שלום......

שלום......

שלום! אני בת 14 וחצי, ואני מתבגרת מין הסתם. אני באה ממשפחה דתייה. אך אני בחצי השנה הקרובה החלטתי שהדת היא לא בשבילי בגלל שאני לא מאמינה בה וכו´.. אין צורך לפרט פרט על המידה. עכשיו, הוריי אינם מקבלים את זה שאני הולכת עם מכנס... ובכלל את זה שאני חילוניה. כרגע אני לומדת בפנימייה -אולפנא דתית.וכל פעם שאני חוזרת הבייתה אני מתווכחת עם ההורים שלי לגבי מצבי הדתי. הבעיה היא שנה הבאה... אני רוצה לעבור לחינוך חילוני אך הוריי לא מרשים לי. אני יודעת שאני הולכת לסבול בחינוך דתי. משום שאני לא מאמינה בדרכו ובמה שהוא מייצג. איך אני יכולה לשכנע את הוריי: א. שיקבלו אותי איך שאני? ב. שישלחו אותי לחינוך חילוני? אשמח מאוד לקבל תשובה ממקור מושמח.... נקודה למחשבה- אומנם אני קטנה ומתבגרת... ומותר להוריי לכוון אותי לכיוון שלהם.. אך האם מותר להם להחליט מה אני אהיה????

להתעקש

פשוט מאוד: להתעקש ללכת לבית ספר חילוני. אני יודע שזה דורש כוחות נפש לא קלים אבל כמה קשה ככה פשוט - להתעקש... תראי שבסוף הם יכנעו.

cogito

New member
אפשרות להתגמש

אם את ממש לא מצליחה לשכנע את ההורים שיתנו לך ללכת לביס חילוני, את יכולה לנסות ללכת לתיכון דתי. שם בניגוד לאולפנה, בית הספר מעורב ויש שם עוד הרבה תלמידים שהם בעצם חילונים. כך גם תחזרי הביתה כל יום ומחוץ לבית הספר תוכלי לעשות מה שאת רוצה.

plato

New member
מסכים ...

שני דברים. (א) בלי להשמע פטרוני בגילך עוד אפשר להשתנות הרבה פעמים. (מנסיון) את עלולה לעשות משהו שתצטערי עליו. (ב) אמנם אפשר להתעקש כמו שאמר מישהו (לא זוכר מי, סליחה), אבל נראה לי שהדרך "הנוחה" יותר היא בשלבים. לכן, לעניות דעתי הרעיון של תיכון דתי הוא רעיון טוב. אם את באולפנה סביר להניח שגם לזה הורייך יתנגדו, אבל, אולי אם תשבי איתם לשיחה רצינית, בצורה מיוחדת ולא כדרך אגב, אולי תוכלי להסביר להם שזה באמת יכאב לך להשאר באולפנה. בתיכון תוכלי למדוד יותר מקרוב את הצעד שאת רוצה לעשות, ואת החברה שאת רוצה להכנס אליה. אני בהחלט לא חושב שתיכונים חילוניים הם בתי זימה הוללות וכו´, אבל אפשר לקבל שפעת אם עוברים מקור לחום או להיפך בצורה פתאומית. היזהרי ממעברים חדים. בכל מקרה, אם את מרגישה שבאמת את סובלת באולפנה אל תישארי שם. זה רע לכולם. לך, להורים, לאולפנא. חוץ מזה בעניין מה שאת אומרת על זה שהורייך לא יכולים לקבוע לך מה לעשות בחייך - יש אפילו רבנים שיאמרו לך שלפי ההלכה אידיאולוגיה ואמונה אינם חלק מ"כיבוד הורים". כך שטיעון כזה מצד הורייך הוא לא אמיתי. follow your heart

all

New member
כשהייתי בערך בגילך

גם לי היה ויכוח עם הורי (כבר איני זוכר על מה זה היה), לאחר לא מעט פיצוצים, בכי וצעקות, הגיע רגע של הפסקת אש. ואז אמרתי לאבא שלי (היותר נורמלי בין השנים): אבא עם כל שנה ושנה אני מתבגר ואתה מזדקן, יבוא יום בו אני אחליט מה יהיה גורלך - לשלוח לבית זקנים או להשאיר בבית, לנתק את מכונת ההנשמה או לא לנתק. ולכשיגיע יום זה, האם אתה רוצה שאני אכבד את רצונך כמו שאתה מכבד את שלי עכשיו??? וואו, נזכרתי, זה היה ויכוח נוראי לגבי רשיון על אופנוע.

חי אדר

New member
../images/Emo91.gif קטנה

הואיל ואת מציינת כי את בת 14 וחצי,קיימת בעיה מבחינה חוקית להעלות הצעות. אולם ראי את הדברים כהמלצה בלבד ולא מעבר לזאת. כעיקרון את ברשות הורך מבחינת האחריות שלהם אודותייך.אולם טיב אורח החיים הוא עניינך הפרטי. להיכנס למריבות איני חושב שזה עשוי להועיל. ואף אם היה מועיל מבחינה חוקית יש בעיה להציע זאת. מכל מקום,מוטב שתנסי להסביר להם בנחת את עמדתך.ובשלב ראשוני אולי מוטב שתתפשרי איתם בצורה זו, שבנוכחותם אל תעשי פעולות או דברים העשויים להתפרש אצלם כהיתגרות. ומחוץ לבית תלכי כפי רצונך. הכל הוא: שמוטב תמיד לנסות בדרכי נועם, ולא בדרך של ויכוח. אני כותב זאת, רק בגלל העובדה שאת מבחינה חוקית תחת אחריותם.

