שלום :)

אונתן

New member
שלום :)

שלום אני יונתן אני נער בן 17 ואני מתענין בדתות שונות (אפילו ביקרתי בקהילה שלכם).... ורציתי לשאול שתי שאלות..שהן על אותו בסיס... הראשונה היא איך אתם בתור נוצרים את השטן? והשניה איך הדת שלכם רואה אותו? אם תרצו לדעת קצת על איך השטניסטים (או כנסיית השטן) רואה אותו פשוט תבקשו...זה לא שאני חלק מהם אבל אני מכיר את הבסיס שלהם... בתודה מראש וחג שמח יוני

lion 7

New member
שטן ובערבית אלשיטאן

נרדף גם המילה שטן בעברית שפירושה : ``להתנגד`` , נקרא ביוונית ``דיאפוליס`` שמשמעה ``מתלונן. נקרא גם אבדון ואפוליון ז``א משחית ומלאך השאול (חזון יוחנן11:9) . נקרא גם בעלזבול (מתי12:24) , בליעל (השניה אל הקורונתיים6:15) , ושר העולם הזה (יוחנן 12:31) , ראש השטנים (מתי9:34) , ראש שליט האויר , רצון ממשלת האויר והוא הרוח הפועל כעת בבני המרי (אפסיים 2:2) , ו- אלוהי העולם הזה (2 קורנתיים 4:4) , והשטן ורוצח נפש ,כזב הוא ואבי הכזב (יוחנן 8:44) ,ושוטן אחינו (חזון 12:10) , ו-יריבכם כאריה שואג (1פטרוס 5:8) , והתנין הגדול הנחש הקדמוני (חזון 12:9). . . . . _השטן הוא יצור אמיתי , ישות בעלת רמה מעל האדם , בעל דרגה ראשית כשר שדים- (מתי 12:24) . הספר הקדוש מתאר לנו את טבעו, תוארו, מצבו, ומהות פועלו ומעשיו ומטרותיו . ברם טבעו של השטן הוא רוחני , הוא מלאך שנפל בגלל הגאווה , למרות זאת הוא מיוחד בכל תוארי דרגה זו מהיצורים , אם הן תבונתית , כמו תחושה וזכרון ובחינה , או חוש הרגש , והתאוות או רציונית כמו בחירה (אפסיים 6:12 ), הוא ערמומי , מנהיג המרי של המורדים באלוהים , חותר נגד הצדקה והקדושה , ומלאה בגאווה וצביעוש וגסיות , מצבו תואם את תואריו . בהיותו אנטי אלוהים , הוא מגורש מפניו , וכלוא עם רעיו במקום יסורים , בכך מוענש על רגשות זדוניות שנמצאים בו, ומעשי השטנה הנובעים ממנו (2 פטרוס 2:4 ו יהודה 6) . . . . למרות גירושו אל עולם האפל לא מונע ממנו העבודה בעולם כאל עולם זה ,, וצר לאדם המושבע , (1 פטרוס 5:8 ואל הקורונתים השנייה 2:11) . . . פועלו התבוני תמיד בתקוה ומעשים שמטרתה הפיכת רצון אלוהים ומעשו , והוא בזה כמו שאר המלאכים פורץ הרפתקן . ופועלו בין האנשים מבראשית, הוא הוא הבגידה והריב וחשיכה וגסות , בדמותו או דרך מלאכיו מסית אנשים לחטוא וחולשה או בולם אותם מהקדושה , ומתלונן עליהם בחולשה ואי יציבות ביניהם נגד אלוהים . ומסכן אותם ליסורים עכשוויים או עתידיים (איוב 1 ו- 2 , ומתי4:1-11 , יוחנן 8:44 ומעשי השליחים 26:18), ועל המאמין להדוף אותו בחוזקה ולא להכנע אליו (אפסיים 4:27) , ובעת מפזרים את הזרע החי , שהיא מילת אלוהים ,גונב אותה השטן (לוקס 8:12) , או זורע איתה זנים (מתי 13:38) , והוא בכך ירצה להשתלט על האנשים (מעשי השליחים 10:38) . . . עוזריו במבחנים אלה , הם אלה אוסף של רוחות נפל , >המשך . .

