העולם =במה, ואנו = במגרש המשחקים
יש אומרים שכל העולם במה, וחשבתי שאת שיחקת אותה בסיפורך.אך גם אם כיום (לאחר שענינו לך, לא רק אני)בגרת, ועכשיו חושבת שאת חיה אחרת. לימדו את מנהלי חברות שרצו להצליח ולמנוע קרע עם עובדיהם הרבים, כי עליהם לצחוק, כאילו שהם מתכוונים לצחוק עם כל עובד שפוגשים ומתוך שיתמידו אכן יגיעו לזה. לכן המלצתי- שבמקום לחשוב איך נראה הבית של חבר/ה שלי שיש לה/ו שני הורים?!, פשוט תשתדלי להיות מוזמנת לשם.מרחוק, תמיד "הדשא של השכן- ירוק יותר" והעיר ונציה נראית נהדר ממעוף ההליקופטר(אך מי שנע על התעלות המסריחות שלה ורואה את הקירות הישנים והרחובות בני 700 שנה ויותר), משנה ל- לא חושב על יופי, אלא איך יוצאים משם. טוב שאת כבר בת 17, צעירה ויכולה להחליט כבר לבד אם לקבל ברצון מה שאומרים לך ועליך. חייך שלך עוד פרושים לפנייך, ולו הייתי היום בגילך, הייתי גבוחר לעשות יותר דברים שמשמחים את הלב, לא רק שלי.ובעיקר, הייתי מקשיב קצת למה שאומרים כאן בפורום ולידך, מחוץ למחשב. הייתי מחליט - מה הגיוני ואני רוצה "לאמץ במחשבה" ומה לא. אך גם אם מחר תאמרי שלמרות שניסית, לא כל כך הצלחת, אל דאגה- בהיותי בגילך לא חשבתי ולא הצלחתי, וכמוני יש הרבה מאוד. ילד אחד, למשל, בכיתה א´ שאלה מורתו אותו כמה זה שתיים ועוד שתיים- ולא הסכימה לפתרון חמש שלו, והילד, ענה לה"זה יחסי". לילד קראו אלברט איינשטיין, ואת המורה - גם אני שכחתי שמה. והיה ילד "מגודל אחר, לפני כמה שנים בארה"ב שהיה "ילג פלא" וצורף לקבוצת הכדורסל הידועה בלוס אנג´לס, ובשנת 84´ (השנה שהחל מייקל ג´ורדן, ילד אחרלשחק ב nba)שהיתה שנתו הראשונה ב nba הוא דרש שיחליפו "לו" את המאמן, ואמרו לו "תשתוק ילד, ותגיד תודה שאתה מקבל זכות משחק ליד קרים עבדול ג´אבר". אך הוא סירב, והוחלף המאמן- ו"הילד גדל" להיות "מג´יק" שפירושו "קסם" ג´ונסון. לא קל להם, גם כיום, במקומם, והרבה אומץ ומאמץ הראה מר ג´ונסון כשקם והודיע על מחלתו. אז אין אני נפגע כשאת אומרת שכנראה טעיתי בתיאורי אותך. להיפך- אני שמח להכיר פה - צעירה חכמה (וכנראה די נאה), שאומץ יש לה לומר שיתכן וטעיתי(או שטעתה בדבריה כי הובנו לא נכון) ! שיהיה לך חג שמח ושימחה בלב בחג הפורים.