שלום,

Bugvy

New member
שלום,

לאחרונה עשיתי בדיקות דם, ורמת הברזל (ההמוגלובין) נמוכה (כמידי מספר שנים, למרות שאני לא צמחונית). התחלתי לקחת כדורי ברזל, ורציתי לדעת באילו מזונות (מלבד בכבד
) יש ברזל. תודה.

ובכן....

ההמוגלובין שלך נמוך, מאיפה את יודעת שזה ברזל? צריך לעשות בדיקה ספציפית ל- ברזל חומצה פולית B12 רק בדיקה ספציפית תספר לך מה ב א מ ת חסר... הרופאים אוהבים לוותר מטעמי חיסכון אז... את צריכה להתעקש. הימנעי מכדורים לפחות שבוע לפני הבדיקה מבחינת כדורים: עדיף לקחת ברזל + חומצה פולית (טוב יותר בספיגה) עדיף עוד יותר להשתמש במולטי ויטמין שעשיר בברזל (כמו למשל: פרנטל של סולגר, שמיועד לנשים בהריון) מזונות עשירים בברזל (רשימה חלקית) עלי סלק, פטרוזיליה שקדים, שומשום, גרעינים לבנים, גרעינים שחורים, צנוברים, קשיו,אגוזי ברזיל,אגוזי לוז (לא קלוי בבקשה), ערמונים חומוס, פולי סויה, עדשים, אפונה דוחן, שבולת שועל, שיפון וגם חיטה מלאה, אורז מלא חלמון ביצה מקווה שזה עוזר
חשוב להקפיד על הטיפול 3 חודשים לפחות כדאי לדעת מהי סיבת האנמיה ולטפל בה כדי למנוע הישנות המצב לאחר הפסקת הטיפול
נאוה

Bugvy

New member
תודה על התשובה

באשר לשאלות - חסר לי המוגלובין וברזל, רמת ה-B12 היא בטווח (אם כי בחלק הנמוך שלו). אני לוקחת ברזל + חומצה פולית, ואני אמורה לקחת את זה במשך חצי שנה. למה כדאי להימנע מהכדורים שבוע לפני הבדיקה? ואיך אפשר לגלות מהי הסיבה? (חשבתי שהסיבה יכולה להיות חוסר ויטמין B12 ולכן ביקשתי לעשות את הבדיקה, אך הרמה תקינה). תודה.

קחי B12 הוא חסר!!

B12 ברמה נמוכה - גם אם הוא בגבול הנורמה - קחי 2 כדורים ביום (בוקר וערב) תחת הלשון למשך שבועיים, אח"כ קחי כדור ביום למשך חודש - חדשיים ולסיום, קחי כדור אחת ליומיים/שלושה - כל הזמן (בגלל שאת צמחונית) לחילופין, הקפידי לאכול ביצה ביום (אורגנית, כמובן) במקום הברזל + חומצה פולית, עדיף הפרנטל שמכיל אותם באותה הכמות, רק בהרכב עשיר ולכן מאוזן יותר (בפעם הבאה שאת הולכת לקנות, לא צריך לזרוק את מה שיש...) הימנעות מכדורים לפני הבדיקה (ואני מקווה ששבוע יספיק) היא כי הכדורים מציפים את הדם והבדיקה לא תראה תמונה מדויקת תבקשי מהרופא/ה בדיקה של ברזל ושל חומצה פולית - שניהם צריכים להיות במקום טוב בסקאלה (אמצע ומעלה...) מבחינת קשרי גוף-נפש, דם קשור בשמחה
חוסר דם (אנמיה) קשור לחוסר בשמחה
הטיפול האמיתי, המעמיק הוא לאתר מה לקח את השמחה מחייך וחשוב יותר... מה יכול להכניס לחייך שמחה היום
פורים שמח!!
נאוה

Talia E

New member
שימי ../images/Emo23.gif - היא דווקא לא צמחונית...

האם ייתכן שהמינון שנתת הוא מעט גבוה?