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאני מעריצה אותך על היכולת לכתוב

כלכך הרבה ומנייד! והכל עם תוכן מלא ובלי טעויות אפילו! אלרב יסוע יבארקאק

lion 7

New member
למנהלת היקרה יש בקשה

אם אפשר לשים את התשובות בקישורים, כך להבא אם ישאלו על השטן אז נפנה אותם לשאלות נפוצות . תודה

salt of earth

New member
תם ונשלם ../images/Emo9.gif

אספתי את התשובות לקובץ וורד, עיצבתי וסידרתי את הכתב. זה כבר מוכן כדי שהמנהלת תשים אותו בשאלות הנפוצות. ליאון, אלרב יארבקק- איזה יופי של השקעה בזמן ובכתיבה אתה שם פה בפורום
ועוד כותב מהנייד.

lion 7

New member
אין מילים

הרבה הרבה (קום , קום חח ) תודה. בהתחשב שאת גם לומדת .ובזמנך המועט עוד מפיחה רוח ההתנדבות/ידע/בקיאות/צניעות ו... , וגם חדשות מהעולם הנוצרי, והמון והמון הצלחה בחיים . . . יסוע יבארכך. אנו עוד נכתוב כמובן על דברים מענינים ומושגים שנעשיר את הידע ונלמד אחד מרעהו...... לא לשכוח את הנשמות הטהורות ,בפורום אחים כולנו.. רב תודות לכל מי שעונה וגם מבקר כאן. לילה חמים לכולם וחלומות פז וזהב

lion 7

New member
המשך על השטן >..

אולם עוזריו במבחנים אלה ,הם אגודה של רוחות נפל שהשתתפו במרי הראשון , ופועלים איתו בעבירה נגד רצון אלוהים, והנזק לבני אלוהים חפי פשע (אפסיים 6:11 ותימותאוס השניה 2:26) , ומתגלה כי השטן בהתר אלוהי נחנה בשלטון מה על אלמנטים בעולם הנסתרים , ומשתמש בהם למזימותיו הרעים, ביודעין כי הוא פקח , מודע לתחושות אדם , טבעו , ייעודו , ומתרגל אותם בלהפילו בחטא , ומי ששותה לרוויה בזאת , נהיה נציגו בלהסית או להפנט אחרים , ולהפילם במעמקי הרשע ומעשי תועבה , ולמי להם משתה זה ותוארים אלה , נקראים בני השטן (יוחנן 8:44 ואגרת יוחנן הראשונה 3:8 ו-10) , בנוסף שהמשיח קרא ליהודה איש קריות בשטן(יוחנן 6:70 ) . . . . . מצד שני מהות הסתת בני אנוש בחטא , ובחינתם היא כפולה :דרך הכזב ודרך ההרמיה ,השטן מקבל פני מלאך אור לפעמים (2 קורנתים 11:14 ) , ותנין בהזדמנות אחרת , ולפעמים עובד על אנשים בכך שנותן להם התמונה המקובלת על ליבם (בראשית 3:1-13) . ומסתיר מאחרוריה רשעות קטלנית , ומסית אנשים מעשיית הטוב (מרקוס 4:15 ) , בכך להדוף אותם מהשלמת יעדם (זכריה 3:1-2) . . . והשטן , מאז שהכניע אדם וחווה בגן עדן , הכניע כל גזענו מתחת שרביטו האלימה , כי הוא רימה כולם (אפסיים 2:1-3 , חזון 12:9) . . . ובחן את כולם לחטא עד שהמשיח בבר , אולם המשיח גבר עליו וניצח אותו (מתי 4:1 ו- יוחנן 2:31 ) . . מילת שטנים נקראת ברבים על רוחות רעים (מרקוס 1:34 , לוקס 4:33) , היא שוכנת בבני אדם , שדות רעים אלה היא נציגים שנשלחו מאצל השטן , ותחת פיקודו ושלטונו (מתי 9:34 ו 12:24) . . . ברם שדים רעים אלה , היתה כובשת אנשים ובהמות , וגורמת להם מצבי שגעון והרס , . . וכיבוש השטנים לאנשים הוא דבר אמיתי , שנראתה בצורת קובץ מחלות גוף ופסיכו-לוגית ושתיקה (מתי 9:32) .ועיוורון (מתי 12:22) ורוצצנות (סרע בערבית) (מרקוס 9:17-27) , ושגעון (מתי 8:28) . והאדון הוציא או גרש שטנים אלה באמת . והתגלה שהשטנים אלה ידעו את ישוע באמת ופחדו משופטים (אלדיינונה בערבית). היו מדברים ועוברים מאדם לאחר, ואל הבהמות . והשטנים ידעו עצמם בדרך הכוח להכרה בהמשיח כאדון ואלוהים . ולאור פירוש זה נבין סיפור המשוגע שיצא מבין הקברים (מרקוס 5:1-20 ) . והבהיר המשיח כי במצבים אלה הם לפעמים מעשה השטן (מתי 12:24-28 , ו לוקס 4:35 ) . אולם אנו לא צריכים לשכוח כי המשיח בא בכדי >המשך

