שלום

Ariel Amar

New member
שלום

השאלה שלי לא ממש נו נוגעת לקפוארה היא יותר להתעמלות קרקע אבל נראלי שתבינו בכתה ג' התאמנתי על התעמלות קרקע לבד בבית, לאט לאט ידעתי עוד תרגיל ועוד ועוד עד שהצלחתי פליק-פלאק ואז נרשמתי לחוג וגם הייתי דיי גמישה. כשהייתי בכתה ה', ידעתי לעשות פליקלקים, סלטות, גלגלות בלי ידיים והייתי בהכנה לנבחרת ועכשיו אני בכתה ח' ומנסה לשוב לחוג אבל רק שאני עושה גלגלון הרגל שלי הולכת לפני כמה ימים עשיתי ערבית פליק-פלאק ואז השריר של הרגל שלי נתפס ויומיים שלמים הוא כאב לי ואני עכשיו ממש ממש ממש לא גמישה ופעם הייתי נראה לכם שאני צריכה להמשיך להתאמן והגמישות תחזור לי? אשמח לקבל תשובה.

Forever NemeSh

New member
את שואלת או אומרת?

שמעי, גמישות זה דבר נבנה.. יצרת פער שבו לא התאמנת במשך תקופה, תחזרי לזה לאט לאט, תחזירי לעצמך את הגמישות, וזהו. מה מונע ממך? זה דברים שאת יודעת לעשות פשוט צריכה להתאמן עליהם

נשמעת שאלה לאורטופד

ולא לפורום. גמישות יכולה לחזור די מהר (כנראה שלא לרמות של פעם, אבל תחזור). העניין שהשרירים נתפסים לך מייד אומר כנראה שאת צריכה להתאמן על זה בסרגל מאמצים יותר נמוך כרגע, ואולי אפילו לבדוק את העניין אצל אורטופד. לא כדאי להתאמן על התעמלות קרקע בלי הכוונה מקצועית, הנזקים שיכולים להיגרם הם לא כיפיים.

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

אפילו נדיה קומאנצ'י [|שניה להחווית קידה|] התאמנה עם מישהו שניטר אותה.

ToryMaster

New member
היא טניסאית לא?

או גם מתעמלת? בלי קשר, הייתה לי חברה מתעמלת שמתחה את עצמה מעבר לגבול היכולת [אחרי שבר] והיום היא לא יכולה להתאמן.

מתעמלת,לא?

או שאני מתבלבלת בשם... כל השמות המזרח אירופאיים האלה מבלבלים
הזאתי שהיא נורא נורא גבוהה.

ממממ

גיגול קליל העלה שאכן טניסאית, מה שאומר שהתבלבלתי בשם. ילדים, עזרו לאלפקה להיזכר בשם של המתעמלת קרקע הגבוהה הזאתי!

ToryMaster

New member
החלקת על הראש באמצע הודה או משו?

אנה קורניקובה היא טניסאית, גם אם מוכרת יותר בתור הבלונדינית הגבוהה, הבחורה מהקליפ של אנריקה איגלסיאס [יסלח לי אלוהים שאני לא זוכרתאת שם השיר] או החברה שלו. מסתבר שהיא טניסאית ממש טובה גם. אגב, כלל מנחה שיעזור לך לזכור שהיא לא מתעמלת - מתעמלות מקצועיות כמעט תמיד נמוכות ורזות, כדי לאפשר להן לעשות את כל התרגילים. לבחורה גבוהה זה קשה יותר.

לא לא לא

אני מדברת על מתעמלת בלונדינית וגבוהה. ונזכרתי - קורקינה. סבטלנה קורקינה. מ-ד-ה-י-מה וגבוהה מאוד.

בוודאי שקשור

בתור התחלה, אימוני התעמלות קרקע אינטנסיביים יום יום מגיל ילדות מביאים לצמיחת עצמות מאוד דחוסות, על חשבון האורך. זה בפני עצמו מוריד מפוטנציאל הגביהה שלהם כמה סנטימטרים מכובדים. ובנוסף - גובה וגפיים ארוכות במיוחד מקשים על המהירות, מגביהים את מרכז הכובד (מה שמקשה על היציבות), ולכן למתעמל נמוך יתרון בספורט הזה. לא בכדי קשה למצוא מתעמלת קרקע מעל לגובה 1.50, וקורקינה שהיא בסה"כ 1.65 נחשבה לממש תופעת טבע בתחום הזה.

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

מה גם שגובה בד"כ מוסיף משקל גם, וזו בעיה כשרוצים לקפוץ ולנחות בלי לדפוק יותר מדי את הברכיים.

הראל CDO

New member
הגוף מאזן את עצמו... אם נוסף משקל

נוספים שרירים כדי להחזיק את המשקל

הראל CDO

New member
כנראה שבאמת באמת באמת לא הקשבת

בקורס מדריכים
אני עדיין זוכר שהיו לנו דיונים לגבי הנושא הזה... דחיסות של העצם לא קשורה לגובה, זה שלוחצים על העצמות מגיל צעיר לא משפיע על הגובה לרעה, אלא רק לטובה (זה לוחץ על הסחוס גדילה שיש לילדים בעצם וגורם לו רק להתפתח יותר) מתעלמות לא גובהות הרבה בגלל הדיאטה המטומטת שלהן ("אם לא תאכל לא תגדל" באמת תופס פה...) ובקשר לגובה - אין שום סיבה שהוא ישפיע בגלל מרכז כובד וכל מיני דברים כאלו... הוא יכול אולי להשפיע בקטע של קואורדינציה, אם מישהו לא רגיל להיות גבוה (גילוי נאות - אני 1.80 ואני יודע לקפוץ, ואני ממש לא היחיד...)

ToryMaster

New member
אבל יש פה עניין של משקל

שמשפיע בקפיצות. על איזו דיאטה מדובר, אגב?

ToryMaster

New member
טוב, עזוב את המשקל

פתאום קלטתי שאף אחת מהמתעמלות המקצועיות שגדלתי איתן לא טרחה להסביר לי אף פעם את העניין הזה, אז אני סתם יוצאת מפגרת.

הראל CDO

New member
זה סתם דיאטת לא לאכול...

היום המורות של התעלמות קרקע נרגעו בקטע הזה (אלו שאני מכיר לפחות) אבל פעם המורות היו צועקות על התלמידות שלהן שהן שמנות ודעבות וכו' וכו' (בלי קשר כלשהו למשקל של הילדות... מה שגרם לדיאטות מפגרות)

ToryMaster

New member
אה

זה לא קשור להתעמלות כבר, קוראים לזה אנורקסיה, וזה לא סתם

למעלה