שלום...

COW COW

New member
שלום...

אממ זה הפורום היחידי שנראה לי אולי מישהו פה מתמחה בעכבישים אז יכול להיות שהשאלה לא במקום אבל לא מצאתי מקום אחר. הקיצור היום שטפתי את הריצוף בחצר ופתאום ראיתי עכביש שנראהלי טיפה חשוד (בחיים לא ראיתי כזה) וחיפשתי בספר "החי והצומח של ארץ ישראל" בחסרי חוליות יבשתיים ולא מצאתי את העכביש, היחיד שנראה לי הכי דומה היה זכר של אלמנה שחורה ולא נראה לי הכי הגיוני שיהי פה באזור (מיכמורת). אז מישהו אולי יכול להגיד לי איזה עכביש זה? תודה מראש.

naja

New member
בלי תמונה לא ניתן לדעת.

אלמנות שחורות לא כ"כ נדירות באיזור שלך.

weinman

New member
שמונה מי יודע

כמות המינים המתוארים בהחי והצומח הוא קומץ שבקומץ ממה שמוכר וזוהה בישראל. למעשה רוב המינים עדין לא הוגדרו במלאום או רק בחלקם. ללא בדיקת מומחה, במקרה הטוב אפשר להגיע לזיהוי ברמת המשפחה. ועם מזל אולי לסוג. אם אתה ממש סקרן כנס לאלבום שלי ואולי תמצא משהו דומה. וגם כאן תמצא רק מינים מועטים. http://www.tapuz.co.il/Albums/album.asp?u=113868&a=210684 עוד תמונות של עכבישים שעדין לא מויינו ונכנסו לאלבום הנושאי תוכל למצוא גם בארבעת האלבומים הראשונים ברשימת האלבומים (מימין). יש שם גם כמה תמונות של מינים מהכדורניים עליהם נמנה הסוג אלמנה. בכל מקרה להבא הפורום העדיף לשאלות כאלה הוא שמירת טבע. עכבישניים עדיין לא נמנים על משפחת הזוחלים.

למעלה