lion 7

New member
המשך ..אחרון>...

להפר מעשי השטן (איבליס) (1 יוחנן 3:8) , ברם סופו של השטן שיתפס ויושם באזיקים ויושלך לתהום ותינתן חתימה בכדי שלא להסית גויים אחר כך . ולבסוף יושלך באגם אש וגפרית אשר שם ייסור יומם ולילה לעולמי עד (חזון יוחנן 20:1 גם 2 וגם 10) . . . זהו השטן בספר הקדוש . ומתנצל מחמת הצפיפות בהודעה ,

אונתן

New member
קודם כל ....

תודה רבה! זה בדיוק מה שרציתי לקרוא.. אך שוב אני מבקש ממך לכתוב גם בנימ ההאישית ,זה די חשוב לי לראות איך אתה רואה אותו.. בתודה מראש יוני

anonimitusa

New member
הי אונתן יקר

השטן הינו רוח, מלאך שרוחו מתה (נפרדה מאלהים ולכן נקראת מתה) והוא הוצא ממלכות האלהים. כשנפל לקח איתו שליש ממלאכיו של אלהים הנקראים כיום שדים. הוא היה כהן במלכות האלהים ואחראי על ההלל. כשהפסיד את מקומו הנכבד, בני האדם קיבלו סמכות ושלטון עליו ולכן עשה הכל בכדי להסית את חוה ואדם ולגרום לפירוד שלהם מאלהים (רצח מכוון). הוא גנב מהם את השלטון על הארץ וכיום הוא שולט פה בעולם ונמצא פה ביחד עם כל בני האדם. הרי גם הוא נזרק לארץ ביחד עם אדם וחוה. כולנו חיים פה איתו. אלהים אמר לחוה שממנה יצא זרע שיכה שראשו. זהו המשיח. והוא יודע את זה ולכן הוא עוקב אחר הזרע הזה ועשה הכל במשך ההסטוריה לחסל את עם ישראל ובעיקר היהודים (משבט יהודה) מהם יצא המשיח מבית לחם אפרתה. הוא האחראי לכל המחלות סבל מלחמות עוני, רעב, ומוות פיזי ורוחני של בני האדם. תתאר לך אם חלילה מישהו יכנס אליך הביתה, יאנוס את אמך ואחותך, ירצח אותן, יתעלל בגופות, יחתוך אותם לחתיכות, ואח"כ יכתוב ספר על מה שעשה להן. האם תרצה לקרא את הספר הזה? אם התשובה שלך היא לא, אז תחשוב שזה בדיוק מה שעשה ועושה השטן בכל יום לבני האדם, לילדים יתומים מהורים, לנשים אלמנות, חילים פצועים, מורעבים, חסרי בית, נשים נאנסות וכל רצח שקיים בעולם. האם עדיין תרצה לקרא ספר של הרוצח, הגנב והשקרן הראשון בבריאה?

אונתן

New member
קודם כל אני חייב להודות שכן...

