שלום

go bananas

New member
שלום

אני גולשת מידי פעם (באופן סמוי) בפורום שלכם, ויש פה הרבה מידע חשוב. עניין אותי לדעת מה אנשים פה חושבים על ביקום (bi-com). אני מכירה מישהו שמטפל בביקום בילדים בספקטרום באוטיסטי, עם הצלחה מסויימת. מה אתם חושבים? אילנה

שלם לך

אני אישית לא התנסתי בכך, התגובות מאלו שכן התנסו היו טובות ואיפלו היו כאלה שהמליצו בחום רב.

אני חושבת שהוא כלי אבחוני שימושי אך

לא הייתי בונה עליו כעל כלי טיפולי, למרות שאין לי עליו הרבה נסיון, אך שאלתי כמה אנשים שהשתמשו בו באדיקות להורדת אלרגיות לחלב ואחרות- והוא לא הוכיח את עצמו מספיק. מאידך, אני בזמנו בדקתי את שני בניי לאלרגיות דרכו והוא נתן תוצאות הרבה יותר אמיתיות ואמינות מאשר הבדיקות היקרות של מטמטריקס. אני מכירה שני אנשים עם הרבה נסיון בביקום בבני ברק וירושלים ולדעתי יש גם בצפון כמה שעובדים איתו טוב. נדמה לי שאפילו אצל אשתו של דורון- מנהל מעבדת הקנדידה של אלישע, יש ביקום שעובדים ובודקים איתו. בזמנו כשגרתי בצפון קיבלתי המלצה על איש מקצוע טוב בתחום בטבריה. מאד נוח ומהיר לבדוק איתו אלרגיות ורגישויות לחומרים- כולל תוספים ועוד. ממליצה בהחלט!

go bananas

New member
תלמה שלום!

אנחנו נלחמים בקנדידה כבר חצי שנה- פרוביוטיקה, חומרים נגד פטריות, דיאטה וכו'... אני כבר לא יודעת מה לעשות... אמרו לי ללכת לדני רון- הומאופט. הפגישה הראשונה 550 ש"ח- והוא מעוניין לטפל בעוד דברים- לא רק בקנדידה. מה את אומרת? זה שווה את הכסף?

הומיאופטיה לקנדידה לרוב יעילה מאד!

היי גו בננס', סליחה על האיחור במתן התשובה.. אני לא גולשת לכאן מספיק |אייקון של סטירת לחי לעצמי| אז התשובה היא כן. אני מאד ממליצה על הטיפול ההומיאופטי, בייחוד אם לא הצלחתם עם כל הומרים האחרים. לגבי הטיפולים האחרים בהומיאופטיה- אני חושבת שזה , במקרה של דני רון, לא מתנגש עם הפרוטוקול הביו רפואי, אלא משלים אותו. מאד ממליצה ואני מתכוונת להעזר עם המטופלים שלי, בפתרון בעיות מעי, כמו קנדידה וחיידקים דיסביוטיים- בטיפול הומיאופטי, יותר מאשר באובה אורסי, קפריסידין ודומיהם, המשפיעים לרעה על אוכלוסיית הפלורה התקינה, בדיוק כמו על החיידקים הבעייתיים. הומיאופטיה ברמה הטיפולית במעי, היא בדרגות הומיאופטיות נמוכות - 6,9,12 שמטרתן היא ברמה הגופנית, יותר מאשר ברמות האחרות. לעומתה, הומיאופטיה יותר כוללנית לילד, מטפלת ברמות ה"גבוהות" יותר- במספרים כמו 30 ויותר, אז יש השפעות ברמות רגשיות ורוחניות ואישיותיות, יותר. לגבי המחיר- בדקי איתו האם את רוצה לעשות טיפול כוללני, או מקומי, אך שווה לך לעשות אבחון מסודר איתו בפעם הראשונה, וזה לוקח זמן ולכן יקר יותר. אגב, לא יקר יותר מחיה לוטנר למשל.. כי מדובר על פגישה של שעה וחצי-שעתיים.