את יודעת בכלל לאן את נכנסת

אני אומר לך בתור נער בן 16 שלומד בבי":ס חילוני שאומנם לי מאד טוב שם , אבל לרוב בכלל לא כיף להיות שם , בנים צריכים כל הזמן להוכיח את עצמם ולעשות פלאברות בשביל הבנות , והבנות מנסות להיות שרמוטות בשביל הבנים , מי שלא שוחה בזרם , מנודה , זה על קצה המזלג חמודה תחשבי טוב טוב לאן את נכנסת , אני מציע לך לשמוע את הרב אמנון יצחק

anat80

New member
אני לא מנסה לתת כאן עצה או משהו

אבל זה בולשיט מה שהוא אומר פה על בתי הספר החילוניים (בכלל נראה לי שזה איזה מתחזה)

taxi555

New member
ולגביי בתי ספר חילוניים

לא זה לא בולשיט החינוך החילוני יותר מידיי בוטה ושונה במיוחד לאלה שבאים/ות מרקע דתי אל תחשבי שתמצאי הרבה סובלנות אצל חילונים זה יותר מידיי דיבורים מאשר מציאות

all

New member
חמודי

אתה די צודק בקשר לבתי הספר החילוניים, יחד עם זה, אתה רשאי לא לשחות עם הזרם, אם אתה "בן-אדם" ברמה ואם תנודה, אז תנודה. גם אם תגיע ל-"יער" ותנסה לחיות בחברת זאבים אתה תנודה. מה זה אומר? זה אומר שאתה לא זאב, ולפי דעתי זה כבוד להיות מנודה מחברה שיטחית, תחרותית ודורסת, מאידך זה לא אומר שבגלל אותה חברה הרעה, אתה צריך לשמוע את המטיף "אמנון יצחק" (הרי דבריו מכוונים לאלה שאין להם טיפת מושג בענייני דת, וכל אדם דתי יכול לדקלם את דבריו בע"פ ובחרוזים), זה חידוש בשבביל החוזרים בתשובה, והרי היוצאים בשאלה כבר הבינו שזה סתם "בולשיט".

מצטרף

מצטרף להמלצתו של ידידינו חי אדר, את צעירה עדיין מכדי לנהל מלחמות, ואמנם זה לא נעים כל כך, למישהיא שמאוד בטוחה בעצמה לשמוע שוב ושוב: "את עוד צעירה", אבל זה יעבור (הצעירות) ומהר מאוד (מה זה שנה שנתיים?) תהיי במצב שונה לגמרי. ובכלל אם את כל כך בטוחה בעצמך, אז עוד שנה באולפנה, לא תגרום לך "לחזור בתשובה"...

yariv~2

New member
אני עשיתי את הצעד בדיוק בגילך...

וכיום שנתיים אחרי, אני לא מצטער אומנם.. אבל.. זה לא היה קל. לא מומלץ. מהניסיון שלי אני אומר לך, חכי בסבלנות... אל תתעקשי, את תצליחי בסופו של דבר, בזה אני בטוח. אבל זה סתם חבל, גורם להרבה מתחים, והרווח הוא לא כל כך גדול(אם כי קיים). חינוך חילוני באמת יהיה קשה.. על אף כל מה שיגידו, לא קל לצאת מחינוך דתי לחילוני, האופי שונה לגמרי... את תגלי דברים לא כל כך נעימים. בכל אופן, המצב שלך לא קשה עד כדי שבירת הכלים, לדעתי כמובן. אבל ההחלטה תהיה בסופו של דבר שלך, ורק שלך.

taxi555

New member
לכי לפי ה../images/Emo23.gif שלך

שבוע טוב לך אני חזרתי בשאלה בגיל 17 וגם זה רק בשלבים{הייתי בחור ישיבה} והלכתי צעד אחר צעד וניסיתי לעשות הכל כדי למנוע צער מהמשפחה שלי, עד שלאט לאט הם הבינו שזה מה שבחרתי וקיבלו את זה ממש בהבנה. והיום{אני בן 29} אני חילוני גאה ולפחות פעם בשבוע אני מבקר אותם או הם אותי ואנחנו ממש משפחה מאושרת למרות שאני לא דוסי. אז אם את אוהבת את המשפחה שלך תנסי גם להבין אותם ותנסי לגרום להם שיבינו אותך ותנסו להגיע להסכמה גם אם זה יהיה רק בעוד שנה או שנתיים המעבר שלך ללימודים כפי שאת רוצה תנסי קצת לוותר בשבילם כי אני בטוח{ואת יודעת את זה}שהם עושים הכל מאהבה ולא מרוע לב,אז פשוט תני להם צאנ´ס להבין אותך ואז להתגמש בשבילך, וגם את תנסי קצת להקל עליהם ולהתגמש בשבילם. ואם תרצי להמשיך לדבר על זה תרגישי חופשי לשאול ואני ישתדל לענות לך בהצלחה!! משה

למעלה