שלום

איילת29

New member
שלום

האם יש כאן מישהו ששמע ויודע מה שמות הספרים שכתב פרופסור אמוץ זהבי (זואולוג) בנושא תקשורת בע"ח ואנשים, עקרון ההכבדה..? תודה מראש, איילת

friend9

New member
לא שמעתי ולא ידעתי.......

.....אבל חיפשתי בקטלוג המאוחד http://libnet.ac.il ומצאתי רק ספר אחד שלו בנושא: טווסים, אלטרואיזם ועקרון ההכבדה.

אה, זה נחמד. ../images/Emo42.gif

קראתי על זה פעם בעיתון, וסילחו לי על אי הדיוקים, אי ישנם כאלה. שאלה: למה הטווס סוחב עליו את הזנב הענק והכבד? מבחינה אבולוציונית, היה סביר להניח שהטווסים ייכחדו, או לפחות אלה בעלי הזנב הגדול. וההסבר של פרופ´ זהבי הוא, שהטווסות מעדיפות להזדווג עם טווס בעל זנב ענק, כי אם הוא שורד, סימן שהוא בעל תכונות משובחות במיוחד. וכך, הגנים של הטווסים האלה עוברים הלאה, יותר מאלה של בעלי הזנב הפעוט. אם כן, עיקרון ההכבדה אומר: שימו לב בנות, אני מכביד על עצמי ושורד, מכאן שאני שידוך מוצלח במיוחד. התיאוריה הזו שנויה במחלוקת בעולם המדעי, אבל תודי שהיא נחמדה.

איילת29

New member
כן..

זו בערך התורה.. אתמול אירחו בתוכנית המעניינת "כביש חוצה ישראל" את פרופסור זהבי והוא דיבר על התיאוריה שלו. מאוד מסקרן ומעניין... בזמנו הוא ניסה להבין למה הנקבות נמשכות לזכר שהוא יפה? (טווסים) מאיפה הן יודעות שאם הוא יפה אזי גם יש לו תכונות טובות ממשיות?.. שושן הפרא הסברת את זה יפה..

../images/Emo51.gif

"חוצה ישראל" עם דב אלבוים היא באמת תכנית מעניינת, בדרך כלל. להסביר למה יש משיכה ליפה זה קל, וזה קיים אצל הרבה בעלי חיים. בע"ח יפה הוא בדרך כלל בריא, ניזון טוב, ניצח בכל הקטטות שהיה מעורב בהן. אנחנו מכירים את זה מכלבים וחתולים. אבל אצל רוב בעלי החיים היופי אינו מלווה בהכבדה, שעלולה לגבות מחיר בבריחה מטורפים. על נוצות ססגוניות, למשל, לא משלמים מחיר. לכן הטווס הוא מקרה מיוחד.

איילת29

New member
כן..

ופרופסור זהבי השליך את עקרון הההכבדה של הטווסים על בני אדם, על נושא המיניות ..יש פרק בספר שלו שמדבר על זה. ויש עוד דברים מעניינים אחרים שדיבר עליהם.. נכון, התוכנית נקראת "חוצה ישראל". מעניין מאיפה צצה לי המילה כביש.. אוהבת את התוכנית הזו.

למעלה