go bananas

New member
תודה

האמת היא ששאלתי את חיה מה היא חושבת על הטיפול. היא אמרה שאישית היא אף פעם לא הלכה לדני, אבל היו לה מטופלים שהתעקשו שלא לטפל בפלאג'יל וטיפלו דרכו, ובדיקת הצואה הבאה היתה נקיה מטפילים וקנדידה וכו'... היא גם היתה בעד הטיפול, אז כנראה שאני אתקשר אליו בקרוב, ואולי אפילו אנצל את חופשת חול המועד אם אפשר... אני חייבת להתוודא- עד לפני חצי שנה הייתי "קונבנסיונאלית" לחלוטין. לא האמנתי לכל הוודו של הרפואה האלטרנטיבית, וכל מה שרופא אמר לי לקחתי כאילו זה תורה למשה מסיני. (אני בת של שני רופאים, מה לעשות...). אני לא יודעת מה בדיוק גרם לי להתפקח... אולי זה הלימודים עם הקרע הרפואי (פזיותרפיה), שמה הבנתי שעולם הרפואה יודע קצת על הכל, אבל לא מספיק על כל דבר- אבל בכל אופן הם לא יודעים מעבר למה שנכתב בספרים הישנים שלהם. (הם אפילו לא יכולים לשקול את האפשרות שהספר לא מקיף את כל החומר, או שמשהו שם מוטעה מהיסוד... וכשמראים לרופא "ראש בקיר" רשימה של מחקרים ומאמרים- הוא אומר שהם נכתבו בג'ורנל "לא שווה"). אולי זה היה שאף אחד לא האמין לי שהיה לי ילד בריא ותקין לחלוטין שפתאום עבר רגרסיה רצינית. הם חושבים שהחלום של "הילד המושלם" שהיה לי - היה רק חלום... וגם מי שכן מאמין לי- לא מצליח להסביר למה שילד יעבור רגרסיה. לטענתם- זוהי פשוט עוד דרך שה"מחלה" יכולה לבוא... הם לא יכולים לתת לי סיבות לאוטיזם, רק גורמי סיכון. אבל הם עדיין עומדים בכל תוקף על הדעה שאין קשר בין אוטיזם לטריגר סביבתי. על סמך מה? הרי הם אף פעם לא בדקו את הטענות של המודל הביו רפואי באמת לעומק... אם ילד יכול להשתפר עם דיאטה וטיפולים שונים, זה לא מסתדר עם התאוריה שלהם, אז הם אומרים שהוא היה "late bloomer"... וכנ"ל לגבי כל המחלות הנוירולוגיות האחרות... וכל צורת טיפול שלא נעשית דרכם- פסולה, מטומטמת, ואולי אפילו מסוכנת... ממה הם מפחדים?! אנחנו בעידן של שאלות. שלא סומכים על הממשלה, על הממסד, על מה שעושים עם כספי ציבור... למה שהרופאים יצאו נקיים? היום אני במקום מאוד שונה. אני לא שוללת דבר על הסף בהינף יד כמו פעם. אני מוכנה לנסות. אילנה

כתבת בדיוק את התהליך

שעברתי לפני כמה שנים. צייתתי לרופאים בעניים עיוורות ניתן לומר, האמנתי להם, הם היו כמעט כמו אלוהים. עד שיום אחד גילתי שהם לא ומשם באו המון שאלות וגם נמצאו המון תשובות. ידוע לי שהרפואה הקונבציונאלית תיהיה חייבת לעבור תהליך ושינוי יהיה צורך לקרב את הרפואה המשלימה עם הרפואה הקונבציונאלית. זהו תהליך שייקח זמן וסבלנות אך השינויי יקרה בכל מקרה אף אחד כבר לא יכול לעצור אותו.

go bananas

New member
אני מקווה שאת צודקת

אבל איך שאני רואה את המצב כיום- רוב הרופאים בכזאת עמדת התגוננות חריפה, ולא מעוניינים להתחלק בעוגה. אני לא רואה איך מהפך יקרה בקרוב. אולי בעוד עשרים, שלושים שנה. הלוואי...

freearth10

New member
גם אני עברתי את אותו התהליך

התחלתי עם לאמר לא לכל התרופות, לאחר שהתפרצה אצלי אלרגיה לאנטיביוטיקה, כי במשך שנים זה מה שקבלתי. היום אני לא מאמינה ברפואה הקונוונציונאלית, חושבת שהיא מזיקה יותר ממה שהיא מועילה. המקום היחיד שבה יש לה יתרון על פני הרפואה ההוליסטית לדעתי, הוא במקרי חירום. לא חושבת שהרפואה ההוליסטית צריכה להשלים את הקונוונציונאלית. הן שני סוגים של מרפא - לאחד מתאים האחד, לשני האחר. הן שונות מאוד באופן האיבחון ובטיפול, לכן אני ממש לא מבינה מטפלים הוליסטים שמבקשים לראות אבחונים קונוונציונאלים. הרבה פעמים השיטות ההוליסטיות למרות שהן לא מדוייקות כמו השיטה המדעית, מצליחות לגלות הרבה לפני המכונה את האנרגיה שחסומה בגוף. אני אשמח כאשר נגיע למצב שבו תנתן לאדם האפשרות לבחור האם הוא מעוניין בטיפול הוליסטי או בטיפול קונוונציונאלי. בחלק מבתי החולים ליולדות החל התהליך הזה. זה לצד זה. היולדת יכולה לבחור אם היא רוצה ללדת בתהליך טבעי יותר או בקונוונציונאלי. זו לדעתי הדרך הנכונה - אפשרות הבחירה.

למעלה