלחתי חברות שלי לחפש בבית, קצת לפני 1 בלילה כמו שראיתם... אז תודה לנטלי...]

למעלה