שלום....=]...

1adida1

New member
שלום....=]...

אני לא יודעת אם זה המקום לשאול....אבל אני אנסה בכל מקרה...=].. יש לי בעוד כמה ימים מבחן חשוב עם המון חומר שצריך לזכור בעל פה.... ואני מנסה ללמוד אליו כבר יותר משבוע ופשוט לא מצליחה לזכור כמעט כלום!!!! אני ממש ממש אשמח אם תוכלו לתת לי רעיונות איך להצליח לזכור.....וזה ממש ממש דחוף... תודה מראש....

1adida1

New member
הקושי הוא...

לזכור בעל פה סוגי מחלות ,תסמינים שלהן ועוד כל מיני דברים שצריך פשוט לזכור בעל פה...

שיטות לזיכרון המחלות

לבי לבי עליך... .שאת צריכה לזכור מחלות. לא יותר קל לזכור בריאות אחת ?
כמה שיטות :
תקפלי דף A4 לשניים (לאורך). בצד הימני תכתבי את שמות המחלות ובצד השמאלי בהמשך למחלה את המחלה ומה שאת צריכה לזכור. לא יודעת כמה מחלות יש לך לזכור, ואם זה המון או סתם הרבה, אבל הביצוע הוא לעבור על כל הרשימה מספר פעמים, ואחר כך לקפל את הדף כך - שאת רואה רק את השם של המחלה. לכל מחלה שאת מסתכלת, צריכה להגיד מה המחלה. לא זוכרת ? מסתכלת שוב. כך עוברת על כל הרשימה. כל פעם מסמנת מה את כבר יודעת, ובודקת רק את מה שאת עוד לא יודעת. (אפשר להדפיס את המחלות בצד ימין ולהשתמש בכמה דפים) אם את צריכה לזכור את שמות המחלה והמחלה עצמה ולדעת לכתוב אותן, כדאי להתאמן בכתיבה.
שיטה נוספת, שגם בה אפשר להשתמש בדף המודפס - משחק זיכרון. להדפיס את המחלות ואת שמותיהן, לחלק לריבועים של משחק הזיכרון, להפוך, ולנסות למצוא זוגות.
באותו משחק זיכרון אפשר להשתמש גם בלי להפוך, אלא לחפש זוגות. אם יש אפשרות של שמירה בזיכרון בהיגיון, תשמרי. אם אין, לכי על האוטומט של השתי אפשרויות שקיבלת. אפשרות נוספת, שמישהו ישאל אותך הוא יגיד שם של מחלה ואת עונה על המחלה. שאלוהים ישמור... ושתהיי בריאה - ו... כמובן
ואת בהחלט בפורום הכי נכון !!!!

לתלמידי רפואה יש שיטות

מאוד מפותחות לזכור רשימות שרירותיות בעל פה. יש להם עזרים וכו'. נסי לשאול תלמידי רפואה.

למעלה