הסקרנות היא אחד מהדברים החשובים לנו כבני האדם....ולא משנה מי כתב את המסמך הידע שאפשר לשאוב ממנו הוא הדבר החשוב. השטניזם אולי מעוות אבל זה עדין דת מאוד מאוד מענינת..

anonimitusa

New member
לכולנו חופש הבחירה

ואכן ישנה סקרנות לדעת מיהו השטן הזה, ולדעתי חשוב מאד לדעת מיהו האויב שלך ולהבין את האופן בו הוא פועל. התנ"ך מלא באויב האלהים, כיצד הוא פועל, מה הוא רוצה ומה יהיה סופו וסופם של מי שהלך אחריו ולא שב לאלהים. וזה מאד עצוב כי הגהינום לא מיועד לבני אדם, אלא לשטן, אבל הוא הצליח להכניס את ילדיו של אלהים לשם והכל על ידי פיתויים. גם חוה הסתקרנה לגבי הפרי הזה שהביא למותה הרוחני. הספר של השטן הינו פרי יצירתו והוא מציע אותו לכל מי שירצה לבוא ולאכול ממנו. אין צורך לאכול את כל הפרי, ביס קטנטן מאד בהחלט מספיק. אנחנו לא חיים בואקום אבל מאד מסוכן לקרא את דבריו של השטן כשאין לך שום יכולת לגונן על עצמך (מחשבותיך) והזרעים שלו נזרעים בליבך. כל זרע בסופו של דבר מפיק פירות. בלי אלהים בליבך והמשיח בחייך אתה חשוף לגמרי בשטח "אויב" כמו מהלך בשדה מוקשים :)). כל מה שרוצה השטן הוא דבר אחד - את הנשמה שלך. אם דברו של אלהים הוא הלחם שלנו (מזון רחני לנפש) אז איזה מזון רוחני מציע השטן בדברו? ובה הוא מאכיל את קוראיו? הוא תמיד יציע לך את מה שתמיד כל אדם רוצה: תהילה, הצלחה, נשים, כסף, כח, עוצמה, שליטה, ממלכה, משרתים וכל פיתויי הבשר. כל אלה פירות המובילים בדיוק למקום בו הוא נמצא. כל אלה אמר אלהים מובילים למוות רוחני והשאן ערמומי מאד והוא יודע בדיוק מי אתה ומה הן החולשות שלך ואיך לפתות אותך וללכוד אותך ברשתו. אם בני אדם חושבים שהוא משרת אותם, טעות גדולה מאד בידיהם. אני שמעתי על אנשים רבים שלאחר שקראו את הספר של השטן והחליאו לעבוד אותו, גילו עולם של כח ועוצמה ובתחילה זה קסם להם מאד. אבל כשהבינו שהם משרתים בידיו של השטן והוא משמש בהם ורצו לצאת ממנו הוא לא הניח להם והם לא ידעו איך משתחררים ממנו. נכנסו למעגל ונכבלו בכבליו מבלי יכולת לצאת. להכנס מאד קל אבל יש רק דרך אחת לצאת ממנו - לקרא לישוע. ואכן כל אדם בוחר במי להאמין ואת מי לעבוד אפילו אם חושב שאיננו עובד אף אחד. הנוסחא היא מאד פשוטה, אם לא עובדים את אלהים אז את מי כן? כל טוב לך

justborn

New member
למרות כל מה שנכתב על השטן

שים לב שאין הוא יכול לעשות דבר בלי הסכמה של האל (ראה ספר איוב). השטן הוא זה שמסית אותנו לחטוא אך לפי הברית החדשה אף פעם לא ינתן לנו ניסיון שהוא למעלה מיכולתנו (ראשונה לקורינתים י` 13). זה מלמד על הכח המוגבל שיש לשטן. כתוב גם שאסור לגדף אפילו את השטן (איגרת יהודה פס` 9).