מעניין מה גרם לי לחשוב שכן...../images/Emo2.gif

טליה שהפנית את תשומת
בכל מקרה, המינון כדי להעלות את הרמה הוא לא גבוה. לאנשים שאני עוקבת אחריהם אני נותנת מינונים גבוהים, לזמן ארוך יותר... בגלל שזהו ייעוץ אינטרנטי, אני זהירה מראש
אבל... Bugvy, אם את אכן לא צמחונית (סליחה על הטעות...
), אחרי 3 חודשים צריכת B12 כפי שרשמתי, הפסיקי לשבוע-שבועיים ובדקי את רמת ה- B12. אם הוא באמצע הסקלה, המשיכי עם כדור 2-3 פעמים בשבוע ובדקי שוב אחרי 3 חודשים. אם לא הייתה עליה לכיוון הערך העליון, הוא חסר בתזונתך או שיש לך כנראה בעיה בספיגתו ויש טעם להמשיך לצרוך אותו מדי פעם כדי לוודא שהרמה לא תרד שוב אם הוא עולה יפה לחלק העליון של הסקלה, וודאי שאת צורכת מזונות שמכילים אותו, הפסיקי לקחת אותו 3 חודשים ועשי שוב בדיקה. אם הוא צנח, יש לך בעיה וכדאי לצרוך אותו מדי פעם באופן קבוע (אחרי שאת מאוששת את רמתו) B12 תקין, כדאי שיהיה בערכים של אמצע הסקלה ומעלה... ושוב, טליה,
על שהפנית את תשומת ליבי נאוה

Talia E

New member
היי

אפתח בכך, שיש לקחת בדיקות דם בערבון מוגבל, שכן בכל זאת הסטטיסטיקה שבה משתמשים כדי לקבוע אם דבר מה הוא גבוה ונמוך, אינה מתאימה בהכרח לכולם. כמובן שלא אמרתי שיש לזלזל בתוצאות הבדיקה!! כדי לזהות אם אנמיה נובעת מברזל נמוך או מ- B12 נמוך, מסתכלים בד"כ על גודל כדורית הדם (MCV); אם הכדורית גדולה, האנמיה נובעת מחסר ב- B12, אם היא קטנה, חסר של ברזל, ואם היא בינונית, זה יכול להיות חסר של שניהם... מה גודל הכדורית אצלך? לגבי תוספים, אינני מכירה מניסיון אישי את הכדורים שנותנים בקופות למיניהן, אך אני יכולה להעביר לך את מה ששמעתי מאנשים אמינים ביותר, וזה שהם לא מוצלחים...
אני כן מכירה מניסיון אישי את הויטמינים והמינרלים של סולגאר, שהם מעולים והביאו לתוצאות טובות, ולכן אני ממליצה להשתמש בהם.

הגודל לפעמים מטעה ../images/Emo13.gif

טליה, כדורית גדולה יכולה להיות גם מחוסר של חומצה פולית אבל... אנמיה יכולה לנבוע מחוסר של אחד או יותר מרכיבים. וזה לא כולל בעיות פתולוגיות של הכדוריות האדומות עצמן. אם האנמיה נובעת מחוסר של ברזל + מחוסר של B12 ו/או חומצה פולית, גודל הכדורית עלול להיות נורמלי או תואם את אחד מהם (זה שחסר זמן ארוך יותר). קיים גם מרכיב של MCH שמספר על נפח הכדורית השימוש שאני עושה בנתונים אלו הוא כדי לדעת אם מתפתחת אנמיה אצל אדם עם המוגלובין תקין. כדי לדעת מה גרם לאנמיה, אני מתעקשת על הרחבת הבדיקות ל- 3 הגורמים. בגלל חשיבות כל השלושה, אני מתייחסת לערכים נמוכים, כערכים של חוסר, בדיוק כפי שאני מתייחסת למרכיבי דם מסוימים כגבוהים מדי אם הם בתחום הגבוה של הסקלה. נאוה

bib011

New member
ידוע לי ש...../images/Emo66.gif

בבשר בקר, צלי בקר, עגבניות חסה ברוקולי יש בהם ברזל. יש לי אחות אנימית אני יודעת אודות התופעה מתפריטים שונים שהיא מקבלת. הרבה בריאות ! ! !

למעלה