שלום!

tancho

New member
שלום!

יש לי שאלה לגבי העבודה!האם זה נכון שלמי יש תאומים,יכולה לשבת בבית עד שנה ולא לאבד מקום עבודתה?התאומים שלי בני 3 חודש,ואין לי מושג איך אני ילך לעבוד!!!האם משהי יודעת על זה? תודה מראש!

ישנן שתי הארכות לחופשת הלידה

הראשונה היא במקרה של לידת תאומים ומדובר על 4 שבועות (אאל"ט) של הארכה. השניה היא במקרה של אישפוז הילוד או/ו האם ומדובר בו על הארכה התחלתית של 2-4 שבועות ואחריה על כל שבועיים עוד שבוע הארכה. כך שגם אם תנצלי את כל ההארכות שמגיעות על פי החוק לא תגיעי לשנה. האמת? גם לא תגיעי לחצי שנה. מה שכן- את זכאית לחל"ת (חופשה ללא תשלום). במידה ועבדת מעל שנה במקום עבודה אחד ואת משלמת ביטוח לאומי את זכאית בנוסף על חופשת הלידה (שבתשלום ועליה דיברנו קודם) לחל"ת שבו נשמר לך מקום העבודה לעד רבע מתקופת הזמן שעבדת- עד גג של שנה. כך אם עבדת שנתיים- את זכאית לחצי שנת חל"ת. אם עבדת 4 שנים את זכאית לשנת חל"ת- שהיא המכסימום המותר בחוק. בכל אופן, אל תשכחי שהמעסיק מחוייב לקבל אותך לעבודה חזרה לעבודה אך למעשה לא מחויב להעסיק אותך לפרק זמן שהוא ועל כן כל פעולה שתעשה בניגוד לצרכיו של המעסיק עלולה לפגוע גם בך בסופו של דבר ולכן רצוי מאוד שהחל ת יעשה בהסכמת ועל דעתו של המעביד. בהצלחה!

למעלה