אונתן

New member
שאלות המשך...(ותודה לעונים)

רציתי לדעת אם אתם לא מאמינים שהשטן הפך לתירוץ מסויים...כמו שכתבתם השטן מעמיד אותכם בנסיונות שאתם מסוגלים להתמודד איתם כי אלוהים אישר אותם...או במילים אחרות זה רצון אלוהים לכן כל הדברים הרעים אולי מקורם בשטן אך הם רצונו של האל....אני חייב לשאול אולי השטן הוא דרך לזכות את אלוהים מהצרות שלנו?...במקום להתמודד איתם כמו ביהדות (אני לא חושב שהיהדות יותר טובה אבל עדין...) בתודה מראש יוני

justborn

New member
אלוהים הוא אהבה!

כל מה שקורה לנו שאנחנו מפרשים כ``צרות`` בעצם נשלח לנו מתוך אהבה. בברית החדשה כתוב שהייסורים מקרבים אותנו לאלוהים. אנחנו בהיותנו תינוקות לא תמיד יכולים להבין שהכל בעצם לטובתנו. על כך כתב פאולוס: ``אנו יודעים כי אלהים גורם לכך שכל הדברים חוברים יחד לטובת אוהביו, הקרואים על פי תכניתו`` (אל הרומים ח 28). לדעתי אין כ``כ הבדל בין גישה זו לגישה המקובלת ביהדות. תקן אותי אם אני טועה.

LEATHER REBEL

New member
היתי עונה לך על זה אבל...

אין לי חשק להיות חלק מויכוח בו לאף אחד מהצדדים אין כל רצון להשתכנע. אומר רק, שאני אוהב לשמוע להקות רוק מסויימות, שיש מי שטענו שהן "שטניות" (חלק מהאנשים טוענים כך מבלי ששמעו עליהן כלל), בין השאר בכדי לגרום לי להפסיק לשמוע אותן. לא אומר את שמות הלהקות כי זה לא חשוב... רק ארמוז שאני לא מעריץ אותם, אין לי כוונה להיפגש עם אף אחד מהמוסיקאים... והכי חשוב... אותי לא ניתן יהיה לשכנע, בעזרת שום כתובים ושום "הוכחות", כי מי שאני אוהב לשמוע הוא "שטני". בשם ישוע המשיח... מי שעושה דמוניזציה על -כל האמנים- במוסיקה מסויימת אך ורק בגלל שהוא אישית לא אוהב את זה... מדבר שטויות. אני אסלח לו, זה ברור, אבל אינני מעוניין להשתכנע. אבקש מכל מי שקורא את הפוסט הזה שלא לנסות לשכנע אותי ההיפך כי זה יהיה פשוט בזבוז זמן.

lion 7

New member
יש לנו הוכחות מעולם הטבע סביבנו

גם אם ספר תהלים דבר על שהטבע מאשר קיום האל, מצד שני הטבע נותן פה ושם מדע (שהאל לא נגד זה) מהם מהחי והצמח, קח למשל טולרנס הראייה שלנו על פי התלת מימדי שדרכו אנו מבחינים באוביקטים סביבנו, אנו מבחינים בגבול מסויים דרך 5 החושים , כך נבנית המכונה האנושית בכדי לחיות בעולם הזה , אם נעשה השוואה למידת הראיה הלילית של האדם, היא מוגבלת למימד מה , לעומת ראיית האריה או הנמר המצויינת פי שישה מהאדם, או חיות אחרות , כך שקל לאריה לטרוף בעלטה גמורה,, הדוגמא הזאת מראה מאינספור דוגמאות על חסרון או הגבלה של בני האדם, גם במישור חוש השמיעה יש קולות שאי אפשר לשמוע אלא דרך מכשירים מסוימים שאנו בנינו, הקולות של הפיל שנשמעות בתדרים נמוכים. שרק פיל יכול לשמוע ולא אוזנה של האדם. . . .כנ``ל על קיום רוחות או גופים שעין האדם לא מבחינה בהם, ואם הם משמיעות קולות , גם האוזן האנושית לא קולטת אותם. מה שמביא אותנו להכחה לקיום רוחות או שדים, או מלאכים שחיים איתנו, ועד לגילוי מכשירים מסוימים , לאיבחון קולות שבאויר שהיגו אותם אדם הראשון, או משה , אברהם, או אנשים מהעבר תהיה רק שאלה של אמונה עכשוית בדברי האדון (אשראי לאלה שהאמינו ולא ראו) . . .

למעלה